Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Дом

Публикувано от nino 
Дом
28-08-2009 - 18:55:06

В контекста на темата за нашите бъдещи или настоящи домове (имотите),бих искала да предложа на вниманието и търпението на всеки от вас филм, който тази пролет имаше премиера. Ще ви отнеме само час и половина - ако решите да го гледате. Автор е един от големите творци на днешното кино- Люк Бесон.
[vbox7.com]
Известно е, че в творбите на големите автори прозира предстоящата реалност на света. В този случай реалността дава повод за създаване на реалност - "на една ръка разстояние" -днес разстоянията мерим с минути - остават ни 10 години.

Филмът е за търпеливи и любопитни/любознателни хора. Не знам какво да очаквам, не само като реакция и не в това е смисъла на темата. Надявам се идеята да стигне до всеки, защото вече не е важно какво сме загубили, важното е какво ни остава. Завършвам с още една от фразите в края на филма: Твърде късно е да бъдем песимисти. :loveu:
Надявам се да не ме съдите строго, задето разширявам така драстично понятието за "локация, локация, локация " winking smiley .



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-08-28 22:34 от nino.
Re: Дом
29-08-2009 - 00:45:48
Нинка, smiling smiley

Браво!
С този филм, не може човек да не си даде сметка, че имотите, не са с перманентно статукво като цел. А и не само те.

Гледайки филма, ми минаха доста мисли. Някои ще споделя.

Всяко зло за добро. Кризата спря опустошаването на нашата природа.

Недостатъкът, че не сме разраснали като население, се превръща в плюс, донякъде.

Вятърната енергия, колкото и чиста, толкова и вреди на еко баланса - птиците.

В същото време много страни са взети мерки. Но и всеки може да има и своя принос.

Беше споменат Мохамед Юнус - носител на Нобелова награда за мир, банкер. Въвежда в Бангладеш микрокредитирането и то на предимно на жени, защото те правят всичко за децата си. Кредите са наистина микро - от 1$ до 30$. Така, по този начин провокира предприемчивост, и помага да се изхранят. Обезпечението е честта и репутацията на кредитополучателите...

[en.wikipedia.org]
Re: Дом
29-08-2009 - 00:50:05

Още информация.

[www.novazora.net]
Re: Дом
29-08-2009 - 02:52:35
Nino, мерси. Уж всички тези неща ги знаем, ама систематизирани в този филм имат различен ефект. Отгоре на всичко е и прекрасно заснет. Егоизмът ми първосигнално надделя и се зачудих къде ли е най-подходящото място за "климатична миграция" за поколението. smiling smiley
Re: Дом
29-08-2009 - 09:09:12

Булкан, радвам се,че така го оценяваш. Реакцията не е егоистична. Любовта към поколението е на първо място и ... трябва да го спасим. Но тук мястото е чудесно - четири сезона - условие да не станеш ленив и изнежен, плодородна земя...и т.н. Освен това на територията на България има над 800 минерални извора, около 40 са в рамките на София. Тук през лятото мигрират около 600 вида птици - на такова богатство малко места могат да се радват, лечебните растения са около 800, (вероятно е да греша). За Петър Димков знам, че е изследвал и използвал 440 вида.
Сега просто имаме възможност да осъзнаем какво все още имаме. Муза го е казала по-горе - лошите времена носят семето на добро. Да го отгледаме! Жалко за бетона по плажовете и пистите, за вятърните генератори по пътя на ятата, но имаме много за опазване ... smiling smiley
Re: Дом
29-08-2009 - 12:17:27
avatar
И преди, и сега, и вбъдеще много по-лесно се разрушава, отколкото се създава. И колкото и да е кофти, това е неизбежно, но и полезно.

Може би тази тема е точната, за да си задам дежурния въпрос - какъв е смисълът на живота? (Питам сериозно.)
Re: Дом
29-08-2009 - 17:39:07

Додо,

Смисълът на живота за различните хора е различен.

Според мен, смисълът е в самия живот, в създаването и граденето, в стремежа за развитие...
Re: Дом
29-08-2009 - 18:13:47
avatar
Душата безсмъртна ли е или не?

smiling smiley
Re: Дом
29-08-2009 - 18:18:11
Каква е връзката на Люк Бесон с филма? Не е режисьор, продуцент ли е? Иначе толкова добре е заснет, че го свалям в момента на high definition да го гледам на голям екран.
Re: Дом
29-08-2009 - 18:26:09
avatar
Продуцент е.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход