Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Виртуалния свят на GOOGLE

Публикувано от Ivo.NovDom 
Виртуалния свят на GOOGLE
30-06-2009 - 17:26:08
Гугъл не спират с чудесата си. Докато ние брокерите се чудим как да скрием къде точно се намира имота който продаваме, гугъл направи възможна виртуалната разходка навсякъде по света.

отворете този адрес:
www.maps.google.com
Напишете, че искате да отидете в Ню Йорк (достатъчно е да напишете NY), увеличете мащаба, след което хванете човечето, което съм оградил и го пуснете някъде в рамките на Ню Йорк и ще се разходите по улиците.
Скоро ще го има и в София ;-)
Re: Виртуалния свят на GOOGLE.com
30-06-2009 - 17:34:02
Преди месец, разходката я имаше само за големите градове в щатите, сега откривам че са виртуализирали щатите! Пуснете човечето където и да е в САЩ - всичко са заснели! БрЯх, тези гугълци! Т ц ц ц ц.
Re: Виртуалния свят на GOOGLE
30-06-2009 - 18:26:01
Привет Иво,много добре,че показваш тези виртуални разходки много ме заинтригува това,че скоро ще се заснеме и София дай малко повече инфо ако имаш.
Само една забележка тази разходка аз я гледам повече от два месеца в Франция,Италия,Англия,сигурно и в др. страни от западна европа и е много интересно.
Дори в Италия може да се "кара" по пътищата.Поздрави за хубавата тема !!! clap: clap: clap: clap:
Re: Виртуалния свят на GOOGLE
30-06-2009 - 21:55:16
Може, не зная точно от кога го пуснаха, но не е много отодавна - сигурно си права.
Скоро беше - гърците отказаха да им снимат градовете - заради туризма, не мисля че им е от полза, но все пак те си знаят. Виж, българите със сигурност няма да откажем, дано само да не си потрошат техниката по нашите пътища.
Re: Виртуалния свят на GOOGLE
30-06-2009 - 22:28:46
Тази чудесия я има сигурно от година. А ефектът на "каране по пътищата" се получава именно защото снимките са правени от автомобил smiling smiley
Re: Виртуалния свят на GOOGLE
01-07-2009 - 08:06:44
Не е идеята да влизаме в спор кога е пуснато в обръщение.
Пускам темата като възможност технологията да се ползва за недвижимите имоти.
Ето едно линкче за видео-камери за 360 видео:
http://www.ptgrey.com/products/ladybug2/samples.asp
Гугъл ползват много мощен софт, снимките се комбинират с GPS координати, отделно заличават всички автомобилни номера и лицата на хората. Не е по възможностите на една агенция да си направи платформа за да качва 360 видео за имотите си в нета, но ако се съберем няколко фирми да вложим средства, за няколко месеца може да сглобиме нещо достатъчно добро за нуждите ни.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-07-01 08:08 от Ivo.NovDom.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход