Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Започват самоубийствата

Публикувано от hhristov 
Започват самоубийствата
30-04-2009 - 10:54:38
Това може би ще е съдбата на хиляди българи взели ипотечни кредити осъзнали горчивата истина че вече дължат на банката в пъти повече отколкото струва апартамента им!!!!!
Дано все пак повече трагедии да завършат по този начин:

Фалирал търговец 4 часа заплашва да скочи от покрива на 7-етажен блок в Разград вчера. След трудни преговори с лекар, психиатър и криминалисти той бе свален.
57-годишният Любомир Георгиев изпаднал в депресия и се разболял сериозно, след като бизнесът му с плодове и зеленчуци пострадал от икономическата криза, съобща в. "24 часа". Заради необслужването на ипотечен кредит семейството му можело да остане без дом.
В 7,30 ч вчера съсед видял Любомир на покрива на блока и се обадил в полицията. За половин час пристигнали полицаи, пожарникари, лекари и спасителен екип на Гражданска защита.
Тясната козирка, над която бил застанал мъжът, пречела отдолу да се опъне мрежа, обясняват огнеборци. Наложило се да събират дюшеци за физическо от училищата. До използването им обаче не се стигнало, след като с общи усилия спасителите разколебали и издърпали мъжа.
Докато още бил на покрива, Любомир се оплаквал, че го е страх най-много какво ще стане със семейния апартамент. Не можел да обслужва големия кредит за оборотни средства, обезпечен с дома.
Напоследък говорел пред колеги, че има рак, а бизнесът му западал - имал 4 щанда на пазара, но ги свил на 2.
Според лекари неотдавна мъжът бил на психотропни медикаменти заради депресия. Получил инсулт, лежал в болница и от алкохолен хепатит. В последните дни пък бил неадекватен, защото смесвал психотропни с алкохол.
След като бил свален от покрива, спасителите го завели в дома му. Той ще бъде консултиран с психиатър, за да не направи нов опит за самоубийство.
Re: Започват самоубийствата
30-04-2009 - 10:58:51
Помните ли една реклама за ипотечни кредити - па-па-па-па?

На някои хора сега хич не им е смешно.
Re: Започват самоубийствата
30-04-2009 - 10:59:36
Любомир се оплаквал, че го е страх най-много какво ще стане със семейния апартамент.
забележете - това е явно НАЙ-ЦЕННОТО нещо в живота му!
явно трябва да изпием горчивата чаша до дъно, за да разбере масовия българин кое е важно и кое не в неговия живот!
Re: Започват самоубийствата
30-04-2009 - 11:35:07
Хуба, smiling smiley

Това, според мен, по-скоро, е отговорността пред семейството му, която много повече тежи, отколкото евентуалната загуба на апартамента.
Това чувство се засилва още повече и от реалната ситуация, в която се намират(намираме). А именно, липса на положителна перспектива...
Re: Започват самоубийствата
30-04-2009 - 11:55:30
ами муза - той може и под наем да излезне но да се напъне и да намира пари да ги издържа
като скочи и без апартамент ще останат и баз доходи.
малко трябва да се помисли за да се разбере нещо елементарно
в БГ - имота е Номер 1 до момента до който загубиш нещо истински важно.
Re: Започват самоубийствата
30-04-2009 - 12:24:44
Хуба,
Така е, прав си. Това е подвластие на емоция. Точно те, емоциите, в такъв момент, са били винаги лош съветник. Както и лабилна психика. Предполагам, само предполагам, че в момента, мисълта му е била: как ще погледна жена си, децата си в очите, затова, че съм взел погрешно решение и сега ги подлагам...
Това е най-неправилната и нищо не носеща реакция - не решаваща проблема.

"в БГ -имота е Номер 1 до момента до който загубиш нещо истински важно. "

Трудно ми е да преценя, много категорично, дали това се отнася само за Бг. Факт, е обаче, че това е свързано и с ценностната система. А, един от нашите проблеми е точно там...
Re: Започват самоубийствата
30-04-2009 - 12:40:44
Quote

в БГ - имота е Номер 1 до момента до който загубиш нещо истински важно.

Умно казано. Бих добавила само- Преобладаващо в РБ....
Въпрос на манталитет е, все пак, и години насаждани ценности. Не съдете строго нацията.


............................................
[www.save-darina.org]
Мъдрият се учи да може, умният - да знае. Само на глупака всичко му е ясно.
Re: Започват самоубийствата
30-04-2009 - 12:56:45
Слаба ракия общо взето са мъжете, когато се изправят пред сериозни трудности и най-вече отговорности. Страхливци са. Не, че всички са такива, но доста са, независимо че не всички достигат до такива крайни действия.
Ето този мъж от Разград. Свил се бизнесът, но не е фалирал. Има някакви доходи. Вместо да се вземе в ръце, посегнал, защото е по-лесно, до антидепресанти като за по-добро действие ги поливал с алкохол. Резултат - здравословни проблеми и общо взето неадекватност, довела го до отчаяни действия. А като се самоубие и изчезне от тоя свят, какво ще стане с близките му????? Бягство от отговорност. Без да анализирам точно тоя инцидент, все пак мисля, че наистина приоритетите на българина са леко сбъркани. На първо място ние / защото и аз съм в кюпа/, слагаме материалното. Чак когато се появят сериозни, ама много сериозни здравословни проблеми, чак тогава ни пада стотинката, че това е най-важно. Тогава дори можем да жертваме имоти за да се спасим. ТакИви ми ти работи. Твърде схематично и простовато го казах, но то и не бива да се усложнява. Трябва да се мисли, ама много да се мисли преди да се загробиш със заеми, при това дългосрочни. И винаги някой друг ни е виновен, в това отношение сме първи в света. :-[
Re: Започват самоубийствата
30-04-2009 - 13:14:19
avatar
Ха явно се е намерил чвек, който да му подскаже, че може да излезе под наем и да спре да плаща ипотека - сигурно стойноста на имуществото е вече по-малка от тази на заема.

Хвърляш ключовете на банката и да се спасява smiling smiley

между другото ако имате повече хапартаменти и ви трябват парици - теглете ипотеки за тях, не се опитвайте да продавате - нищо не се получава smiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-04-30 13:14 от palamud.
Re: Започват самоубийствата
30-04-2009 - 13:21:58
Точно така, Поли. smiling smiley

Години наред ни беше насаждано, че работиш, не работиш, всички са равни.
Е, няма как да стане... В резултат, в днешно време, явлението "гледане в канчето на другия" придоби много големи размери. Вместо, да си гледа в своето...би имал по-голям успех.

На всичкото отгоре се оформи един елит, по-скоро псевдоелит, при който, определящото е материалните придобивки... С всичките форми на демонстрация, грандоманщина.... С изпразнено съдържание...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход