Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Оперативни програми/САПАРД-KAK,кой,кой е???

Публикувано от venciev 
Abu
Re: Оперативни програми/САПАРД-KAK,кой,кой е???
24-02-2009 - 18:05:29
Ще се опитам без много подробности да доуточня...
Парите не са проблем, минавам през Програма, за да е изяснен статутът на Предприятието - подлежи на концесия и съм преценил, че така бюрокрацията е по-малко.
Схемата 50/50 е 50% от сумата за Проекта, 50% директно за одобряващия. Както казах, това е без значение кой финансира - ако финансирам аз, от моя джоб излизат.
Понеже проектът е повече с идеална цел, успях да привлека съмишленици на ключови постове. Информацията и съветът да изчакам е от тях и нямам основание да се съмнявам, че ме спират от корист (по-скоро споделиха как стоят нещата на по-високото ниво). Реализирани сходни проекти има десетина, но по-никакъв начин аз не се намесвам в работата им, нито ги копирам. Не знам дали съм спазил формата, щото не съм стигал до разглеждане. Но на мен самото писане не ми е сложно, ако трябва ще го преработя (Ками, 20% за написването и обосновката... без ангажимент за прокарването... аз труда си го оценявам много по-ниско).
За мен проблемът дори не е в корупцията, а най-вече в тоталното безхаберие на отговорните чиновници. Виждам много голям риск идеята ми да се попромени и от полезна, да стане вредна, затова и само чакам...
Re: Оперативни програми/САПАРД-KAK,кой,кой е???
24-02-2009 - 21:51:42
Съгласен съм с вас!Интересно ми е кой бизнесмен/или обикновен човек живеещ на село/,ако спечели определен проект ще бъде финансиран от някоя банка в размер примерно на 200хил.евра,за да го реализира???
Re: Оперативни програми/САПАРД-KAK,кой,кой е???
24-02-2009 - 22:16:46
avatar
venciev Написал:
-------------------------------------------------------
> Съгласен съм с вас!Интересно ми е кой
> бизнесмен/или обикновен човек живеещ на село/,ако
> спечели определен проект ще бъде финансиран от
> някоя банка в размер примерно на 200хил.евра,за да
> го реализира???


Поне във сферата, от която аз се интересувам- никой. Виж какво пишат във форума на село.бг. Банките не отпускат пари дори и на одобрени проекти, не приемат като обезпечение нищо , освен ново строителство в голям град, при това на максимум 50%.
Re: Оперативни програми/САПАРД-KAK,кой,кой е???
25-02-2009 - 09:51:01
Така е Ками!Това положение не обезсмисля ли всичките тези проекти?Блъскал си се,тичал си,давал си рушвети,похарчил си маса и пари,одобрили са ти проекта и ....ГЕЛЕ!
Пари нема-действайте!!!
Re: Оперативни програми/САПАРД-KAK,кой,кой е???
25-02-2009 - 21:56:56
Здравейте, искам да Ви помоля за малка консултация. Искам да направя реновиране и преустройство на собствената си жилищна сграда, с цел изграждането на къща за гости. В момента съм физическо лице. Искам да регистрирам фирма – ЕООД. Въпросът ми към Вас е следния: възможно ли е ако създам нова фирма – ЕООД, след спечелване на проекта да прехвърля половината от дяловете на друг човек, който няма адресна регистрация в същата община в която се изпълнява проекта, като разбира се няма да продаваме обекта в изискуемия срок от 5 г? Благодаря предварително!
Re: Оперативни програми/САПАРД-KAK,кой,кой е???
25-02-2009 - 22:10:51
merian_al Написал:
-------------------------------------------------------

> Въпросът ми към Вас е следния: възможно ли е ако
> създам нова фирма – ЕООД, след спечелване на
> проекта да прехвърля половината от дяловете на
> друг човек, който няма адресна регистрация в
> същата община в която се изпълнява проекта, като
> разбира се няма да продаваме обекта в изискуемия
> срок от 5 г? Благодаря предварително!

Не! Можете да продавате активи и да намалявате капитала,но ако прехвърлите дялове дружеството Ви се пререгистрира като ООД и с нов устав!Защото ЕООД е дружество при което всички дялове са на един собственик! Тия неща са описани в Търговския закон!
Re: Оперативни програми/САПАРД-KAK,кой,кой е???
25-02-2009 - 22:18:41
Благодаря за отговора. В такъв случай възможният вариант е за създаване на ООД?
Re: Оперативни програми/САПАРД-KAK,кой,кой е???
25-02-2009 - 22:33:21
merian_al Написал:
-------------------------------------------------------
> Благодаря за отговора. В такъв случай възможният
> вариант е за създаване на ООД?

Разбира се! Бих Ви посъветвал предварително да си изясните целите на дружеството и да се обърнете към адвокат да изработи дружествения договор ,ако смятате ООД-то да извършва търговска дейност,ако целите са различни от търговия другата възможност е
ДЗЗД -дружество по закона за задълженията и договорите.Не се изисква уставен капитал и някой хора въртят сериозен бизнес под този формат!
Re: Оперативни програми/САПАРД-KAK,кой,кой е???
25-02-2009 - 22:42:57
Задавам въпроса защото съм решила като начало да кандидаствам по Мярка 312 като физическо лице и евентуално след спечелване и реализиране на проекта да прехвърля дяловете на друг човек, но ме притеснява срока от 5г. И искам да споделя, че съм общински служител, не държавен разбира се, и това ще породи ли конфликт на интереси съгласно закона. Извинявам се, ако не се изразявам правилно и не съм конкретна, но за първи път пиша в този форум.
Re: Оперативни програми/САПАРД-KAK,кой,кой е???
25-02-2009 - 23:07:06
По- конкретна сте от необходимото! Не мислете,че бихте останала анонимна,ако влезете в интересна лична конкретика,като описание на общински служител с интереси по САПАРД!Ами ,че тая програма по принцип си е с партийно приложение.Всички проекти,които печелят са само с рамото на властта!Така,че просто се огледайте в работната си среда! В тоя форум основното занимание е разтягане на локуми и опъване на ластици!Успех!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход