Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Американските акции се сриват, жилищната криза е факт, външнотърговският дефицит се увеличава.

Публикувано от милко вълков 
[www.dollardaze.org]

Не е ново,но е доста пълна и систематизирана история на долара и съдбата му през годините.
Muza,
Ti me razocharova s po-gornoto, makar i bez komentar!
Sled kato prochetoh tuk tame, iskam da kaga:
” Ne gledayte filma i ne se poddavayte na antimaterialna psihoza !”
Ne si zaslugava da se chete nishto ot tozi naludnicahv posting.
Shto se otnasy za "AMERO" , tuka samo se e raziskvalo , no nikoy nikoga ne e podpisval niakakva dokumentaziy i nyama promyana na konstituziyata.
Vsichko opisano e istinska "PORNOGRAFIA".
Vie ne ste v America, ne sledite amerikanskata politika i amerikanskiy givot i ne biva da vyarvate na SLUHOVE !
Promiti sa mozazite na tezi , koito sa napisali krasnorechivite lagi!
God bless America !!!

Аз смятам ,че още е рано за .но да видим накъде ще потегли този калпазанин "Is the buck back?" [blogs.reuters.com] spinning smiley sticking its tongue out





Редактиран 4 път(и).Последна редакция на 2008-11-02 06:07 от милко вълков.
Ne si zaslugava da se chete nishto ot tozi naludnicahv posting.

Моля?? confused smiley


Sled kato prochetoh tuk tame, iskam da kaga:
” Ne gledayte filma i ne se poddavayte na antimaterialna psihoza !”


No comment smiling smiley


God bless America !!!

Вече, всички мои аргументи (ако има такива) са унищожени още в зародиш.smiling smiley



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2008-11-02 23:10 от Muza.
Да, не е розово и в САЩ. Много хора досега правеха банкрути заради ипотеките на домовете им. Но ще последва вълна от хора които ще правят банкрут заради неспособността им да си плащат дълговете по кредитните карти. Досега, на Американското общество му се внедряваше че няма такова нещо като да нямаш пари. Каквото искаш и на момента трябва да се има. В които и джоб да бръкнеш, все ще намериш кредитна карта която още не е изпълнена до максималния лимит. А за това кой ще плаща на края на месеца тези дългове не мисля че ги тревожи. Там минималната дължима сума се плаща а на другото да му тече лихва и ще се плаща в по-добри времена. Отделно, нали има и банкрут за това за да ти опростяват дълговете. Иначе хорицата си живуркат, да не си мислим че там е станало потоп и че те вече живеят по-зле от Българина. Може само да си вземаме поука от тях и да живеем според възможностите си а не като тях. Пример. Прави $500 а харчи $600. С тези заеми за жилища дето почнаха да ги взимат хорицата в България, не ги виждам как ще си плащат вноските. Ако си мислим че в България е по-добре, лъжем се. Америка е една голяма измама за обикновенния гражданин, който не може да проумее какво се случва. Плаща данъци и такси за да запази стандарта на чиновниците, които грабиха икономиката до рухване на
виртуалните богатства на една виртуална империя. Който и да бъде избран за президент ще е кукла на конци и ще продължи войната в Ирак! Ще предизвика нова, с Иран и на други места по света! Президентът на САЩ не е бил и няма да е господар на Белия дом. Ще е стюард, обслужващ персонал.
Господарите са около 200 души, един тесен кърг от хора, които ситуират света. Президентът на САЩ само изпълнява поръчките. Маскирана демокрация на една диктаторска държава: в момента с - 10 хиляди милиона долара вътрешен дълг, 1000 милиона фискален дълг, 6 % безработица, 16 % от населението е на прага на бедността, 40 милиона души са без здравни осигуровки. Това определя войните, които води Америка и ще води.
Дойде обаче времето този финансов ред да бъде променен. Досега 200 привилегировани налагаха властта на парите над политическата власт! Богатствата на цели държави бяха изпопвани, изсмуквани! Това са енергийни богатства и човешки капитал, който отиде в Америка за да работи за империята. Олигарсите в банките срутиха системата.
Сега ще последва ново ограбване на човечеството, каквото се случва при всяко ново поколение! Забележете - октомврийска революция (1917 г), после Втора световна война (1942), после социализма (1970-80), после демокрацията 1989! Сега най-бедните ще плащат за да са добре най-богатите чрез инструментите на властта: наливат се пари от бюджета за спасяване на срутилата се система. Не съм специалист, но от това което прочетох, фалит или bankruptcy обикновенно се обявява когато човек не може да си плаща заемите. В САЩ фалит се обявява по глава 7 или глава 13.

1. Глава 7 е съдия изпълнител да ти разпродаде имуществото. Това се прилага само за хора които са в такова безнадежно положение, че в обозримо бъдеще не могат да си плащат заемите. Разпродажбата се прави в рамките на 4 месеца.

2. Глава 13 е защита от кредитори. Тя дава възможност да спреш плащанията към кредиторите за период от 3 до 5 години. Това е най- масово използвания начин за фалит.

Фалита се отразява на кредитния рейтинг. Записа за фалит стои 7 години в кредитното досие на фалиралия. На практика ако фалираш в САЩ в следващите 7-12 години не можеш да вземеш заем с нормалните хора. Тук има един линк:
[www.bankruptcyaction.com] [li]
П.П. В България ограбването е под друга форма - чрез бюджетния излишък. Вместо да направят пенсиите 400 лева, а минималната заплата 1000 лева, някаква групичка на власт си поделя милиарди левове събрани от народа!




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-11-08 10:18 от милко вълков.
П.П. В България ограбването е под друга форма - чрез бюджетния излишък. Вместо да направят пенсиите 400 лева, а минималната заплата 1000 лева, някаква групичка на власт си поделя милиарди левове събрани от народа!


Това, с бюджетния излишък е само част от ограбването и постига 2 цели: ограбване и разделяй и владей. Разделяй, защото става "насъскване" работодател-наемен работник.
Няма как само един работодател да даде европейска заплата, т.к. е зависим от доходите, респективно, потреблението на хората, работещи при другите работодатели.

Аз бих казала:

God save and bless Bulgaria and Bulgarians!

П.с.. За незнаещите английски:
Бог да пази и благослови България и Българите!

П.с. Моя позната ходи до Божи гроб и ми каза да си напиша желание и тя ще го остави там. Аз си пожелах здраве и добро за децата, семейството, близките и накрая същото за България и Българите.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-11-08 12:49 от Muza.
Извън контекста на темата
09-11-2008 - 08:24:12
[li]Muza Написала:

> Аз бих казала:
>
> God save and bless Bulgaria and Bulgarians!

> П.с.. За незнаещите английски:
> Бог да пази и благослови България и Българите!

> П.с. Моя позната ходи до Божи гроб и ми каза да си
> напиша желание и тя ще го остави там. Аз си
> пожелах здраве и добро за децата, семейството,
> близките и накрая същото за България и Българите.







Nativity Church-Bethlehem
Re: Извън контекста на темата
10-11-2008 - 07:39:46
Re: Извън контекста на темата
10-11-2008 - 08:08:10
милко вълков Написал:
-------------------------------------------------------
> "The Real National Debt
> Per most recent available data".
>
> Total Federal Burden
> $52,700,000,000,000
>
-------------------------------------------
вместо да пълниш сървърно място с картинки-рисувай си на бял лист !
очевидно не си си "дорисувал"
ако нямаш какво и къде да го правиш-не го прави тук !

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход