Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

най-големия страх на посредниците-брокери

Публикувано от nikolase 
най-големия страх на посредниците-брокери
26-08-2008 - 20:10:43
Според мен най-големия страх на посредника брокер е да не би купувача да се свърже с продавача директно.Тогава евентуално ще лъснат лъжите на брокера-ще стане ясно например ,че комисионната му е качена отгоре,квадратурата не е това ,което той я представя и така нататък.
Очаквам вашите коментари и също моля за постинги на хора пострадали от некомпетентни брокери на недвижими имоти-макар че лично мое мнение е,че почти всеки платил на брокер е пострадал.И аз съм в това число в недалечното минало.
Но стига вече-нека плащаме за неща,които си струват парите,а не за запознаства.
За запознаства ягенция взимаше по 10 лв запознаство.Моля вие направете разликата
И моля за постинги на хора а не на агенции,защото съм сигурен,че веднага ще скокнат -наглоста и нахалството им са безкрайни clap:



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-08-26 20:29 от nikolase.
Re: най-големия страх на посредниците-брокери
28-08-2008 - 15:40:20
nikolase, както писах в една друга тема, продавам си апартамента. Обърнах се към агенция KIVASS, познавам брокера. Когато го попитах колко ще ми вземе, той каза-Ми как колко, нормално. За нормално аз знам 3% и си замълчах. Отивах на почивка и нямах време сам да се занимавам с това. Илиян, брокера, ми доведе потенциален купувач в деня преди да тръгна и човекът хареса апартамента. Когато стигнахме до комисионната се оказа, че ни я дели на двамата. За него нормално е 3%, но делени на двамата-купувач и продавач. Оттам нататък аз заминах и го оставих да се оправя. Брокера ходи да вземе необходимите документи, които аз не можах да му дам по разбираеми причини, от фирмата строител-апартамента е на 1 година. Ходи до ДАК, да актуализира адреса, че строителите са се оакали. Води оценител, ходи до данъчното да пусне молба за данъчна оценка, води хората на повторен оглед-първия път беше само мъжът, уж от жената нищо не зависело. Извади удостоверение за тежести. Вчера се вдигна от Дружба до Надежда да присъства на даването на капарото, а можеше и да не дойде, неговото присъствие не беше наложително. Общо взето, мисля че си върши работата и си заслужава комисионната.
Re: най-големия страх на посредниците-брокери
28-08-2008 - 16:34:12
Случай от последния месец:един приятел си продава двустайния,но цяло лято не е в града и го посъветвах да си наеме агенция/аз дето толкова мразя ани-тата,по мои си причини/,да им остави ключа и те да се занимават.Намерих му една мома/агентка/уж свястна,пристига тя с фотото и ще вършат работа уж.Колко му търсите-ами 70000.
Ъпсурд-това и 65000 не струвало,тя не се наемала да го продава-ако искате да намалите,тогава може,ако ли не-ми дължите пари за консултация! confused smiley И.....марш от тук!
След 3 седмици,само чрез познати-71000евро!Честито!
Поредното доказателство/от моя си живот/че нещо не са в ред тези хора!Уж това им е работата,но не съвсем.Стана ясно,че тя имала клиенти,които търсели до тази цена,явно така си гарантира 6%.Ако тръгне да го обявява ще трябва да вземе САМО 3%/които както и да ги въртиш са си 2000евро!/Ех,мъка,мъка....но нали те без пари не искали да работят...
Re: най-големия страх на посредниците-брокери
28-08-2008 - 17:07:42
Ми то без пари никой не ще да бачка и си е нормално да работят за пари, , но поне да си разбираха от работата , а по- голямата част от тях са гола вода. Само до преди дни за последно им ядох лайната и се отказах тотално да ми губят повече времето. smiling smiley
Re: най-големия страх на посредниците-брокери
28-08-2008 - 17:28:37
Здравей nikolase,
Много си им набрал на брокерите.smiling smiley
Когато продавах мои имоти, с цел бърза сделка на трудни имоти(5-ти последен етаж без асансьор, 10-ти етаж) действах по следния начин:
-оглед и допитване за цената с 2 АНИ, които са отдавна на пазара и освен това с добри брокери по моя преценка;
-предоставих им имотите и ключове, при следните условия: обявената цена е крайна за купувача, а за мен след приспадане на комисионната. Всяка от тях знаеше за другата агенция, както и за това, че и аз пусках обяви(исках да обхвана тези клиенти, които не искат да ходят в АНИ).
Какво се случи:
Първият имот го продадох сама.
При втория, купувачът беше направил огледа чрез едната АНИ, след което вижда и моята обява и след като разбра, че това е същия имот и предложи да елиминираме посредника. Аз отказах, защото това е принципен въпрос, въпреки че нямах договор, въпреки че платих след това 1000 евро комисионна.
След това обаче, цялото тичане го изнесе брокерът. Така че, доволна съм. При това съвестта ми е чиста.smiling smiley

Сега и аз съм набрала на тема "дизайнери", макар и натресен. В момента правя ремонт, заедно с мои наематели и дизайнерът е техен. Скъсах си нервите с него.
В един момент, при мое мърморене "защо са тези дизайнери?" човекът, който поставя
дограмата ми казва така:работил съм с много дизайнери и те се делят на добри, средни и лоши, при добрите всичко е точно, добре обмислено и съгласувано и няма проблеми....smiling smiley
Сагата още не е приключила......

Навсякъде е така: има добри, средни и лоши.smiling smiley

Re: най-големия страх на посредниците-брокери
28-08-2008 - 18:47:29
Съгласен съм с всички,които са писали по темата,ама множко ми се вижда да претендират по 3% и от двете страни.Нека малко си сверят часовниците.Не може един брокер да защитава два напълно противоположни интереса. Сега агенциите са пулни с разни хлапетии които ми бъкел не разбират от нищо,камо ли от документи.Много хора изгореха с големи суми от брокерите.И един познат щеше да ги съди,а те не носят никаква отговорност.Защо тогава им се заплащат огромни комисионни,които се явяват % от стойноста на скъпи имоти?сега с този брокер се занимава икономическа полиция,ама бития си е бит..............................................
Re: най-големия страх на посредниците-брокери
29-08-2008 - 12:29:09
Ало недоволните -НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ ,ЧЕ СТЕ САМО ЕДНИ И СЪЩИ.. confused smiley
Re: най-големия страх на посредниците-брокери
29-08-2008 - 12:58:39
Аз подкрепям мнението на хората, които са разочаровани от агенциите и брокерите и разбира се, допускам, че има брокери, които всъщност правят нещо за парите, които искат и те заслужават да бъдат изключени от общия случай на неспособни, алчни и измамни брокери.

Мен ме отвращава това, че пускат апартамента ми без да съм им разрешила, даже напротив като изрично съм казала, че не искам да работя с тях, сменят цената - пишат по-висока или даже някои по-ниска /???? това пък що за простотоя може да е/, променят квадратурата и т.н. и пишат само за клиенти на агенцията накрая. Какви клиенти на агенцията бе, аз не искам да работя с вас и съм ви го казала по телефона. Мисля, че това е върха на малоумието, нямам друго обясненение!

И това, че искат процент и от двете страни за мен е абсолютно недопустимо. Аз съм и от двете страни - и продавам и купувам в момента и знам различните гледни точки - откровенно не искам да работя с агенции, търся си купувач сама и ще искам да купя пак от частно лице, с риск да отнеме повече време - ще намеря.

изключително непочтенни са 95% от гилдията и това вреди страшно и много на целия пазар и особенно на останалите 5%, които са свестни и работливи хора.

мисля, че все повече хора ще се опитват да заобиколят агенциите, включително по не съвсем почтен начин и подкрепям това! мисля, че те в голямата си част не заслужават уважение и почтенно отношение, напротив.
Re: най-големия страх на посредниците-брокери
29-08-2008 - 13:40:08
avatar
MissFix Написал:
-------------------------------------------------------

> мисля, че все повече хора ще се опитват да
> заобиколят агенциите, включително по не съвсем
> почтен начин и подкрепям това! мисля, че те в
> голямата си част не заслужават уважение и почтенно
> отношение, напротив.


Значи така- агенциите са непочтени, ти си възмутена, но си също толкова непочтена.
С какво се различаваш от тях? С нищо!
За твое сведение, почтеният човек ще откаже да работи с мошеник, но няма да стане като него. А оплакванията от некоректните АНИ, са от също толкова некоректни клиенти, които не са могли да "победят" в надлъгването........
Почтен начин на заобикаляне няма.
Re: най-големия страх на посредниците-брокери
29-08-2008 - 15:06:11
MissFix,
В момента си много афектирана, а емоциите не са добър съветник.
Това, че друга агенция ти предлага имота, какво от това. Това, предполагам се прави,
за да не ти искат комисионна -въпрос на договорка. Може пък точно те да ти намерят
купувача.
От друга страна, след като агенцията си върши добре работата защо трябва да я заобикаляш. Ако искаш да се уважава твоя труд, би следвало да уважаваш труда на
другите. Нямам идея добрите АНИ дали са 5% или повече, но намери тези 5%.

Относно процентите от двете страни. Това е установеното. Ако не те устройва,
действаш сама, и без да се ядосваш, защото това отнема енергия, а тя ще ти трябва.
Всичко е въпрос на личен избор.

Нека ти споделя още една моя продажба, само че на имот на мои приятели, които не са
в града, в който живея. Първо, обявяват имота си чрез АНИ на висока цена, след това чрез втора, трета и т.н. И така, 2 години. В един момент се намира купувач, но единият
собственик се отказва, когато разбира, че АНИ ще вземе % и от двете страни.

Помолиха ме да им съдействам, а аз не съм АНИ. Обясних им моя подход, проучихме
заедно ценовите нива, а те бяха мин. 6 хил. евро по-ниски от отказаната продажба.
И така -7месеца -пускам обяви, водя клиенти, АНИ на огледи и нищо.

Накрая се намери купувач, който поиска да се смъкне с още 3хил. евро, те се
съгласиха и имота се продаде без комисионни, защото не съм брокер, а и са ми
приятели. Равносметката обаче е следната: ако не бяха са отказали -комисионна 2хил.
евро и 7хил. евро повече.smiling smiley
Успех!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход