Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

За "мошенниците" от агенциите за имоти

Публикувано от kaza_varna 
За "мошенниците" от агенциите за имоти
21-08-2008 - 16:24:29
Този текст е предназначен за всички,които мислят,че агенциите за недижими имоти са „мошенници”,които пият кръвчицата на наивните хорица.

Уважаеми дами и господа,живеем в свободна страна с пазарна икономика.Отдавна мина времето на развития социализъм.Никой не ви задължава да ползвате услугите на фирмите за имоти.Ако желаете продавайте и купувайте имоти без посредник.Но моля,стига сте се пенили и плюли по брокерите и агенциите! Разберете най-после,че пазарът диктува цените.Омръзна ми даслушам,че „мръсните изедници” надували цените „натоварвайки ги”с огромни комисионни.Колкото и да се мъча да го товаря,имотът ще се продаде само ако цената му е съобразена с пазара,с търсенето.Ако мога да осъществя по-голяма печалба,естествено ще го направя! Нали това е целта на всеки бизнесмен!Не съм чул още за държавно регулиране на цената на услугите!
Когато продавачът ми обяви ниска цена,а аз преценя че има потенциал за по-висока естествено ще се постарая да спечеля повече.Обратно,в случай,че продавачът ми обяви висока цена или имотът се продава от няколко фирми и конкуренцията е голяма,не само няма да товаря цената,а и ще намаля комисионната си.И така е при почти всички видове търговия.Пазарът диктува нещата.Другото е социализъм.
Много ми е чудно това хленчене за „натоварените”цени на имотите.А „натоварените”цени на зеленчуците,сиренето,дрехите,на автомобилите и т.н.?! Нима всички търговци трябва да бъдат обесени по дърветата? Когато купувате автомобил,дали мрънкате за печалбата на търговеца или гледате колата да ви харесва и да си заслужава парите?Каква е разликата с имотите?!
Ако цената на зеленчуците на пазара ви е висока,отглеждайте си ги сами или си купете от село.Ако автомобилите в автокъщите са ви скъпи,внесете си ги сами.Ако времето не ви е скъпо,ако не сте много претенциозни и сте готови да купте имот без да разполагате с богат избор,моля купете си без посредник!
Но всякакви хленчове от хора,които хем искат да ползват услугите на агенциите, за да имат максимален брой оферти,хем се чудят как да не платят комисион,аз не приемам!!! Времето на Бай-Тошо отдавна отмина!Емигрирайте в Северна Корея или Куба!
Re: За "мошенниците" от агенциите за имоти
21-08-2008 - 16:41:34
"Този текст е предназначен за всички,които мислят,че агенциите за недижими имоти са „мошенници”,които пият кръвчицата на наивните хорица. "


Аз съм от другите, от по-интелигентната част на българското население, от тия дето смятат, че всеки, които си върши работата, трябва да бъде подобаващо възнаграден и че АНИ-тата са нужни на пазара, че като във всяка работа и тук има хора, които нямат нищо общо с този бизнес, че да накараш двама души да се разберат изисква умения и усилия, за разлика от плюещите не мразя никого, за разлика от плюещите не съм прецакал никого, пак за разлика от тях бих се радвал на всеки техен успех. Това е положението тук, kaza_varna , не по-различно от това на улицата, в трамвая, в магазина. Злобата и завистта изяждат тях, не им обръщай внимание, работи си и със здраве, защото те няма да разберат това, което си написал тук.
Re: За "мошенниците" от агенциите за имоти
21-08-2008 - 16:55:02
До Каза -Варна.Добре написано,но сложните изречения не са по силите и интелектуалия потенциал на тези които ни плюят и ни наричат ............,а дали сме или не полезни на пазара,това го е показал самия пазар,а не" олигофрени"като моя любимец Николас..Успех !! smoking smiley
Re: За "мошенниците" от агенциите за имоти
21-08-2008 - 17:08:59
Хорицата,различни от брокерчета в този форум,са такива,които са минали през покупка или продажба/или и двете/.
Пускали са си обявичка и са помествали снимчици на имотчето си.Разни агенцийки са им звъняли до припадък/нищо че пише"без посредник"/и са се натискали да "рекламират". И дори и да не се съгласиш,си виждаш имотчето на другия ден изтипосано със завишена/естествено/ценичка.Обаждаш им се да попиташ "защо така",не е коректно,не желаеш посредник и т.н.,а те ти казват "какъв ти е проблема?" eye popping smiley Как какъв?Вие не продавате НИЩО!Вие само крадете обявите на хорицата и им късате нервичките!
Мисля,че ако някой живее все още в онова време,това сте вие!Нещата се променят,хората не са вече онези "мишки"от бай тошово,на които каквото и да им кажеш казват "добре".
Хората на днешния ден не търпят разни псевдо"професионалисти" да им крънкат пари за нищо!Един пич тук ви беше нарекъл "агенции за запознанства" и с пълно право,за това залагам собствения си опит с вас!
Аз съм ултра претенциозен и времето ми е ценно-затова не мога да си позволя разни некадърници да ми го губят!
Оправям се чудесно без посредник и съветвам и другите "хорица"да го правят!
Re: За "мошенниците" от агенциите за имоти
21-08-2008 - 17:20:30
djijko , ако някой ти каже, че си умен и интелегентен не му вярвай !
Re: За "мошенниците" от агенциите за имоти
21-08-2008 - 17:37:06
Драги господине,моля не слагайте всички под общ знаменател.В нашата професия има много компетентни и коректни хора. А при нас ,както навсякъде в сферата на услугите винаги ще има мрънкащи и недоволни.За нас обаче е огромно удоволетворение да посрещаме доволните клиенти,които се връщат да ни благодарят за успешна предишна сделка и с желание отново да си сътрудничим! Много клиенти идват в АНИ защото са им препоръчани о доволни клиенти. Не знам колко сте претенциозен,но лично аз познавам доста клиенти,които са с огромни изисквания но не подплатени финансово.Силно се съмнявам,че ако претенциите ви се покриват с финансовите възможности,колегите нямаше да ви предложат подоаващ имот.Те просто са ви отправили оферти съобразени със средствата с които разполагате.
smiling smiley
Re: За "мошенниците" от агенциите за имоти
21-08-2008 - 18:28:18
Уважаеми- приятели! За всички има място под слънцето. Не допускайте да Ви се наруши душевната хармония, защото хърлената дума тежи повече от камък и раната, причинена от камък или секира зараства и се забравя, но лошата дума – никога – имаше една такава приказка. Всички, на които са им чели приказки като деца сигурно ще си я спомнят, но тези, на които не са, хм, значи им липсват първите седем годинки и работата става сериозна.Изобщо приказките са сериозна работа – от тях може да научиш много за реалния живот, ако искаш разбира се и ако проумяваш. На това се казват генетични дадености.В една нормална държава, с гражданско общество и съответната структура има търпимост, коректност, честност и почтенност в отношенията и преди всичко професионализъм. В моето семейство са ме учили, че срамен труд няма и че една работа като я подхванеш, не трябва да я свършиш “чирашката”, а майсторски, а всяка работа се заплаща, така както си я свършил. Ангарията е била по турско, в Ленинските съботници и бригадите в селското стопанство и строителството, знаете кога. Но както е казал литературният герой в едно известно произведение “нейсе запуши го “, вършете си работата професионално, пък “рекъл”, “казал”, то без тях няма да мине – пълно доволство и 99,99% съгласие имаше, знаете кога. Редовно следя този форум, доволен съм от информацията, която той поднася по такъв естествен начин и затова си позволих малко да словоизлиянствувам /боже каква хубава дума, е страшен е българският език, не може да го отречете/. Моля за извинение,ако неволно съм наскърбил някой от следящите този форум. Лично аз не мога да се оплача от АНИ. Имам си един проблем и се мъча да си го разреша сам – да си сменя тристайната панелка в Овча купел-2, за двустайна , някъде максимум 5 км в диаметър, около институтите на БАН на 7-ми км. От няколко АНИ се обадиха хората, много учтиво, разбраха че съм частно лице / то и в обявата си пише / и толкова. Не са ме тормозили, не са ми досаждали. Предполагам, че ако имат реален купувач, който е сключил с тях договор, те имат полза от моята обява, защо ще я преобявяват, то си я има и логиката показва, че ако искат да си получат комисионната от купувача по договора с него, те ще използват всички налични обяви, а няма да ми правят “напук” , защото от мен няма да имат комисионна. Нещо повече – аз не искам комисионна, за това , че евентуално ще има сделка с моя апартамент. Те си защитават интересите на клиента купувач. Аз гарантирам с подписа си пред нотариус условията на договора за покупко-продажба. Там си има и съответните финансови клаузи. А АНИ на практика не дава никаква юридическа гаранция по сделката. Може да Ви се струвам глупав или наивник, не зная, но проследявайки технологията на този процес, стигам до този извод.
Re: За "мошенниците" от агенциите за имоти
21-08-2008 - 19:01:38
До специалист по всичко-Приятелю днес получих о т тебе имейл и те изтрих,най-учтиво...Защото нямам интерес да ти предлагам имота!!Просто защото си го предлагаш сам /твое право/До два дни ще си видиш обявата в десет АНИТА на различни цени и ще се чудиш ,защо не продаваш!!Всъщност желая ти успех!!! smoking smiley
Re: За "мошенниците" от агенциите за имоти
22-08-2008 - 08:51:36
avatar
[forum.imoti.net]

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: За "мошенниците" от агенциите за имоти
22-08-2008 - 10:56:52
До turbozol – Уважаеми приятелю, благодаря за отговора и пожеланието за успех. Ако елиминирате емоциите от факта, че сам предлагам имота си и следвате пътя на едно логическо мислене, ще се получи следното: да допуснем, че в момента имате реален клиент, който вече е взел решение за покупка на имот в съответния район и сега случайно вижда или научава за моята обява, но не иска да контактува директно с мен, а Ви потърси за съдействие. Вие какво ще направите, ще му откажите, ще загубите комисионната, която ще договорирате с него? При положение,че половината от работата Ви е свършена, т.е. имате готови, от моя страна, всички необходими документи за извършване на нотариални действия.Такова действие ми се струва, меко казано, нелогично – да откажите работа и съответно пари? Това е теоритично възможно само при ситуация, в която не можете дъх да си поемете от работа. Но признайте си, че пазарът на недвижими имоти не е толкова претоварен със сделки. Е, все пак аз не мога да се меря с Вас, въпреки, че имам лиценз за брокерска дейност, Вие сте с голяма практика и това е Вашата професия, но виждам, че постепенно настъпват нови моменти в пазара на НИ и конкуренцията за печелене на клиенти се засилва. Не забравяйте, че движещата сила в процеса на покупко продажба е този, който брои парите-Купувача. До сега за АНИ и двата субекта – продавач-купувач, бяха клиенти. Нещата обаче започват да се променят, ако Ви прави впечатление. Бавничко, но се променят. Започна се с “плюене” / по принцип лоша дума, нарушава добрия тон / по брокерите. Започна да намалява броя на продажбите “на всяка цена”. Започнаха да се появяват частни обяви. Така, кротичко, някои процеси ще бъдат направлявани и управлявани от самия пазар. И тогава вече ще можем плахо да кажем, че има наченки на пазарна икономика. Защото за сега тези приказки са само плод на въображението на нашите така наречени политици. Защото пазара на НИ е огледало-показател на състоянието на една национална икономика. Така поне е в истинските общества и държави. Мисля, че сте съгласен с качествата, които трябва да притежава един професионален брокер. Аз ги бях нахвърлял набързо в писмото си до Вас. Това са едни мои лични мисли и не са злонамерено насочени към АНИ и нейните сътрудници. Реалният живот ще покаже дали съм прав или греша. Ще дойде време, когато всеки един гражданин на Републиката ще има право на достъп до имотния регистър и до всякакви други регистри и документи, и законите ще се спазват, и няма да има “нещо “ под масата, ще дойде, ще дойде. Нали към такова време всички се стремим. Ако ли пък не, тогава, как беше “последния да дръпне шалтера” и хайде, кой накъдето види.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход