Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

депозит в банка

Публикувано от Анонимен потребител 
Анонимен потребител
депозит в банка
09-06-2008 - 14:51:16
Кажете някоя банка без формалности при оперирането с депозити.
Лихвите много-много не ме интересуват, просто искам да "разтоварвам" някъде дебитната си карта. Онлайн банкиране не се приема поради старата максима - "като знам какъв инженер съм ме е страх да ида на лекар".

Искам прости неща:
1) да внасям когато си искам и то в друга валута - примерно левове в евро или доларова сметка
2) да тегля на ПОС терминал с карта, която не е на банката без да ми режат главата
3) депозита да е "видим" извън банката - да имам IBAN на депозита. Да мога да превеждам пари по депозита от други банки примерно.
4) цялата работа(теглене от карта, превалутиране, вноска по депозита) да става на едно гише, а не да обикалям като гламав и да попълвам вносни бележки или да ме карат да си преподписвам договора.

Дотука проверих в Райфайзен дето ме "застреляха" с идеята всеки пък като довнасям да ми откриват нова сметка, която не е видима навънка ами си била тяхна вътрешна и тем подобни глупости и ПИБ с 4% за теглене на ПОС терминала им. И при двете трябваше като реша да внасям първо да ходя при някаква "кака" за бюро, а после до касата

Аз по принцип Булбанк си ползвам ама жената реши да поразнообрази та затова питам.
Re: депозит в банка
09-06-2008 - 14:59:29
Пробвай в Прокредит банк
Re: депозит в банка
13-06-2008 - 07:39:36
Банка не мож надхитри , аз съм чувал за 2 - бурканбанк и дюшекбанк .Само , че по време на инфлация капитала се стапя- купувайте земя .
Анонимен потребител
Re: депозит в банка
13-06-2008 - 09:14:41
Тези направо ме хвърлиха в музиката
[www.procreditbank.bg]
с това
Quote

Вашите спестявания до 40 000 лв. са гарантирани от Държавата

Как трябва да го тълкувам????
Много страшно звучи.
Re: депозит в банка
13-06-2008 - 09:52:44
Тинки Уинки не е толкова страшно smiling smiley ,вземи прочети линка към цитата който си дал, те хората са ти го обяснили.Всички банки работещи в България са задължени да внасят пари в цитирания гатанционен фонд,който гарантира влогове на граждани до 40000лв.
Иначе прокредит е най-либералната банка по отношение на такси и комисионни която съм виждал.Работното им време също ме устройва,бачкат и в събота.
Да ти кажа как ме спечели тази банка.Във времената когато всички оферти за ипотечни кредити бяха 6 и нещо процента на мен ми предложиха 12.25%лихва от тази банка,шок и ужас smiling smiley .Да ама докато не ми обясниха подробно що е то плаваща лихва и не разбрах,че това е реалната лихва навсякъде.
Та според мен по „консервативна“банка като тази е идеална за спестовници :} smiling smiley
Е от мен толкова,че ще ме вземеш за рекламно лице на банката. smiling smiley
Анонимен потребител
Re: депозит в банка
13-06-2008 - 10:41:48
това за гаранционния фонд ми е пределно ясно smiling smiley

Въпроса е как ще се почувстваш ако на входа на болница пише ,че всички доктори имат професионална застраховка и ако случайно ви убият - няма страшно ще изплатят на близките ви ХХХХ лева.

Тъй като от 2003 година следя лихвите по кредитите и не малко неща съм писал във форума за жилищни кредити мога да те уверя, че такъв филм - 6% лихва дето да става на 12.25 - няма. Ако е била някаква промоционална за 1-2-3 месеца, година - може, ама ей така 6% да "изплават" до 12 - няма.
Re: депозит в банка
13-06-2008 - 23:09:29
Тинки Уинки, някъде четох статистика ,че над 90% от влоговете в банките са до 2000 лв.Та от тая гледна точка няма лошо на човек който си влага „имането“ smiling smiley в чужд джоб да му се обясни,че държавата е гарант.Все пак 97ма не беше много далече.
Колкото до процентите много свободно ги цитирах по памет sad smiley ,но идеята ми беше да ти обясня ,че хората още на времето ми обясниха истинската цена на кредита winking smiley smiling smiley .
Иначе банката си ме кефи,а и не ми се налага да чакам по 40мин. като в ОББ :]
Успех в избора на банка smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход