Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Краят на банковата идилия

Публикувано от mobiman 
Re: Краят на банковата идилия
28-05-2008 - 20:54:49
Аз се сещам за един сценарии .
Станишев и Сие ще гледат до последно да устискат и след това на изборите който дойде ще го "яде" здраво.Вероятността да падне от власт е голяма и народа нали е умен ще гласува за "добрите" БСП и хоп, пак на власт.
Зора ще е да се издържи до изборите confused smiley , не политически а икономически.
Re: Краят на банковата идилия
28-05-2008 - 21:14:32
uravnovesen Написал:
-------------------------------------------------------
> Аз се сещам за един сценарии .
> Станишев и Сие ще гледат до последно да устискат и
> след това на изборите който дойде ще го "яде"
> здраво.Вероятността да падне от власт е голяма и
> народа нали е умен ще гласува за "добрите" БСП и
> хоп, пак на власт.
> Зора ще е да се издържи до изборите , не
> политически а икономически.

-----------------------------------------------------------------------------------------

ха,Уравновесен-аз същото го писах преди 6 месеца.тия ше гледат да устискат балона до последно,после губат изборите,другите да му мислят,и след време ще обвинят другите,че са виновни.
и аз така си мисля,че е плана на кадровиците,ами ше се подхлъзнат предварително.то пресата помага само до време.после икономическите закони влизат в действие.
тая зима май ще е виденовата зима,станишев вариант.
нема да могат да удържат срива до изборите-пак ще се превзема народното събрание!
Re: Краят на банковата идилия
28-05-2008 - 21:30:52
Относно банковата криза в Америка. Тъй като Камелия напира за отговор ще обясня накратко от моя гл. точка. (Между впрочем бях отговорил на този въпрос преди време.)

Даваха се кредити на поразия - почти на всеки, който що годе е връщал заеми преди.
После лихвите почнаха да се вдигат, и хората с по-ниски доходи спряха да си плащат заемите тъй като доходите им не стигаха да си плащат разходите. И групата на последните растеше с всеки изминал ден ..... и досега все още расте.
Хора със загубени влогове в Банките няма.


ПП.

От това, което чета България в момента харчи повече (от заемите) от колкото икономиката печели. От сега ти давам отговор за кризата, която чука на вратата на България, и която в рамките на месеци до няколко години ще влезе Спасението май е огромен паричен подарък от ЕС, или опрощаване на дълговете от кредиторите. Или чудо с Българската икономика.
Ако имаш левчета обърни си ги в евро. Колкото и да съм патриот и да ми се иска да греша икономическите индикатори показват, че лева ще се обезцени.
Ако виждам едно нещо синьо, не мога да му кажа розово за да се харесам на тоя или оня.


Ще ти кажа още едно нещо Камелия без да се обиждаш. Държиш в ума си отрицателни мисли и в тона ти има неоправдана негативност, от която ти повече ще губиш, от колкото печелиш. Замени отрицателните си мисли с положителни и нещата ще ти тръгнат на добре.
Всичко хубаво.


.[www.beinsadouno.org]
Re: Краят на банковата идилия
28-05-2008 - 22:01:01
avatar
Uraa Написал:
-------------------------------------------------------

> Ще ти кажа още едно нещо Камелия без да се
> обиждаш. Държиш в ума си отрицателни мисли и в
> тона ти има неоправдана негативност, от която ти
> повече ще губиш, от колкото печелиш. Замени
> отрицателните си мисли с положителни и нещата ще
> ти тръгнат на добре.
> Всичко хубаво.

Благодаря за съветите. smiling smiley

Не се обиждам,когато опонентът се държи цивилизовано,затова ще ти обясня. Невероятно позитивно съм настроена към живота си тук и към всичко,което аз и другите правим,за да го подобряваме. Затова и нещата ми се развиват към по- добро година след година,независимо че всички,които сте навън,се опитвате да ме обедите в обратното. Негативизмът ми е насочен точно срещу тези ви опити- невероятно агресивни и често поднесени по вулгарен и просташки начин. При това,не аз съм се регистрирала във ваши форуми и никога не съм се интересувала с какво се занимавате,нито съм обсъждала какво сте постигнали,камо ли да го съпоставям с постигнатото от хората,които са ви приели в уредените си държави.
Негативизъм към човек,защитаваш противно на моето мнение,не мога да изпитвам. Но,високомерието,гарнирано с простащина и откровена неграмотност,не понасям.
smiling smiley
Всичко добро и на теб! smiling smiley
ss7
Re: Краят на банковата идилия
29-05-2008 - 01:28:13
Камелия
аз съм се регистрирала във ваши форуми
Форумите не се делят на наши и ваши - тоя форум На кого е? Ваш ли е?

които са ви приели в уредените си държави.
Демек ти се бориш за страната си а другите трябва да са благодарни на някой който ги е приел на готово confused smiley

Тя страната затова е на такова дередже - щото такива като тебе се борят за нея. А тия дето са отишли наготово пък се борят за друга държава и така....

Камелчето май е комплексарче smiling smiley
Re: Краят на банковата идилия
29-05-2008 - 08:37:50
Камелия упорито набляга на думичката"негативизъм", които за пишещите тук срещу балона, пирамидата, фараоните и т.н. спокойно може да замести с "реализъм". "Простащината" и "неграмотността" няма да ги коментирам, не съм забелязал Асен, Куку или Юлиус и др. да пишат неграмотно. На който както му изнася.

Що се отнася до Щатите, да, кризата започна от там. Разликата е, че ония ще си вземат поука и ще се оправят, а ние какво, пак от начало ли ще почваме? И друго - след като най-мощната икономика закъса, какво остава за нас, дето сме мишки не само в световен и европейски, но и в балкански мащаб. На гол тумбак чифте пищови.

И освен това, Камелия, мисленето ти е ограничено. Казваш, че нещата вървят добре, защото твоите вървели добре от година на година. Няма как да е иначе след като почти само твоя бранш се развива /легално/ в нашата мила държава. И банките. И аз не се оплаквам от финансовото си състояние /засега/, но трябва ли да се сгромолясаме като преди 11 години, за да спрем с розовите сънища. Асен излага цифри, ей от този дълг е нараснало финансовото ти благополучие. Как ще ги коментираш тези показатели? Нали се сещаш, че накрая като стане "Бум", твоите вересии и на останалите брокери, банкери и строители ще ги плащат всички.

Извинявай за високомерието! smiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-05-29 08:47 от Combat.
Re: Краят на банковата идилия
29-05-2008 - 09:26:45
Всичко е въпрос на възприятие. На теб може да ти харесва да се възприемаш за мишка, аз предпочитам да се възприемам за котка smiling smiley. На принципа - по-добре глава на котка, отколкото опашка на лъв smiling smiley.
Сега, ако искаш да си начешеш ниското самочувствие като ме нападнеш че съм нямал право да се самоопределям като котка, давай, нямам против smiling smiley
Re: Краят на банковата идилия
29-05-2008 - 09:58:04

Разбрал недоразбрал....

Кой ти говори за теб и за мен? Нали прочете какво съм написал по-горе, ще го напиша по-бавно като за теб

"Що се отнася до Щатите, да, кризата започна от там. Разликата е, че ония ще си вземат поука и ще се оправят, а ние какво, пак от начало ли ще почваме? И друго - след като най-мощната икономика закъса, какво остава за нас, дето сме мишки не само в световен и европейски, но и в балкански мащаб. На гол тумбак чифте пищови"
Хубаво е да имаме самочувствие като държава, стига обаче то да има покритие.

"Мишки" сме в политиката и икономиката, "мишки" сме като държава в сравнение с Щатите. Мишки, защото кой не е поискал, той не ни е изпапал политически или икономически. Ей ти и малко жокери:

- валутен борд - финансов намордник от МВФ
- непрекъснат мониторинг над съдебната ни система от европейци и американци, защото сами не можем да си я оправим
- кретенска външна политика - един либийски откачалник се гаври 8 години с наши сънародници и с държавата ни, никой не ни подкрепи категорично, а и ние се държахме с него като мишки с котка
- самите европейци, потомствените дипломати, зарязоха дипломатичния тон и направо ни заплашиха да станем първата отрязана от ЕС държава

Ти се чувствай котка или леопард, или хиена, ако искаш, въпросът е другите как те възприемат...така че полека с розовите сънища smiling smiley
Re: Краят на банковата идилия
29-05-2008 - 11:01:35
Продължавам да не разбирам защо понеже сме много по-малка държава от САЩ например, ние трябва да понесем тяхната криза по-тежко? smiling smiley
Re: Краят на банковата идилия
29-05-2008 - 11:07:05
Boby, скрий се някъде, прочети две-три книжки, после малко вестници, и пак ела във форума да се лафим...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход