Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Необходими ли са брокери,които ги наричаме "креватни",не са легитимни,работят на хаос и без "комисионна или е необхомим регламент,който да забрани тяхната дейност

Публикувано от turbozol 
От една страна Тинки уинки е прав, но моля те не слагай всички брокери под един знаменател, има и коректни ихубавото е, че се увеличават с всеки изминал ден. Просто, ако някой се опари от некоректен колега, не става такъв.
На колегите които не са членове на НСНИ,ще обясна,че съгласно Директивата на ЕС се предприемат мерки за;

На първо място безспорно е проблемът с регламентирането на дейността на брокерите на недвижими имоти. И съвсем естествено, защото той засяга пряко правилата на нашия бизнес, неговите субекти. Това е най-дискутираният през годините въпрос, погълнал много сили и енергия на всички досегашни ръководства и активни членове на сдружението. Приехме браншово лицензиране, създадохме Доброволен публичен регистър, правихме опити да бъдат инициирани законодателни промени. Явно този проблем не е бил на дневен ред в обществото и държавата. Но за нас той продължава да стои с още по-голяма острота.

Сега виждаме възможност за решаване на този въпрос, след като двете европейски организации CEI и CEPI съгласуваха проект на документ с название „Услуги на агентите за недвижима собственост – Изисквания за предоставянето на услуги от агентите за недвижими имоти”, който след обсъждане в страните-членки ще бъде разгледан и приет от Европейската комисия в рамките на Директива 2006/123/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 12 декември 2006 г. относно услугите на вътрешния пазар.

Усилената дейност на двете организации по изработването на Европейски професионални стандарти за брокерите на недвижими имоти и решението им за обмяна на мнения и съвместна работа по тази тема, взето на съвместното заседание в Берлин през септември 2007 година, поставя въпроса за необходимостта от включването на нашата организация към тяхната дейност, още повече че и двете институции чрез своите председатели и управителни тела неколкократно са отправяли покани за присъединяване. Това е стъпка, която сдружението би трябвало да направи в най-близко бъдеще.

Отчитайки важността на проблема, УС на НСНИ гласува решение за създаване на „Комисия по въвеждане на професионални стандарти и регламентиране дейността на агентите на недвижими имоти, и за връзки с парламентарните и държавните органи и институции”. Комисията е в състав председател Асен Македонов и членове Христо Бойков и Владимир Лафчиев. Комисията ще работи в постоянен контакт с всички членове на сдружението, с парламента, правителството, държавните и местните органи на управление, с представители на национални и международни професионални и неправителствени организации. За осъществяване на поставените задачи, комисията ще има право да привлича в своя състав и други лица, включително и извън членовете на НСНИ.

najnaj, chudesna novina dano se realizira prez 2008g. ako NSNI nai setne sled tolkova godini uspee da reglamentira pazara shte gi priznaq. Pozdravi i uspeh shte chakam s netarpenie. smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход