Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво ще кажете за новите апартаменти в Драгалевци-София

Публикувано от ivan_gt 
Какво ще кажете за новите апартаменти в Драгалевци-София
04-12-2007 - 15:48:37
Има ли сред вас някой купил нов апартамент в Драгалевци?
Аз се интересувам от сградите на Водолей, Ботаническа градина и околните

Звучи много обнадеждаващо, че:
- има прекаран газопровод
- околовръстното се подобрява уж, и ще се прави детелина от Драгалевци, така ще се избегне ужасния светофар
- има проект за разширяване на бул Черни връх, ще се стига още по-бързо до центъра
- по околовръстното се изгражда канализация, и комплексите ще бъдат свързани към канализацията.....звучи твърде добре за да е истина
- въздуха е чист, планината е близо, гледката е по-приятна...засега

Търся мнението ви, на тези, които имат повече информация, или лични наблюдения. Според инвеститорите там е прекрасно и всички тези предимства ми изтъкват, но дали това е реалността....?!

благодаря
smiling smiley
Re: Какво ще кажете за новите апартаменти в Драгалевци-София
04-12-2007 - 15:55:48
Личното ми мнение е такова - няма място за нищо друго освен за къщи в полите на Витоша. Комплекси от блокове трябва да се правят в други райони. Разрешаването на строителство на блокове в Драгалевци, Бояна и подобни места е архитектурно престъпление. Трябва да се отнеме дипломата на архитектите, разрешили изграждането на тези сгради.
Re: Какво ще кажете за новите апартаменти в Драгалевци-София
04-12-2007 - 23:10:02
Човек, напълно подкрепям! Ако ще ходиш в Драгалевци си заслужава за да е къща. Ако ще е апартамент имаш много голям избор от квартали и комплекси = защо Драгалевци? Защо път, канализация и друго в бъдеще време? Опасявам се, че чистият въздух и гледката ще бъдат в минало време. Кварталите в полите на Витоша имат и един голям недостатък = северен склон са и слънцегреенето е 2 - 3 часа по-малко.

Разрешаването на строителство става по параметри плътност и интензивност. Никой не може да ти забрани да разделиш лъщата си на етажи, които да представляват два самостоятелни апартамента. Юридически няма разлика между къща и блок = разликата я правят потребителите.
Re: Какво ще кажете за новите апартаменти в Драгалевци-София
05-12-2007 - 10:24:36
Само едно уточнение за транспортната достъпност: Няма да има детелина, а полудетелина. Тоест светофарът няма да се избегне, напротив ще станат даже два, от двете страни на моста над околовръстното. Само околовръстното ще минава транзит без светофар, а ушите на полудетелината ще се включват в Черни връх с кръстовища със светофари. Разбира се, пропускливостта на тези светофари ще е по-добра, защото ще се изчакват само включващите се в булеварда, а не транзитно пресичащите го.
Другото което е, собственик съм на имот в Кръстова вада (под Околовръстното) в непосредствена близост до бул. Черни връх, и наблюдавам с интерес всяко развитие. Към момента разширяването на шосето е твърде имагинерно, имайки предвид всичките дела срещу новата улична регулация, в която то е заложено. Не разчитайте много на него в близките 5-6 години да речем... Разчитайте по-скоро за придвижване до центъра на варианта - завой по разширеното околовръстно и през детелината под Бояна към центъра по бул. България.
Re: Какво ще кажете за новите апартаменти в Драгалевци-София
05-12-2007 - 11:42:08
Иначе Водолей е един много хубав комплекс според мен, един от малкото хубави в София.
Re: Какво ще кажете за новите апартаменти в Драгалевци-София
30-12-2007 - 00:57:57
Драгалевци и София...нещо не мога да ги свържа като понятия...Вероятно е защото всеки ден минавам от там и виждам,че улиците във Факултета за по-читави от тия в Драгалевци...
Re: Какво ще кажете за новите апартаменти в Драгалевци-София
04-01-2008 - 00:35:19
Апартамент - да, в Драгалевци - не! Направо изумявам какви са тия хора, които купуват апартаменти в квартали, на които единственото им преимущество е, че са от къщи?!??!!
Иначе, ако няма да имаш 1дка двор - канализация няма, не сверен склон е, на 7 км. от центъра, с целия Пернишки трафик, и като се напълни с колите на блокуващите по улиците, предвидени за 1-2 коли на декър, а не 20-30, направо ад.
Ако е за къща -двор, чист въздух, и едно от най-скъпите неща - уединение и интимност в дома.

Re: Какво ще кажете за новите апартаменти в Драгалевци-София
06-01-2008 - 00:46:20
elfi30 - човека поставя конкретен въпрос и посочва конкретни комплекси... Някога минавал ли си покрай тях, че така самоотвержено се "изумяваш"? Когато минеш покрай комплексите в Ботаническата градина (ниската част на Драгалевци), тогава се "изумявай" така гласно... Какви блокуващи (евала clap: ), какви 1-2 коли на декър, какъв ад :crazy:
Отиди, виж и след това рови по старите теми... Оправи и пунктуацията - както се вижда не само тя ти куца smoking smiley

Re: Какво ще кажете за новите апартаменти в Драгалевци-София
06-01-2008 - 16:52:10
Добре! Хубави са апартаментните комплекси. Защо не същите комплекси по близо до цивилизацията, вместо в Драгалевци?
Re: Какво ще кажете за новите апартаменти в Драгалевци-София
06-01-2008 - 22:05:57
Конкретен отговор. Виждала съм ги и потвърждавам - не смятам, че си струва да се живее в апартамент на място без канализация (дано наистина да прекарат) и с недостатъчна инфраструктура. Живея малко по-нагоре. На частта на улицата, където сме само къщи е тихо, широко, няма коли по платното или по тротоарите. Малко по-надолу има две кооперации - те нямат къде да спрат, всички искат да са под лампата (така и не го разбрах това с лампата защо е, като имаш аларма) и сега като се захлъзгат колите надолу-нагоре покрай паркиралите - редовно има ожулени. И как ще влизат и излизат от комплекса, като точно на това място "Черни връх" е и натоварен, и тесен. Отгоре на всичкото вместо чистия въздух от планината, получаваш изпаренията от непосредствения трафик. И трите магазина, които добавих в последствие и пред които сигурно също ще спират коли....
В интерес на истината, идвам от блок насред трафика и разликата е огромна, но ако трябва пак да се пъхна в апартамент, то той със сигурност ще е пак в центъра и в никакъв случай на северния склон!
Пунктуацията си я харесвам, благодаря. Оправи самочувствието.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-06 22:17 от elfi30.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход