Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Съвет на седмицата

Публикувано от magic 
Re: Съвет на седмицата
04-12-2007 - 18:27:41
avatar
Не всички не одобряват брокерите и това е друга дискусия.
Аз смятам, че това е една изключително трудна, отговорна професия, в която се изисква човек да е специалист в редица области, не само в самите имоти.
Няма да ми стигне в момента времето да напиша всички умения и качества, които според мен трябва да притежава един брокер, за да е успешен.

Мои познати са ми казвали - купих си имот, открих го през имоти.нет и в началото попаднах на безумни ситуации с разочароващи брокери и съм много разочарован! Обаче еди кога си направих контакт с еди кой си - и оттогава всичко е перфектно. Не брокер, а слънце!
Но естествено този познат/позната не идва да пише във форума колко ценен и полезен му е бил този брокер. Защото в човешката природа е много по-силно да сподели когато е бил разочарован, а когато се чувства щастлив да изживее това щастие... без да го сподели (освен ако не го попитат).

А за това, че брокери масирано използват форумите на имоти.нет направо не го виждам да се случва! Да няколко брокери, които се броят на пръсти използват форума и то много активно.... но всички останали са на принципа аз нямам време за това и това е част от проблема. Една птичка пролет не прави. И не става дума само да се пише в темите - ако не един, а 10 брокера изкажат мнение по интересна тема, обаче такова мнение, че човек да се възхити, да си каже - аз трябва на този човек да му пиша да го попитам за еди какво си или направо да бъде моят брокер за апартамента, който искам да си купя - дали няма да е различно мнението на потребителите... ?
Сега когато само един, единствен брокер вземе отношение е различно...
А тези брокери, които използват форума за мен са си направо герои, воини! Защото поемат негативите от други и с каквато и нагласа да влизат са подложени на такъв стрес, че никак не им е лесно.

Друг е въпроса, че аз нямам представа кои са брокери и кои не са и не разбирам защо във форума не се разбира от пръв поглед ... Не става дума за потребителите - нормално е, всеки в мрежата е малко или много анонимен. Но ако "Съвет на седмицата " е освен възможност за полезен съвет И страхотна реклама за фирмата, логото на фирмата или снимата на брокера или сайта на фирмата в сигнатурата на всяко мнение са също ... доста ценни!

Re: Съвет на седмицата
05-12-2007 - 01:22:25
bravo tinki uinki, da si go kajem, za klauzite otivate pri advokat ne pri ani. ani pravni saveti ne dava, a dori i da dava, pak na advokat. ani proveriava imota, koeto si e ne poveche ot 1 chas rabota i redene na 2 opashki. molia kamelia povtorete kratko tochno i iasno kakvo pravite, kolko vreme vi otnema i kolko tochno vi struva, da vidim dali shte se pribliji dori do 5% ot komisionnata, koiato vzimate. e sega ne 'tova veche sam go kazvala' ne minava uspeshno
Re: Съвет на седмицата
05-12-2007 - 01:58:38
global Написал:
-------------------------------------------------------
> Аз смятам, че представителите на АНИ трикратно
> възобновяват темата за огледите, и изобщо
> взаимоотношенията с клиентите си, единствено
> защото желаят да чуят добра оценка за труда и
> усилията си, а вместо това получават къде
> прикрити, къде не - ругатни.
>
> Откровено казано, те чуват добри думи за себе си
> само от представителите на професията "брокер" и
> почти 100 %-во - неодобрение от обществеността. Не
> виждам смисъла на подобно занимание. То забива
> нещата до още по-небивали дълбочини - до
> непримиримост и направо омерзение още при
> споменаването на думата "брокер". Още повече,
> брокерите направо забравят всякакви кавги помежду
> си, и настава неистово обединение след като чуят,
> че някои хора ги мислят за лапачи, мошеници,
> търгаши и т.н.

Global,как се чувстваш ,когато си извън страната и усетиш,че не те приемат сериозно,само защото си българка,поради причина ,че наши сънародници отдавна са оплескали името ни пред света .Убеден съм,че ти е безкрайно неприятно,защото ти си стойностен човек и нежелаеш да бъдеш унифицирана с тях.Аз поне,започвам да изпитвам подобно чувство още в самолета.Имаш ли желание и какво правиш, за да се защитиш?По същата причина е и това,както казваш"неистово обединение"сред представителите на брокерството.Не бих го нарекъл обединение,по-скоро това е защита на принципи и достойнство.Не веднъж съм казвал,че в този бранш работят кадърни хора,които държат на качеството на работата си и не може да се слагат всички в един кюп.Или, може би трябва да се приемат спокойно обидите и грубостите на хора,които дори не знаят,че изречението започва с главна буква?

>
> Щом професията съществува на пазара, това
> означава, че от нея има необходимост и търсене.
> Това, че хората масово не одобряват брокерите, не
> означава, че не трябва да ги има. Има хора, които
> поради различни причини, желаят да използват
> посредничеството. Има и такива, които не желаят да
> го използват. Ми това е Демокрацията. Има място
> за всички. Дори има място за платените огледи.
> Само че, ако брокерите смятат, че хората сами ще
> пожелаят да плащат за тях, много се лъжат. Още
> повече чрез масирани писания във форумите.


Нашият народец е мачкан,беден и объркан.Той не уважава себе си,но му се ще другите да го уважават.Дълги години живя в соц.ЛАГЕР, докато други живееха в кап.СВЯТ и от това си влачи и последствията.Всичко му е втора употреба-колата,дрехите,панелката,мисленето,образованието.Донякъде и целият му живот!Ще му се да се измъкне от този порочен кръг,но незнае как.И единственото,което го успокоява и го прави значим,това е да се отяде ,да нагруби,да обиди,да изхитрува или излъже.Това е демокрацията за нашего брата.Аз бих я нарекъл ДЕМОКРЕТЕНИЗАЦИЯ.
winking smiley winking smiley winking smiley Но, това е тема без край.
Re: Съвет на седмицата
05-12-2007 - 11:33:29
Понеже въпросът е към мен, няма как да не отговоря. Самочувствието на човек, или неговата липса, е природна, иманентно присъща черта. Тя не зависи от положение в обществото, образование, бедност, богатство, достъп до нови и лъскави предмети... Или го имаш, или го нямаш.
В чужбина никога не съм се чувствала необичайно и с накърнено самочувствие. Естествено дразнили са ме проверките по митниците(когато бяхме извън Шенген), на които са ми задавали тъпи въпроси, но си го обяснявах с това, че коренът на името ми е руско. В никакъв случай, не съм чувствала накърнено достойнство и чест. Не ми е "идвало" публично да "държа речи", че не е необходимо да ми претърсват багажа и че съм съвсем нормален човек. В чужбина хората са съвсем обикновени, приятелски настроени, даже в определени случаи са ми изглеждали глуповати и скучновати. Което съвсем не е така.
Като написах постингът си горе, го написах съвсем откровено. Трикратното подновяване на дискусията за платените огледи не е нищо друго, освен идиотски инат. Всички (или почти всички)те смятат за кретен, ама ти в рамките на 100 страници обясняваш че не си. Нищо ново не се пише. Напротив, пострадалите от АНИ непрекъснато пишат за нови случаи на измами, съсловието "брокер" отговаря винаги едно и също - има добри и честни брокери, има и лоши. И какво от това? Това полза не Ви дава... Напротив, мисля, че само трупате негативи. Особено с такива екстравагантни идеи - като платените огледи. На отрудения "народец" и без друго му е писнало да искат да плаща и въздуха, който диша.
С констатациите за "демокретенизацията" съм съгласна. Макар че и тук важи поговорката- "Каквото повикало, такова се обадило".



Re: Съвет на седмицата
06-12-2007 - 09:08:25
global Написал:
-------------------------------------------------------
> С констатациите за "демокретенизацията" съм
> съгласна. Макар че и тук важи поговорката-
> "Каквото повикало, такова се обадило".
>

Значи... НА ВОЙНА-КАТО НА ВОЙНА!


smoking smiley
Re: Съвет на седмицата
04-01-2008 - 00:44:50
Съвет на седмицата - работете с агенции.
Съвет към агенциите - работете с агенции!!!!
А не от всяка ани да искат да работят само с частни лица, за да вземати двете комисионни, но от частните лица искат да работят само с една ани....
Re: Съвет на седмицата
04-01-2008 - 08:57:13
elfi30 Написал:
-------------------------------------------------------
> Съвет на седмицата - работете с агенции.
> Съвет към агенциите - работете с агенции!!!!
> А не от всяка ани да искат да работят само с
> частни лица, за да вземати двете комисионни, но от
> частните лица искат да работят само с една ани....


clap: clap: clap:
Който иска, да работи с агенции, който не иска, да не работи.
Второто е по-важно.
За мен агенция да има оферти само за частни лица е неморално, непочтено и към клиента им и към колегите и към пазара и в дългосрочен аспект е губещо, но за съжаление много хора мислят само за един месец напред, а някои и толкова напред не мислят.




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-04 09:06 от dragula.
Re: Съвет на седмицата
06-01-2008 - 14:56:51
avatar
Глобал, темата за комисионите Продавача я пусна 3-ти път за

"да се появяват други теми по този въпрос на хора, които не са чели предишните мнения явно."

и

"когато една тема предизвика интерес и много коментари я разделям на части за да е по-удобно на всички потребители на форум"

(все цитати на Продавач). Това за мен са един много разумни доводи.

В тази връзка снощи имах следния пророчески сън:

Гледам календара - януари 2010-та е. Отварям форума на имоти.нет и какво да видя - пуснали са темата "Колеги, време е за такса огледи (957)"!!!
Леле, викам си, "Дързост и красота" свърши, сериала на Продавач - не!

:} :} :}
ей заядливкоsmiling smiley))
07-01-2008 - 12:47:55
avatar
Злостъреsmiling smiley

не съм пускал тема за комисионни три пъти, а за таксата огледиsmiling smiley

Както сам си отговори на причините за пускането и ти ми кажи кое е неразумното?
Давам ти пример като на малоумен (извини ме, но който бавно стопля обикновенно го оприличавам на такъв нищо лично) темата със заглавие "Крахът на пазара на недвижими имоти е въпрос на много скоро време" на мен и не само на мен не ми се отваря, защото се е бъгнала от броя мнения в нея! Именно за това за улеснение на всеки тя се разделя - надявам се схвана най-после???
Иначе не виждам връзка между това, което пишеш и темата в случая със заглавие Съвет на седмицата!
Ако няма какво да напишеш по тази тема не пиши в нея мисля, че ти го казах и за друга една тема ти се сети коя е winking smiley
Ако нещо искаш да се заяждаме и да се псуваме на лични съобщения за да не спамиме форума, защото виждам, че нещо особено много те дразня - заповядай сподели си мъката eye popping smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Съвет на седмицата
08-01-2008 - 21:35:19
avatar
Да, обърках комисионните с таксата за огледите, защото писах прекалено бързо.
На всичките ти драсканици по-горе ще отговоря само с този цитат на Глобал:

"Трикратното подновяване на дискусията за платените огледи не е нищо друго, освен идиотски инат."

Очаквам с нетърпение четвърта серия на сапунката...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-08 21:44 от zlostyr.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход