Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво ще кажете за панелните жилища в Стрелбище

Публикувано от gallinka 
Re: Какво ще кажете за панелните жилища в Стрелбище
26-11-2007 - 13:28:56
avatar
Вени Написал:
-------------------------------------------------------
> Никога не бих живяла или инвестирала в панелка.
> Ако ще да е най-прекрасното разпределение. Купих
> си нов, тухлен апартамент защото:
>
> 1. Писна ми от изподрани, напикани и наповръщани
> асаньори
> 2. Писна ми от крадливи съседи (всеки е дръпнал от
> парното и общата сметка е безумна)
> 3. Писна ми от гнусен външен вид- всеки с различен
> прозорец, различен цвят- един е в стил 'Банско',
> друг е с хромиран парапет и си е сложил стъклен
> балкон, като в офис.
> 4. Писна ми от спринцовки във входа, ако не се
> заключва
> 5. Писна ми сутрин да чувам асаньора в 5 ч
> 6. Писна ми съседите да се карат като идиоти, и
> всичко да чувам.
> 8. Писна ми от фасове, от найлонови торбички, от
> разбити тротоари по които се паркира.
> 9. Писна ми от бедни и новодошли от село, които
> нямат пари, но дошли НА София и само се оплакват.
>
> За мен София е лайнян град, но поне се спасих от
> панелките.
> Не че е гаранция , че новото нямада бъде осрано
> след 1 година, но някак хората които купуват
> новите жилища имат желание да живеят като хората,
> защото и на тях им е писнало от мизерията.


Хи,хи! Да не би тия,дето си купуват новите жилища,да не са същите,които са осрали старите? confused smiley
Що не се поинтересуваш новите ти комшии откъде са? confused smiley Ще останеш доста изненадана......
Има една много хубава българска приказка: Молили гарджетата майка си да им построи ново гнезно,пък тя им отговорила,че и сто да им построи,пак ще ги осерат! :}
Мизерията я създават хората,вида на строителството е без значение..... winking smiley winking smiley
Re: Какво ще кажете за панелните жилища в Стрелбище
26-11-2007 - 13:39:18
"Мизерията я създават хората,вида на строителството е без значение..... "

е това си беше много яко. clap:
Re: Какво ще кажете за панелните жилища в Стрелбище
26-11-2007 - 13:49:35
Не се сърдете на Вени.Тя може би е живяла в Дружба в циганските блокове или в Люлин в бившите общежитийни блокове.Там картинката е точно такава.
Re: Какво ще кажете за панелните жилища в Стрелбище
26-11-2007 - 14:59:26
Вени, права си за панелките всичко, което го казваш е истина, но ела да видиш какво се случва с нова тухлена кооперация от 2005г, в която живея. Повечето от апартаментите са под наем (и защо мислиш?).Хората ипотикират апартаментите, в които живеят за да купят нещо (а щом ще купувам защо да не е ново - лъжат се хората). После го дават под наем за да могат да си плащат заема (така се прави сега).И последствията:
1. Писна ми от изподрани, напикани и наповръщани асаньори - за 2 години нашия е горе долу в прилично състояние. Съгласна съм!
2.Писна ми от крадливи съседи (всеки е дръпнал от парното и общата сметка е безумна). Нямаме още такъв проблем (но не е гаранция, че няма да се появи). Но пък си нямаме партиди за консумативите - мислиш ли че не се краде. да не говорим, че от наематели вече нямаме табелките на които пише изход и ги няма алпиците в коридорите.
3.Писна ми от гнусен външен вид- всеки с различен прозорец, различен цвят- един е в стил 'Банско', друг е с хромиран парапет и си е сложил стъклен балкон, като в офис. тук си права. не е приятно да се гледа "циганията", но все пак ти гледай какво ти е в къщи.
4.Писна ми от спринцовки във входа, ако не се заключва. Почти всички входове вече се заключват. Само ще ти дам един пример. Почти навсякъде, новото строителство е с изнесен напред (в полза на тераса) първи етаж. При нас когато той беше още необитаен там съм виждала малчугани
:crazy:
6. Писна ми съседите да се карат като идиоти, и всичко да чувам. Има всякакви хора и те са на всякъде. Ако си мислиш, че на новото няма да се карат - лъжеш се. Дано да случиш на съседи. И още нещо. Ако си с гипскартон то само едно спокойно говорене или плач на дете ще го чуваш.

5. Писна ми сутрин да чувам асаньора в 5 ч. - не си мисли, че новите асансиори не се чуват. Ако ти е залепен за спалнята - няма спасение.
8. Писна ми от фасове, от найлонови торбички, от разбити тротоари по които се паркира.Ако говориш за комплексите, които се изграждат-добре там си купуваш гараш или паркомясто и си спокоен, но малките кооперациики в кварталите или по центъра забрави да паркираш дори и на тротоара пред блока(да не говорим, че е забранено).пак няма спасение.
9.Писна ми от бедни и новодошли от село, които нямат пари, но дошли НА София и само се оплакват. Никога не казвай че ти е писнало от бедни , защото живота е толкова коварен(извинявай, че ти го казвам), но ако си богата, тогава си спомни за това, което се изучава в училище "за стълбата"

Не искам да те обиждам. Но аз до някъде мисля като теб. И на мен ми се живее в ново, но да си кажем чесно (не е качествено) ако трябва да го сравним с тухла от 80' новото си е едно нищо на висока цена. И пак казвам,че е по важно локацията и съседите отколкото лукса.

Re: Какво ще кажете за панелните жилища в Стрелбище
26-11-2007 - 22:36:03
Виждам, че сте забелязали мнението ми.

Струва ви се че не съм права за нещо...или какво?
Картинката е такава не само в Люлин, Дружба или цигано-общежитията. Така е навсякъде- огледайте се- Младост, Зона Бхх, че даже и в скъпите квартали като Изток и Гео Милев санирането и свинщината е навсякъде.

Прави сте че хората пряват мястото, а не обратно. Аз съм живяла 25 години в самия център, и всяка събота метях фасовете в двора, а съседите ми се подиграваха. Така, че знам какъв е българина...

Но темата беше за панелките. Ако някой от вас е ходил в Русия или Чехия е виждал панелки...милион! Но там блоковете се санират от горе-до-долу в хубави тонове, остъкляването е еднакво с едва забележими стъклени витрини...красота. Кефя им се на тези хора и искам и ще живея като тях. Ако не стане тук- при тях.

А панелките тук не виждам как ще се оправят. За няколко години преживях ужаса на панелката, и никога не бих се върнала назад по желание.
Re: Какво ще кажете за панелните жилища в Стрелбище
26-11-2007 - 22:57:11
Те панелките не знам и аз дали ще се оправят ама новите жилища на какво ще заприличат ако се експлоатират по същия начин.
Re: Какво ще кажете за панелните жилища в Стрелбище
27-11-2007 - 09:23:40
Аз също не съм с добро мнение за панелките, но ако стоим и си бездействаме нищо няма да се промени. Идеята е панелките с добро местоположение да бъдат санирани защото в тях има голям потенциал. Не говоря за тези по крайните квартали. Не на празно въпроса беше "Какво ща кажете за панелите в Стрелбище до Южния парк.Същото се отнася и за квартал Мусагеница, ами тези в Лозенец? Помислете по добре :crazy: Ако някой реши да си купува панелка в Стрелбище то той няма да е случаен човек идващ от село, който е продал нивите на баща си и е мечтал за топла вода и парно. Не мисля, че цена от 99 000 евро (1023 евро на квадрат) за 88 квадрата панелка в стрелбище би ги да някой селянин или бедняк (както повечето ги определят).
Та това исках да разбера: Дали тези панели от 89 година, които имат най важното качество за едно жилище ЛОКАЦИЯ биха се подобрили за вбъдеще или биха си останали едни неприветливи саборетини.
Общото между панел в ОБЕЛЯ и ПАНЕЛ до ЮЖНИЯ парк е само конструкцията!
Re: Какво ще кажете за панелните жилища в Стрелбище
27-11-2007 - 11:00:09
avatar
Вени Написал:
-------------------------------------------------------
> Виждам, че сте забелязали мнението ми.
>
> Струва ви се че не съм права за нещо...или какво?
> Картинката е такава не само в Люлин, Дружба или
> цигано-общежитията. Така е навсякъде- огледайте
> се- Младост, Зона Бхх, че даже и в скъпите
> квартали като Изток и Гео Милев санирането и
> свинщината е навсякъде.

Забравяш ЕПК-тата,в които свинщината е по-голяма,защото обитателите са повече.Което не значи,че всички са така.Както и панелките.Въпрос на средства е,а който има куп пари за апартамент,ще намери и за саниране.Миналата година,във вход с 24 апартамента се паднаха по 800лв на двустаен и по 1200 на тристаен,барабар с цялостното боядисване в хубаво жълто.....

> Прави сте че хората пряват мястото, а не обратно.
> Аз съм живяла 25 години в самия център, и всяка
> събота метях фасовете в двора, а съседите ми се
> подиграваха. Така, че знам какъв е българина...

Излиза,че си създаваш илюзии,вярвайки че на новото място ще бъде различно........

>
> А панелките тук не виждам как ще се оправят. За
> няколко години преживях ужаса на панелката, и
> никога не бих се върнала назад по желание.

Хи,хи! Ми,да те поканя да видиш нашата!Знаеш ли,че 20г. след построяването на блока,външната мазилка не е паднала? Искаш ли да погледнеш блокове по на 5г. и да говорим пак? Истината е,че комшии от чужбина не можеш да си внесеш,а и да го направиш,много бързо ще се побългарят.Защото сме приели слободията като синоним на "права и свободи"!
winking smiley
Re: Какво ще кажете за панелните жилища в Стрелбище
27-11-2007 - 12:37:12
Има една приказка: Слушай патило, а не старило.
Вени, ти от кога живееш в ново?
Ако не сега то след време ще си зададеш няколко въпроса като тези:
- колко време не можахме да си оправим партидите за консумативите?
- колко време нямахме чистачка за входа?
- колко време ми чукаха и къртиха съседите?
- колко време ми трябваше да свикна със съседите - защото някой са големи ръбове.
- за какъв период от време се нанесоха всички обитатели?
- колко трудно беше да открием собствениците на апартаментите, когато има събрание и трябва да се решат важни въпроси, а да не говорим ако трябва да се събират парички. Нали уж хора с възможности си ги купуват тези НОВИ апартаменти, а като стане въпрос да платят за истачка на входа - "Аз още не живея тук няма да плашам". А това, че носиш цимента и плочките по етажа и цапаш повече от мен???? :crazy:
И още нещо:
Не е гаранция, че като ти е сериозна фирмата строител то и апартамента ти ще е добре направен. Ще ти кажа само, че ако взема един шиш и го прокарам от вътре навън през стената няма да срещна, кой знае каква съпротива. Комшийката и се наложило да изкърти една стена и каза, че мазилката се рони като пясък. А аз и казвам защо като пясък та тя си е 90% пясък. Единствения начин да си сигурна, че апартамента ти ще е хубав - не е фирмата, която го строи да е сериозна, а начина е сма да отидеш и да си наредиш тухлите. Вярно фасадата е страхотна. Хората си викат "Гледай Гледай къде живеят"
Ей затова искам да си купя тухла от 80'! И се опитвам да намеря от доста време. но все не успявам да се вредя.
Та дори и панел от 80'
Тогава поне е имало някакъв контрол. И при нас имаше - но не личи
Поздрави на всички живеещи в НОВО и да не почнете сами да си го къртите за да видите какво е. Не правете глупости, че ще падне по скоро от панелките
:}
Re: Какво ще кажете за панелните жилища в Стрелбище
27-11-2007 - 13:22:18
Абе, Галинке, защо си го купи това ново строителство, да не би някой насила да те е карал. Стига рева! Ей такива като тебе много ги разбират нещата, па съберете се и си постройте един блок, ще си го изконтролирате както си искате.Продавай го бързо тоя апартамент и си вземай панелка...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход