Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпрос за архитект

Публикувано от femina 
Re: Въпрос за архитект
02-10-2007 - 19:52:51
Следващия въпрос би следвало да е - а как се мерят тези 70см. перпендикулярно на мислената линия, която сключва 45 градуса с кота корниз или по вертикалата?
Я кажи на участника да дойде при теб да му го начертаеш, че се опитваш да обясняваш неща, които е по-добре да не знае без да има чертеж.
Иначе има опаснот да почне да те разпитва и за "др. елементи" като например архитектурните и то за такива, които не са на едно ниво.
Re: Въпрос за архитект
02-10-2007 - 21:29:55
r_stoma Написал:
-------------------------------------------------------
................Капандурата може
> да излиза от линията под 45гр. най-много със 70см.................


Много Ви благодаря ! Извинете, всичко преди това ми е ясно, но това - не. Коя е тази линия и как излиза капандурата от нея до макс. 70 см ? Въпросът ми беше конкретно - дали може и капандурата да достигне Н=2,75 /вижте описанието ми.../ Ако е удобно, ми дайте някакъв имейл на лични съобщения - ще ви пусна една рисунка на питането ми. А не става дума за съществуваща сграда, а за бъдеща, и точно тази капандура ме касае лично мен.


Re: Въпрос за архитект
02-10-2007 - 21:36:09
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Нещо такова имах предвид - не можеш да си
> представиш.
> Трудно е да ти се обясни по интернет ВСИЧКЧО,
> може да добиеш грешна представа. А архитекта,
> който ти е казал, че не знае му тегли една майна.
> Като не знае да пита колеги - професионалистите
> затова знаят всичко , защото има кого да попитат,
> когато не са сигурни.

Благодаря, че сте си направили труд пак да ми пишете, но отговорът Ви не ми помага.
Смятам, че точно тук мога да срещна най-много професионалисти, затова си задавам тук въпросът.
Много малко ми трябва да го разбера, убедена съм. Не знам защо решихте, че не мога да си го представя. Все пак съм учила дискриптивна геометрия и доста други дисциплини, свързани с нея. Имам силно развито пространствено въображение, стига да е дадена правилна формулировка.



smiling smiley
Re: Въпрос за архитект
04-10-2007 - 10:22:47
Правилната формулировка е дадена в ЗУТ - щом мислиш, че можеш да я разбереш не би следвало да питаш.
Извинявай ако твърде остро се изказвам, ама в поселдно време почна да ми писва от хора, които се информират за неща, които не са им работа. Всеки прочел по два реда и вече си мисли, че знае повече от теб и , че го лъжеш.
За да разбереш дали може в твоя случай да се направи капандура трябва да си поръчаш проект, защото това не зависи само от архитекта. Имаш конструкции, отводняване на покрива, на самия покрив има гръмоотводи...
Та може и д а разрешава закона, но да не е възможно в твоя слручай. Освен това не знам защо пропусна с лека ръка обяснението на архитекта, че покрива е обща част и ти трябва съгласието на 100% от собствениците на сградата. Аз примерно бих бил против ако намеря преустройството за грозно.
Re: Въпрос за архитект
04-10-2007 - 11:24:55
Щом става въпрос за бъдеща сграда, е въпрос на проект. Трябва да знаете, че капандурите и другите издатини на основното застрояване променят РЗП на сградата. Тук може да се нарушат изисквания за интензивност на застрояване - Кинт. Може проектанта да е постигнал допустимия Кинт без капандури. А въпроса за височината 2.75 не го разбрах. 4овек е прав, че нещата са комплексни и сложни. Дали може да има капандура, ще ви отговори проектанта на сградата и никой друг. Ако проекта ви е вече одобрен и започва строителството, ще ви трябва проект по чл 154 от ЗУТ, който да се одобри наново. Това е съществено изменение и не може само с екзекутив. Ако обаче проектирането започва сега, пак само проектанта може да го направи. На мен също ми писна от капандури, но може и да стане.
Re: Въпрос за архитект
04-10-2007 - 13:10:37
Благодаря ви, междувременно разбрах за тези 70 см. Не че има особено значение, се оказа. Извинявайте Човек, че ви подразних толкова много. smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход