Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ефективна ли е рекламата в Интернет

Публикувано от dyodi 
Ефективна ли е рекламата в Интернет
14-07-2007 - 07:41:08
Здравейте! Моля за съвет как да ориентирам усилията си като собственик при продажбата на един голям имот. Доверила съм се на една основна агенция, доволна съм от начина, по който представят имота ми и обосновават една все по-висока цена с времето, но май клиентите не успяват да ни догонят при това увеличаване на цената. Имотът е доста рекламиран в Интернет, но досега по обявите са се обадили за половин година само двама брокери да се интересуват за имота. Считам, че и аз лично трябва да проявя някаква активност, освен усилията на агенцията, която ме представлява, и да имам някакво мнение по въпроса, когато решаваме какво да правим. Интересува ме мнението Ви: доколко е ефективна рекламата по Интернет и какво относително място трябва да заема тя в представянето на имота на пазара, дали не е са много по-важни рекламата в печата и личният контакт с целеви клиенти. Моля за снизхождение към непрофесионалното ми изказване. За мене е важно мнението Ви за функциите на продавача в екипа с представляващия го брокер, както и относно съпоставянето на ползата от реклама в Интернет и печатни издания. Колкото и широка да е рекламата в Интернет, едва ли големият клиент ще се занимава да я чете, той вероятно е възложил на агенция за имоти да му търси имот за инвестиция. Брокерите от агенцията, които преглеждат информацията в много сайтове, ще попаднат на обявата ми още на първите 2-3 по-популярни сайта, ако разбира се ги интересува точно този вид имот и сделка, тогава защо трябва да рекламирам на 30 места, а не само на 3? Клиентът обаче може би чете вестник или разглежда картинки в списание за имоти, така че няма ли по-голяма вероятност той лично да попадне на рекламата, ако тя е в печатни медии? Колко голям трябва да е този рекламен "фон" в Интернет и печата, на който ще търся и конкретния потенциален клиент, за да му изпратя предложението си в лично писмо или да си уредя среща с него? Прави ли лошо впечатление, ако един имот е рекламиран на много места в Интернет? Моля за мнения и предварително благодаря! Желая на всички успех!
ефективна е
14-07-2007 - 08:07:44
avatar
Здравейте

рекламата в интернет е много ефективна!
Ако въпроса ви е продуктуван от:

"...доволна съм от начина, по който представят имота ми и обосновават една все по-висока цена с времето, но май клиентите не успяват да ни догонят при това увеличаване на цената. Имотът е доста рекламиран в Интернет, но досега по обявите са се обадили за половин година само двама брокери да се интересуват за имота..."

Тъй като съм брокер и имам наблюдение за какъв тип имот каква реклама работи и колко време отнема ще ви кажа, че не е толкова важна рекламата колкото цената на имота.
Щом клиентите не "успяват да ви догонят с цената", а и щом за 6 месеца имате две обаждания значи цената ви е висока. Когато цената е висока (зависи с колко е надценен имота) реклама и по телевизията да пуснете няма да има ефект и ще ви кажа защо.
Защото ако имоти с параметри като вашия се продават на по-ниски цени ще бъде трудно някой да се излъже да купи точно вашия.
По въпроса за рекламата - рекламирал съм имоти на добра цена и ми се е случвало да публикувам оферта тук в имоти.нет и до края на деня да имам 6 обаждания и толкова огледи още на другия ден без да имам време да пускам реклама на друго място. Като моята реклама никога не е подвеждаща - винаги имам снимки, не лъжа в информацията и не пускам обяви от по едно изречение. С две думи става ясно какъв е имота още от рекламата му и ако някой се обади то той вече е проявил сериозен интерес.

Реклама на 30 места е абсолютно безмислена - има резон да се рекламира на 5-6 места и този интернет портал е първото от тях. Ако ми дадете по-подробна информация за вашия имот бих могъл да бъда по-конкретен - защо и как.


Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Ефективна ли е рекламата в Интернет
15-07-2007 - 02:31:36
Дьоди,
Мисля че продавач ти е дал добър отговор!Помисли върху това което е написал.И аз мисля че цената е решаваща за това дали един имот е продаваем или не.Аз ти предлагам да опиташ следното: Намали цената с 5-6 % като си пуснеш сам реклама в интернет.Това няма да доведе до по малко пари за теб в случая!Тези 5-6% които с които ще намалее цената ще са от комисиона на агенцията дето ти продава имота(2,5-3% от теб и 2,5 3% от купувача).Така цената която купувача реално ще заплати ако не ползваш агенция е 5-6% по ниска без да се отразява на твоята цена!Примерно ако искаш за имота си 100 000 и рекламираш сам то купувача ще плати точно 100 000.Ако рекламираш чрез агенция цената за купувача е вече 105 000-106 000.Рекламата в повечето сайтове е безплатна.трябва само да си направиш няколко дигитални снимки на имота и добре да го опишеш.Разгледай този сайт за обяви които ти харесват и ги използвай за модел като пускаш своите.Напиши задължително и че си частно лице.Много хора са разочаровани или с лошо мнение за агенциите и с радост ще се отзоват на обява от частно лице.Това не значи че трябва да се отказваш от агенцията дето ти продава имота след като си доволен .Просто статистиката в някои страни показва че частните продажби са доста по бързи от тези чрез агенции.Напринер в UK and USA.Ако си намериш сам купувач не дължиш нищо на агенцията и само трябва да се консултираш с адвокат или нотарюс относно документалната част на сделката.Ако и така не стане явно цената е все още висока !
Каквото и да решиш да правиш,пиши за резултата,ще е интересно да видим какво е станало.
Успех! smiling smiley
Re: Ефективна ли е рекламата в Интернет
15-07-2007 - 22:22:18
Благодаря на Продавач и de da znam? за подробните коментари и навременните и полезни съвети. Намалих цената значително. Ако има интересно развитие, ще ви осведомя. Още веднъж благодаря! confused smiley
Re: Ефективна ли е рекламата в Интернет
04-08-2007 - 17:12:48
Zdraveite,
Gospojo, Vie ne opisvate imota, a tova e vajno.
Ne zenata e vajna , a brokerut.
Ako imotut e zenen - ne go prodava tzenata , a agentut.
Vremeto da razpravyame na klientite si " ..svalete tzenata"... otminava.
Sushtite hora kazvat " horata nyamat pari".
Ha, ha !
Vie, KLIENTITE ne govorite pravilno s brokerite.
Posle se chudite kakvo se sluchva.
Brokerut, koito znae kakvo raboti e tuk, na pazara, za mnogo, mnogo, mnogo pari.
Govorete na nas brokerite za pari.
Za komisionni, za nagradi.
Za PREMII pri po-visoka Tsena!!
Az ne razgovaryam s " potentzialni" klienti, koito me pitat kude e ....!
Obajdaneto e dogovaryane!!!
Vie iskate usluga i ste gotovi da platite, AKO STE DOVOLNA!
Nie si iskame parite.
Prosto i efikasno.
No, Klientite ne pokazvat gotovnost da platyat.
E, togava poluchavat, tova, koeto sa poiskali.
Pokazali sa nekorektno otnoshenie i poluchavat takova.
Mnogo kolegi me mrazyat, zashtoto govorya neshtata, taka kakto sa.
Budete zdrava!
Tozi, koito raboti za pari.
Samo za pari.

50лв разходи каляски маркови...
04-08-2007 - 21:17:27
avatar
apartamenti.org Написал:
-------------------------------------------------------
> Zdraveite,
> Gospojo, Vie ne opisvate imota, a tova e vajno.
> Ne zenata e vajna , a brokerut.
> Ako imotut e zenen - ne go prodava tzenata , a
> agentut.

Колега Йосифов smiling smiley
винаги имота се продава от брокера, но цената в някои случаи е особено важна.
Панелите в Дружба ако вървят по 900Е кв.м брокера и магьосник да е няма да може да продаде на 1300Е кв.м там нали се сещашsmiling smiley? Ти много добре се сещаш, но явно опитваш да трупаш точки в лицето на евентуалните си клиенти във форума познах налиsmiling smiley?

И "колега" с тези 50лв по-добре иди да снимаш децата в детските градини преоблечен като дядо коледа, а не после да пускаш офертите само за директни клиенти...и уж не товариш имотите... :g: И си наеми един офис не може от всичко да се пести пък си купи и един стационарен телефон.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход