Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво вършат агенциите!?!

Публикувано от de da znam? 
Какво вършат агенциите!?!
11-07-2007 - 14:58:23
Re: комисионни на агенциите
Изпратено от: другата страна (---.btc-net.bg)
Дата: July 10, 2007 12:08PM


Нормално е. Предварителният договор ви задължава- продавачът и купувачът да сключите окончателен договор и ако нещо се цакате един друг и си развалите договора, агенцията не я засяга това. Тя ви е събрала. Това е посредническата услуга. Друг е въпросът, че ние вършим и всякаква друга работа около една сделка, която на практика не е посредничство, но вие сте свикнали да ви я вършим и за това си мислите, че тя също е посредничество и си я чакате.


Tova po gore e pisano ot BROKER!!!Tova e posredni4eskata usluga-sabirane!Drugo-agentsiata ne ja zasiaga!!!
Haide sega pak niakoi da se opita da me ubedi 4e agentsiite ti za6titavat interesa,paziat te ot izmami,davat it sigurnost i tn. :crazy: :crazy: :crazy:
Re: Какво вършат агенциите!?!
11-07-2007 - 16:35:40
avatar
de da znam? Написал:
-------------------------------------------------------


> Tova po gore e pisano ot BROKER!!!Tova e
> posredni4eskata usluga-sabirane!Drugo-agentsiata
> ne ja zasiaga!!!
> Haide sega pak niakoi da se opita da me ubedi 4e
> agentsiite ti za6titavat interesa,paziat te ot
> izmami,davat it sigurnost i tn.

Добре,че си написал само два реда,че ги прочетох.Нали обеща да пишеш на нашенски?
smiling smiley
Агенцията има задължението да подготви и предложи на вниманието ви предварителен договор,който да удовлетвори и двете страни.Също така,да подсигури изправната страна с добра компенсация,ако по вина на другата не се изповяда сделката.
АНИ не е репресивен орган,нито мутра,че да ти опре пистолет в главата и да те застави да си коректен.Има случаи,в които продавачът изведнъж решава че ще развали сделката,защото някой си му бил предложил по-добра цена.Купувачът е защитен с клаузите в договора и ще бъде обезщетен.Та,къде е несвършената от АНИ работа? smiling smiley
Re: Какво вършат агенциите!?!
11-07-2007 - 16:36:56
Ами да не измами, заблуди едната страна другата е част от събирането на две страни, които желаят сделка- единият да продаде, другият да купи. А това, че след това едната страна решила да си променя условията наистина не засяга посредника. То и затова има наустоики в този вариант, така че купувачът да не загуби, ако продавачът си промени условията и обратно. Защо според теб посредникът да не си получи комисионната? Който иска да не плаща комисионни и наустойки да не сключва договори!
Анонимен потребител
Re: Какво вършат агенциите!?!
11-07-2007 - 17:43:13
айде и аз като Boby да дам едно предложение за бизнес:

Пуска се обява, че се продава нещо изгодно. АНИ и собственика играят комбина. Идва купувач, плаща комисионата, след 2 дена собственика разваля сделката, връща капарото на купувача и край.

АНИ и собственика делката комисионата и пак пускат имота за следващия балък smiling smiley
Re: Какво вършат агенциите!?!
11-07-2007 - 17:49:32


Камелия,
Трудно ми е да пиша на кирилица.Имам само латиница на клавиатурата и не знам къде са буквите.А и сам доста на вие с компютрите.Да пиша на кирилица трябва да си отида в пощата в абв,да пиша там,да преведа на кирилица и после да прехвърля написаното тук.Но се опитвам в повечето случаи! smiling smiley
Агенцията безспорно си е свършила работата и това е повече от ясно!!!Това което не ми е ясно е как една АНИ ще ми даде повече сигурност и ще ме предпази от измами и некоректни продавачи или купувачи!!!Аз същия договор ще си го подпиша и без участието на агенция и ще имам същата защита според клаузите му!!!Образец можеш да вземеш от всеки адвокат или от интернет!Какво е предимството да ползваш агенция ми е въпроса!?!Както е споменато по горе работата на една АНИ е да събере продавача и купувача и нищо повече!!!Интереса на АНИ е да вземе комисиона си-в случая да докара нещата до предварителен договор.Другото, както е казано по горе,не я интересува!!!


Анонимен потребител
Re: Какво вършат агенциите!?!
11-07-2007 - 17:57:10
Е чак пък в пощата ???

[www.kredor.com]
[forum.abv.bg]
[2cyr.com]
[5ko.free.fr]
Re: Какво вършат агенциите!?!
11-07-2007 - 18:04:17
Благодаря,Тинки!!! Казах че съм доста на вие с компютрите!Ето научих още нещо полезно! smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Какво вършат агенциите!?!
11-07-2007 - 19:46:41
Брей, че ти страшна далавера измисли, ве Тинки! :} Значи продавачът сключва предварителен договор за продажба на имот от 100 000 евро, взема капаро, обикновено 10%- 10 000 евро, после се отказва от сделката, връща полученото капаро от 10 000 евро, плаща още 10 000 евро неустойка и накрая си делка комисионната с посредника, която, ако е 2.5% е 2500 евро, т.е. дава 10 000 евро и печели 1250 евро.

Ми тя страшна далавера, ве Тинки!!!!!! Ти изби рибата направо :} :} :} clap: clap: clap: :crazy:
Re: Какво вършат агенциите!?!
11-07-2007 - 19:50:11
Гледам, че си напълно наясно с всички подводни камъни, които крие един недвижим имот в България. Тогава можеш и сам. Повечето хабер нямат в какви клопки могат да се набутат. Просто хората не са специалисти и не им е ясно даден имот става ли за това, за което го търсят, не става ли. Не им е ясно и какво точно трябва да направят, за да стане. Та това е нашата роля- да им предложим това, което става за техните цели. Преди това, обаче като получим предложение от продавачът за продажба на имот трябва да проверя за какво става неговия имот, защото хората в 80% от случаите наистина не са наясно с ограничения, възможности и т.н.
Анонимен потребител
Re: Какво вършат агенциите!?!
11-07-2007 - 21:38:12
"другата страна" ти не разбра ли че такова нещо неустойка няма. Ти да си чула за някой продавач дето да е върнал капарото в двоен размер? Никой съд няма да отсъди такаква неустойка.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход