Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Инвестиция в размер 40 хил. евро

Публикувано от Chilio 
Инвестиция в размер 40 хил. евро
14-06-2007 - 17:45:54
Темата може да се разглежда като продължение на предишна моя "в какви имоти да инвестираме парите си", която доста се разводни. Сега вече мога да говоря с конкретни суми, затова казваме примерно 40 хиляди евро, които останаха от други сделки и чакат в банка... Идеята е те да се инвестират сигурно (така да се каже да се замразят в имот, за да не се обезценяват), и като плюс отгоре да капе някакъв що годе приличен наем. Първоначалната ни идея беше за съвсем малко по-скъп двустаен в добър район, който да се отдава под наем. Замислихме се обаче тези пари няма ли да са по-добре инвестирани примерно в магазин в подобен добър район, от който наемът се очаква да е дори малко по-голям, а намирането на наематели - по-лесно. Да не говорим за допълнителните страни като ремонти, поддръжка и прочие, за които при един апартамент рисковете са доста по-големи.
Как ще ме посъветвате? Приемам и съвети от брокери с конкретни оферти разбира се, но се интересувам по-същество, като хора, които имате повече наблюдения над пазара на НИ и наемите, какви са сполучливите варианти за инвестиция?
Re: Инвестиция в размер 40 хил. евро
14-06-2007 - 18:32:48
imoti.net, namerete po-dobyr nachin da osvegite diskusiijte, mnogo ste elementarni s tezi vydichyki.

Razbiram vi, iskate da syzdadete vpechatlenie che ima strashno mnogo investitori kojto se interesuvat edinstveno i samo ot bylgarskite imoti no malko preigravate...

Ajde po profesionalno molja...
Re: Инвестиция в размер 40 хил. евро
14-06-2007 - 22:43:57
50% недвижими имоти 10% - 15% доходност
5% краткосрочен депозит 2%- доходност
5% дългосрочен депозит 7% доходност
30% инвестиционен фонд 15% - 20% доходност
10% твое участие на борсата доходност - зависи от теб
:} :} :}
Re: Инвестиция в размер 40 хил. евро
15-06-2007 - 00:08:53
avatar
Съжалявам,че ще попаря надеждите ти,но панелна гарсониера в "Младост4" струва 37000-39000Е........
Re: Инвестиция в размер 40 хил. евро
15-06-2007 - 09:52:25
Дай кредит на някой да си купи апартамент.
Re: Инвестиция в размер 40 хил. евро
15-06-2007 - 10:02:13
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> Съжалявам,че ще попаря надеждите ти,но панелна
> гарсониера в "Младост4" струва
> 37000-39000Е........

E, не е чак толкова страшно положението. Това че има такива оферти, не значи, че всички са такива. Аз все пак от два месеца следя обявите и дори ходя по огледи. Дори бяхме харесали няколко оферти, които обаче изпуснахме. Излизат нови. Въпроса в случая ми не е колко струват въпросните имоти, а какво е по-добре да избера - магазин или маломерен апартамент? Защото възвръщаемостта от магазин за 35 хиляди евро може да е по-добра от тази от апартамент за 50 хиляди... Или греша?

kuku987 Написал:
-------------------------------------------------------
> imoti.net, namerete po-dobyr nachin da osvegite
> diskusiijte, mnogo ste elementarni s tezi
> vydichyki.
>
> Razbiram vi, iskate da syzdadete vpechatlenie che
> ima strashno mnogo investitori kojto se
> interesuvat edinstveno i samo ot bylgarskite imoti
> no malko preigravate...
>
> Ajde po profesionalno molja...

Малко смешен коментар и твърде несериозен. Ако си бяхте направили труда да видите другите мнения, които съм писал, щяхте да знаете, че не съм подставено лице нито на сайта, нито на някоя агенция. И въобще не става дума за интерес от чужденци към българския пазар за надуване на цените или нещо такова. Още по-малко пък съм страшно много, един съм си и разполагам с ограничена сума пари.
:loveu: Chillio, ti o6te li si jiv ????:loveu:
03-07-2007 - 22:32:47
kolegi, chillio si e jiv 4asten klient, udostoverqvam go, t.k. mina prez nas, ama za malko, 4e ne go iztraqhme dalgo. V za6tita na dumite mi moje da prosledite gradaciqta mu vav foruma i kak ot neopitno pale ve4e e edin dosta seriozen analizator na pazara, Pozdravleniq Chillio, i to stana investitor, makar i s 5 leva!!!
:crazy: :} clap:
Re: :loveu: Chillio, ti o6te li si jiv ????:loveu:
09-07-2007 - 23:39:54
Клиентът.
Изключително жалко словоизлияние, което по никакъв начин на подхожда на "престижната" ви агенция или професия. Ниското ниво на култура, което демонстрирате и обидните квалификации, с които си служите сами опровергават думите ви.
Не съм бил "при вас". Вие се опитахте да ме вербувате към неуспешната си агенция. Не знам за какво изтрайване си позволявате да говорите, когато аз повече от половин година очаквах от вас да съдействате за продажбата на имота, както вие ме уверихте, че ще направите, за което естествено аз бях готов да заплатя полагащата се комисионна. Вие най-учтиво тогава обещавахте как всичко ще стане и как вие търчите от сделки на сделки и ще ми намерите купувач. И повече не си мръднахте пръста по въпроса. Аз бях този, който периодично ви звънеше, за да ви докладва как всичко си правя сам. Сам си извадих всички документи, въпреки всички трудности, които не бяха в никакъв случай като при обикновените сделки. Сам си намерих и клиент, продадох си имота, закупих си два прекрасни апартамента, докато вие само сплетничехте тук във форума.
Уучудващо как от ласкателния си и услужлив тон при опитите си да ме привлечете като клиент, сега когато видяхте, че поради некадърието и некомпетентността си и нежеланието да положите поне малко усилия, за да се задвижи сделката, сте ме изпуснали като клиент и когато всички шансове за комисионна ви се изплъзнаха, преминахте към изключително арогантен тон и безочие. Много е смешно как когато стотици хиляди евро в сделки са се измъкнали от ръцете ви и вие сте гледали острани и сте се чесали по главата и чудили защо, сега си позволявате да говорите за 5 лева... каквито може би ви се иска поне да бяхте спечелили като комисионна? Е, поне вашият "брокер" го черпих кафето, когато се срещнахме може би преди 8-9 месеца... единственият път когато някой от вашата агенция реши да се помръдне за въпросния имот и сделка.
Re:
11-07-2007 - 13:50:04
Поздрави и добри пожелания, но някои хора не работят само за комисионна, мойто момче. А това, че си увсоил парите добре може само да ме радва. А дали сме успешна или неуспешна фирма - няма как да прецениш. Но не ти се сърдим, т.к. си още неопитно пале в сериозен пазар.
Доколкото се сещам, комисионно не сме ти и искали, а ти само се сърдеше, че парите ти били много, имотът ти не бил в регулация, бил под запор, а не бил чист и др. такива.
А във форума не сме били от около 6 месеца, т.к. нямаме време за губене с любопитковци като теб.
Честито, горчиво и наслука.
И явно ти дължим и кафе...звънни, ще те черпим на VIP-терасата на бара с изглед към морето, на последният етаж от хотела ни .
И нека като сме зле да сме все така.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход