Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Заличаване на ипотека?...

Публикувано от Chilio 
Re: Заличаване на ипотека?...
09-06-2007 - 20:20:34
komin4e Написал:
-------------------------------------------------------
> Незнам защо,но четейки поста на Chilio,си
> спомних,че като малък обичах да се отбивам от
> училище при баща ми.И там в голямата зала на
> съдебна палата с голями букви беше изписано-
> "Преди да отсъдиш,изслушай и двете страни"


Aз никого и за нищо не съдя, грешката си е моя, беше ми обявена цена, аз я приех и платих комисионна върху нея. Оттам нататък защо не съм проучил защо тази цена е такава си е мой проблем, както и това, че не съм прегледал открай докрай всички оферти и не съм звънял на всички брокери наред, за да попадна на оригиналната, а не натоварената цена... е, нали ужким затова е "моята" брокерка за да сондира пазара вместо мене... Така че, не разбрах за какво ме укорявате мене? Никого не съм съдил, обвинихте ме че пускам "анонимки", казах ви кои са агенциите. Сега пък ме съдите, че "натопявам" агенциите и ги обвинявам в нещо си. Аз просто казах каква е ситуацията, вие сами си правете изводите.
Re: Заличаване на ипотека?...
09-06-2007 - 23:43:03
Далеч съм от мисълта да Ви съдя и обвинявам,неправилно сте ме разбрали.Исках само да кажа,че това което сте написал ,ме наведе на мисълта,че е възможно самия продавач да си е вдигнал цената.Нали при огледа с него ,той Ви е казал завишената цена.
Често пъти агенциите не си прозвъняват периодично офертите,и те са в нета със старите си цени.Ако Вие сте попаднали на такава обява,която е пусната много отдавна и не е отразена промяната,то наистина оставате с впечатление,че брокерите Ви товарят.
Друго обаче не мога да си обясня!Когато се сяда на преговори за предварителен договор ,нали се събират купувач,продавач, посредници и други.Нали се разисква сделката подробно-кой,на кого,какво,колко,кога.....и т.н.И след като се изяснят всички детайли ,чак тогава се подписва този предварителен договор.Били сте очи в очи с продавача,нима не разбрахте каква е цената,която той иска?

Каквото и да е станало,Ви желая дълго да се радвате на новото си жилище!
Re: Заличаване на ипотека?...
10-06-2007 - 10:39:25
Ами той каква комисионна плаща на неговата брокерка и аз каква плащам на моята са неща, които са уточнени извън тези преговори за предварителен договор... На тях се уговарят само подробности като начина на плащане, разноските по прехвърляне, необходими документи и прочие... А и цената беше "уточнена" предварително, около нея нямаше въпроси и не сме я дискутирали... Все едно де. Както аз казах, не съжалявам, защото жилището си заслужава. Сигурно ако цената не беше изгодна, нямаше да посмеят и да я товарят толкова (независимо кой).
Както и да е, темата ми не беше въобще насочена към товаренето на цените... Само Продавач се сети да ми отговори на основния въпрос за заличаването на ипотеката, за което му благодаря!
Re: Заличаване на ипотека?...
11-06-2007 - 10:12:17
Chilio nali vze predvid tova koeto az napisah ?
Re: Заличаване на ипотека?...
11-06-2007 - 16:16:13
Незнайна Написал:
-------------------------------------------------------
> Chilio nali vze predvid tova koeto az napisah ?


A да, и за това благодаря... съжалявам че пропуснах да спомена в предния си пост smiling smiley Ние затова написахме по-дълъг срок на предварителния договор... То са си 10-тина дни бюрократични формалности от заличаването до удостоверението.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход