Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

РЗП 3000 кв.м.

Публикувано от partzalev 
Re: РЗП 3000 кв.м.
07-06-2007 - 21:19:30
не 30% е прекалено малко обезщетение, искай поне 70 - 80% за ценният имот до гробищата и искай всичко да ти платят предварително на 1000 %

Някои хора май си живеят в техен си измислен свят
Re: РЗП 3000 кв.м.
07-06-2007 - 23:00:11
broker111,
Не се ядосвай бе моето момче! Аз само си искам, а кой колко ще даде е отделен въпрос. Но ти си прав - ще изчакам още 5-10 години за тези 70% (имам достатъчно наследници)!
Re: РЗП 3000 кв.м.
08-06-2007 - 09:13:55
Най-важното нещо в съвременния свят е продажбата - а ако ти искаш ПАЗАРНАТА цена на обезщетението е все едно, че искаш най-ценното на една фирма. Нещо, което не се продава - умението да намериш клиентsmiling smiley Все едно да отидеш в някой магазин и да им кажеш - ето ви 100 кила сирене, 85 кила ги купувате за колкото ви ги дават вашите доставчици, останалите 15 ги купувате на цената, на която ги продавате.
Re: РЗП 3000 кв.м.
08-06-2007 - 10:37:58
искай и пет шест апартамента в Лозенец,могат да ти дадът
Re: РЗП 3000 кв.м.
09-06-2007 - 01:28:15
4ovek иi broker111,

вие май не ме разбрахте, аз свалям обезщетението на половина, ако ми се плати по пазарна цена т.е. отказвам се от един сериозен бъдещ доход.Ако погледнете графиките на себестойността на строителството и на продажните цени, ще видите, че втората е по-пъргава и дърпа нагоре. Ако след 3-4 години водим същия разговор,за същото място, ще се окаже, че цифричките ще са съвсем други.Съвсем друг е въпроса от какъв процент ще започне пазарлъка! Защото 30% сега и 30% след 5 години са си 30%, но от какво.....?
Ако аз взема пари от банка и построя това блокче (за което се замислям напоследък) със сигурност няма да съм прецакал никой!!!
Re: РЗП 3000 кв.м.
09-06-2007 - 01:47:16
4ovek,
ако смяташ, че продажбата е най-ценното нещо в съвременния свят, то се приготви да посрещнеш деня в който всичко годно за продаване ще е в ръцета само на един - най-силния, но няма да има купувачи!
А колкото до сиренето, ако бях "магазинера" щях да го взема - стига да се харчи, алъш-вериш да става! Но ако не си струва и без пари не го вземам!
Re: РЗП 3000 кв.м.
09-06-2007 - 09:50:05
avatar
partzalev Написал:
-------------------------------------------------------

>
> камелия,
> Кеш значи някой да ти даде пари на ръка. Когато аз
> постигна договореност за обезщетение в проценти,
> това значи, че след завършване на строителните
> дейности и въвеждане на обекта в експлоатация, ще
> разполагам с определена площ от съответната
> сграда, която е равна на предварително договорения
> процент. На базата на този същия процент, аз бих
> отстъпил определена площ от полагащото ми се, ако
> останалото ми се заплати КЕШ по пазарни цени на
> кв.м. за района, към момента на сключване на
> сделката. За мен двата варианта са адекватни,
> въпроса е инвеститора какво ще предпочете.....и от
> това си правя изводите за сериозността на
> инвеститора.
> Вие говорите за чиста продажба на
> имота....еди-колко си евро ма кв.м. Това е така
> ако въздуха над този имот не го остойностявате.

Това,което сте замислили би шокирало всеки инвеститор. smiling smiley Ще им унищожите стимула за работа. Ако намерите някой съгласен,ще споделите ли? confused smiley :}
Re: РЗП 3000 кв.м.
09-06-2007 - 09:59:13
В съвременния свят всеки може да изтегли кредит и да направи магазин, ресторант, жилищна сграда, но печелят тези, които успеята да намерят ПАЗАР за своято стока или услуга.
Ако си сигурен, че можеш да реализираш продажби - тегли кредит и строй.
Имаш и друг вариант ако не ти се занимава със строителство - сключваш договор за обезщетение и ипотекираш обезщетението, получаваш си пари в КЕШ, като се построи продаваш половината и оправяш кредита.
И не споменавай при преговорите, че можеш и сам да си построиш сградата, защото това е момента при който преговорите приключват.
Варианта, който искаш да реализираш е възможно най-неудачния.
Re: РЗП 3000 кв.м.
09-06-2007 - 14:45:59
камелия,
нямам намерение да шокирам никой! Просто си мисля, че аз ще бъда шокиран, ако инвеститора завърши грубия строеж с акт.14 и ипотекира. Тогава с тези свежи пари нищо не му пречи да започне друг строеж, а аз да си остана да чакам някакви жилища, които и без това не са ми нужни. А колкото до стимула той винаги трябва да е налице, при наличието на капитал. При печалба 100% стимула е голям, но и при 50% не е за пренебрегване,а при 200% - направо си е лакомия!
При чисто обезщетение инвеститора се лишава от една бъдеща печалба, касаеща площтта с която ме е обезщетил. Когато аз искам половината от тази площ да ми се плати предварително става ясно, че инвеститора вече си е намерил КУПУВАЧ, тъй като той получава на 100% средствата от останалата площ по обезщетението и цялата земя.

4ovek,
идеята за ипотекиране на обезщетението е интересна, но къде да търся гаранция, че ще получа нещо годно за продаване? Аз и сега искам да продавам, защо трябва да намесвам банка, ипотека и т.н.?
Re: РЗП 3000 кв.м.
09-06-2007 - 15:43:32
Имаш една грешка в твърденията. Ти не искаш от инвеститора да ти плаща 50 % от обезщетението по неговата себестойност, която освен всичко се инвестира след определено време, а искаш по твоята преценка за пазарна цена на готово жилище. За инвеститора би било еднакво дали те обезщетява или пплаща ако искаш себестойността минус цената на кредита, който той би ползвал за парите които ти брои. Обаче ти говориш за пазарна цена в района.
Ако някой те е посъветвал да сметнеш цената на земята като умножиш обезщетението по пазарната цена на жилищата в района те е излъгал жестоко.
Самата идея за обезщетение идва от това да се изключи субективното мнение на двете страни относно печалбата, свързана със себестойността на строителство и реализираните печалби. Т.е. не пречи да се сключи договор ако ти мислиш, че кв.м. се продава за 1000 евро, а инвеститорът за 500.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход