Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

РЗП 3000 кв.м.

Публикувано от partzalev 
Re: РЗП 3000 кв.м.
04-06-2007 - 14:45:40
Ето я скицата!
Ще бъда благодарен, ако някой от знаещите, на пръв поглед, сподели каква максимална РЗП може да се извади?

[www.snimka.bg]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-06-04 19:13 от partzalev.
Re: РЗП 3000 кв.м.
06-06-2007 - 16:55:17
Да ще бъде.
Re: РЗП 3000 кв.м.
06-06-2007 - 17:12:09
partzalev Написал:
-------------------------------------------------------
> Ето я скицата!
> Ще бъда благодарен, ако някой от знаещите, на пръв
> поглед, сподели каква максимална РЗП може да се
> извади?

Има вариант да се изкара доста по-голямо РЗП. Но за това трябва да се обърнете към добър архитект. Има разни задни вратички в ЗУТ, които могат да се използват от вещ в занаята. Въпросът е, единствен ли е собственика на парцела, ако има и други собственици, идеални или реални части имат. Аз специално не съм архитект. Но съм минала по този път.
Re: РЗП 3000 кв.м.
06-06-2007 - 20:42:41
avatar
partzalev Написал:
-------------------------------------------------------

> Просто ми се иска предваритено да си изясня какво
> може да се получи при един нормален процент на
> обезщетене, особено ако се обезщетява кеш.....!

> Наистина визата си е работа на инвеститора, но и
> на мен ми трябва за опорна точка при
> преговорите.....!
> Поздрави!


Може би аз нещо не разбирам.Обикновено,когато е срещу обезщетение се договаря % от РЗП. Колкото повече постигне инвеститора,толкова по-добре за теб.Другият вариант си е чиста продажба на имота - едиколкоси евро на кв.м. Какво значи да се обезщети кеш? confused smiley
Re: РЗП 3000 кв.м.
07-06-2007 - 02:28:06
global,
Благодаря за вниманието! Става дума за два съседни парцела. Нашето желание е да ги оферираме пред 1 (един) инвеститор. Смятаме, че по този начин по-добре ще защитим собствения си интерес, а така също и интереса на инвеститора.
Вие сте минала по този път, но на мен ми предстои. Ще се радвам ако споделите нещо от преживяното!


камелия,
Кеш значи някой да ти даде пари на ръка. Когато аз постигна договореност за обезщетение в проценти, това значи, че след завършване на строителните дейности и въвеждане на обекта в експлоатация, ще разполагам с определена площ от съответната сграда, която е равна на предварително договорения процент. На базата на този същия процент, аз бих отстъпил определена площ от полагащото ми се, ако останалото ми се заплати КЕШ по пазарни цени на кв.м. за района, към момента на сключване на сделката. За мен двата варианта са адекватни, въпроса е инвеститора какво ще предпочете.....и от това си правя изводите за сериозността на инвеститора.
Вие говорите за чиста продажба на имота....еди-колко си евро ма кв.м. Това е така ако въздуха над този имот не го остойностявате.
Re: РЗП 3000 кв.м.
07-06-2007 - 02:35:54
4ovek,
Благодаря, твоите три думички тежат много!
Re: РЗП 3000 кв.м.
07-06-2007 - 09:15:19
Естествено, че за инвеститора кеша, както го обясняваш е много по-скъп от обезщетението. Защото трябва да ти даде парите веднага даже преди да плаща за проект, т.е. блокира средства доста раничко.
Освен това ако ти плати и пари договорът не може да бъде лесно развален от твоя страна. Т.е. инвеститорът ще построи тази сграда когато прецени - може сега, може след 10 години да я почне. Не вярвам да има много луди, които да се навият хем да извадят пари, хем да има клауза , че ги губят ако нещо ги забави при положение, че искаш да се калкулират по по-висока цена, отколкото предприемачът ще продава в началото.
По добре е да включиш в договора , че ще продадеш определени апартаменти преди завършване - на зелено. Така хем ще вземеш кеш, хем договорът ще е по-свестен, хем по-лесно ще намериш инвеститор, защото ще избегтнеш споровете колко точно в момента е пазарната цена в района.
Re: РЗП 3000 кв.м.
07-06-2007 - 09:21:37
Аз на твое място бих се разбрал със съседа само относно калканно застрояване, но не и за обединение на парцелите. Две сгради по 1500 кв.м. е по-добре. Можеда се губи малко от стълбите ама се печели от по-лесни преговори. А пък ако намерите един инвеститор - няма лошо - блок с два входа да иматеsmiling smiley
Имай предвид, че ако веднъж обединиш парцелите - връщане назад няма, ако съседа не се съгласиsmiling smiley То не е като визата.
Re: РЗП 3000 кв.м.
07-06-2007 - 10:35:46
partzalev,

Нашата архитектка я издири строителната фирма, с която сключихме договор за строителство срещу обезщетение. Не е моя заслугата за по-голямото РЗП, което постигнахме. Но като гледам скицата ви, много прилича на нашата - също ъглов парцел, малко по-голяма и с по-добри показатели - 70% плътност и кинт - 2. Според мен, послушайте Човек, защото и при нас калканът придоби още застроена площ, а и това, че парцелът е ъглов, печели още някой метър. Тежката дума е на архитекта, и дали той може да защити обекта си на експертна комисия. Затова не търсете съвети тук, а от специалист-архитект. Освен това, РЗП зависи и от околните сгради - тяхната височина. Не съм специалист, затова издирете професионалист. Може да ви струва пари, но пък после ще си го избиете от обезщетението, или от това, което сте решили да правите с парцела .
Re: РЗП 3000 кв.м.
07-06-2007 - 14:59:13
Благодаря на 4ovek и global,
наистина съветите ви са ценни за мен!

4ovek,
вярно е, че при кеш инвеститора ще блокира средства предварително, но според мен получава пълна свобода за след това и пълна собственост върху построеното. Вярно е, че няма луди, които да дадат предварително пари и да ги загубят ако "нещо ги забави", но при тази "забава" по-губещия няма ли да е онзи, който си е да земята и вурху нея са изсипани незнайни количества бетон, без да е налице и едно жилище? Не знам кое е по-добре за инвеститора - да ми плати 15% от РЗП сега или да ми предостави 30% накрая? А колкото до продаването на зелено не ми е ясно как мога да продам нещо , което не е мое? Относно споровете за моментната пазарна цена на ройона мисля, че не е проблем да се постигне договореност на база сключени реални сделки. В общи линии ние не искаме да обединяваме парцелите, а да ги продадем едновременно на 1 (един) нов собственик, който да инвестира в тях.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход