Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

акт - 15 / акт 16

Публикувано от kru6o79 
акт - 15 / акт 16
30-05-2007 - 15:52:59
Здравейте , искам просто да ми проясни някой ако може каква е разликата между двата акта . Искам да попитам когато ти връчат ключовете от жилището и е приключило строителната дейност може ли да се ползва жилището докато излезе акт 16 и узаконена вече в общината сграда . Питам за това защото не искам да чакам още няколко месеца решението и аз да плащам и наем и да изплащам на банката . Мерси предварително , дано се намери някой да ми обясни този момент .
Re: акт - 15 / акт 16
30-05-2007 - 16:05:29
Re: акт - 15 / акт 16
31-05-2007 - 04:16:18
Според мен зависи от строителя. Обикновенно на акт 15 сградата е готова,общите части също, остават неща като трафопост (сега има нова процедура да се прехвърля земята под трафопоста на енергото и води до забавяне), озеленяване и административна част - да се натуткат от общината.Ако строителят ви пусне ток - живейте си спокойно!При всички случаи си направете довършителните - дори да нямате ток ви трябва само по-дълъг удължител.
На два пъти съм се сблъсквала с този проблем - първият път имаше не малко семейства "на зор" и апартаментите им готови, но строителят каза "НЕ" заради тока - чакаха се разпределителните табла. Но понеже се забавиха и от фирмата се съгласиха да пуснат промишлен ток ако живущите обещаят да не се карат за сметките.Но въпреки всичко имаше едно семеиство на първия етаж дето си теглиха ток с удължител от главното табло.
Втория път строителят закасня доста и си беше гузен и пускаше всички, които са готови да понесат живота в блок с кал, работници и строителен отпадък наоколо. Разпределителните табла са налице и монтирани, така че караници за сметките няма , но и административен адрес няма - то няма и акт 15 защото обекта е голям, има магазинни тела, ресторант и т.н. които още се работят макар самите блокове да са готови.И пак имаше ентусиасти, които влязоха преди да пуснат тока и си теглиха с кабелче от сталбището - за строителите има разклонители по цялото стълбище.
Така че си преценете състоянието на обекта, дали ще ви е комфортно там, питайте строителя кога се очаква акт 16, умножете по 3-4 и преценете икономическата страна на въпроса и действаите! Отстоявайте си правата и бъдете настоятелни - общо взето никой не може да ви спре да си ползвате имота ако са ви връчили ключа.
Платили сте си на 100% (90%?) а строителят закъснява - познах ли?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход