Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

НАПРАВИХА ПЪРВА КОПКА НА ДУНАВ МОСТ 2

Публикувано от najnaj 
НАПРАВИХА ПЪРВА КОПКА НА ДУНАВ МОСТ 2
15-05-2007 - 11:57:27
[news.netinfo.bg]

Направиха първа копка на Дунав мост-2


Това е един от най-големите и сложни инфраструктурни проекти, който страната ни ще реализира през следващите години
13.05.2007
Премиерът Сергей Станишев направи първата копка на строителната площадка от българска страна за изграждане на Дунав мост-2.

"Няма връщане назад. Следващите дни започват подготвителните работи по изграждането", каза министър-председателят и увери, че мост ще има в сроковете, които са определени.

Мостът Видин-Калафат е един от най-големите и сложни инфраструктурни проекти, който страната ни ще реализира през следващите години. Общата му стойност е 236 млн. евро.

От тях 226 млн. евро са за строителни работи, а 10 млн. евро - за предпроектни проучвания, проектиране и консултантска помощ. Предвиденият срок за изграждане на съоръжението е 38 месеца.

Премиерът посочи, че Дунав мост-2 е от значение не само за областния град и Северозападна България, но и за целия ЕС. Той изтъкна, че построяването му ще отпуши трансевропейски коридор №4 и пристанището в Солун ще се свърже с Видин и Централна Европа.

Общата дължина на Дунав мост-2 е 1971 м. Съоръжението - вантова стоманобетонна конструкция, ще има четири пътни ленти и една железопътна линия.

Ще се изгради и прилежащата пътна и железопътна инфраструктура, която включва построяването на нова товарна жп гара и 7 км жп линия; реконструкция на съществуващата пътническа гара и строителството на четири пътни възела на две нива.

Инфраструктурното съоръжение е проектирано и ще бъде изградено от испанската компания "Fomento de Construcciones y Contratas" (FCC).

Инженер на обекта е консорциум от френската фирма "Ingerop" и британската "High-Point Rendel", който ще изпълнява независимия контрол на проектирането и строителството на обекта.

Проектът Дунав мост-2 е подкрепен финансово от програмите ФАР и ИСПА на ЕС, Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), Кредитната институция за възстановяване на Федерална република Германия (KfW), Френската агенция за развитие (AFD) и държавния бюджет на страната ни.
Re: НАПРАВИХА ПЪРВА КОПКА НА ДУНАВ МОСТ 2
16-05-2007 - 09:20:51
Re: НАПРАВИХА ПЪРВА КОПКА НА ДУНАВ МОСТ 2
18-05-2007 - 04:22:26
Защо им нямам вяра на нашите политици..... Вече подозирам че бялото не е бяло ако някой от тях го твърди . :g:
Re: НАПРАВИХА ПЪРВА КОПКА НА ДУНАВ МОСТ 2
22-05-2007 - 11:20:56
Много ми е интересно защо още продължава това недоверие за строителството на Дунав мост 2,ами елате във Видин и погледнете с очите си сондите по трасето,позаинтересувайте се кои фирми инвестират в региона само за последния месец.стига с тоя ПЕСИМИЗЪМ! confused smiley
Re: НАПРАВИХА ПЪРВА КОПКА НА ДУНАВ МОСТ 2
22-05-2007 - 12:48:58
Дай Боже това да стане! Колко хора ще получат работни места в този регион, който е много зле в това отношение! Да не говорим как ще се развие той само поради факта, че трнс-европейска магистрала ще минава през него... spinning smiley sticking its tongue out Дано само румънците не сложат някой прът в колелата...

А знаете ли нещо за тунела под Петрохан? Ще се копае ли или ще минава отгоре магистралата?
Re: НАПРАВИХА ПЪРВА КОПКА НА ДУНАВ МОСТ 2
22-05-2007 - 16:32:48
Преди 2-3 години нашите политици се силеха ,че сме задминали румънците и АЛА-БАЛА,но истината е следната;
Румъния ни е задминала по всички показатели, икономиката е съхранена и заводите работят,във всяко село има полиция и училище,както и лекарски пункт,престъпност -почти нулева,пътищата в момента се реконструират,особено по Е 79,а ние само се биеме в гърдите и по и най от нас няма-АМА САМО НА ДУМИ.Истината е ,че отново са преди нас и по ДОХОДИ.а КОЙТО НЕ ВЯРВА -ДА ИДЕ И ДА СЕ УБЕДИ С ОЧИТЕ СИ.
Особено това се отнася за онези колеги-които нямат представа за икономиката на комшиите,както и за наште мили политици,които се сещат за регионите от избори -та на избори и само се изсилват като.........,а след това подават оставки и до новите избори -в нови партии и т.н.
Та да си дойдеме на думата,по отношение на Дунав мост-2 ,ние отново изоставаме от Румъния и това е видно за всеки ,който пътува по Е-79!!!!!!
Re: НАПРАВИХА ПЪРВА КОПКА НА ДУНАВ МОСТ 2
25-05-2007 - 11:31:07
Aз отидох и се убедих! По ужасен път от румънския участък на Е79 няма. По мизерни села от тези там също... Вече писах за това в другата ти тема, не се изсилвай така... югозападна Румъния няма нищо общо с североизточна - Букурещ и Констанца наистина изглеждат като напълно развити европейски градове, но Дунав мост 2 не води към тях! Води към тотална мизерия и разруха, която още десетки години ще се съвзема, дори и златни кервани да тръгнат по този дунав мост 2. И нашите пътища по Е79 и нашите градове, включае и Видин, са в много по-добро състояние и много по-развити, и с много по-съхранена икономика и производство от тези в Румуния по пътя към Тимишоара. Точно от който пътува по Е79 е видно, че спрямо тази част от Румъния сме много по-напред!
Re: НАПРАВИХА ПЪРВА КОПКА НА ДУНАВ МОСТ 2
25-05-2007 - 11:40:05
П.С. Като толкова си против песимизма, защо така оплюваш българското, само изтъкваш колко било зле и как нямало оправия... и прехвалваш румънското, а по начина, по който говориш, имам чувството, че въобще не си ходил и не си виждал какво е там. Ами то по твоите думи тогава да не инвестираме в имоти край Видин, по-добре да инвестираме в Румъния.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход