Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Пълномощни

Публикувано от ivanmateev 
Пълномощни
10-04-2007 - 15:35:30
Здравейте
Предстои ми покупка на жилище и се обръщам към вас за напътстия и съвети.

Харесал съм апартамент, който е собственост на семейство - мъж и жена, българи, живеещи в Англия. Те искат на подписването на предварителния договор да присъства само единия, а за другия да предоставят пълномощно. На окончателното подписване ще са и двамата.

Нямам много опит в тази сфера, но прекалено голям риск ли поемам при този вариант?
Re: Пълномощни
10-04-2007 - 17:27:21
Моите проучвания (в работно време) ме доведоха до този абзац

Quote

При сключване на предварителен договор за покупка на имот той трябва да бъде писмен. В него трябва да фигурират четири съществени елемента: клаузи, индивидуализиращи предмета; цена; срок за снабдяване на купувачите от продавачите с нотариален акт и срок за заплащане на пълната цена. Липсват ли, той има значение само на разписка за получаване на суми (капаро или депозит).

Целият текст е тук:
[www.arcoreal.bg]

Ако правилно се ориентирам, предварителния договор винаги ще бъде достоверна разиска за получените суми, без значение дали присъства 1ният човек, дали са двамата, дали има пълномощни...Прав ли съм или греша? Рискът да си загубя капарото ми се струва еднакъв и в двата случая. Може би само в по-неблагоприятния има риск да не мога да закупя апартамента?
wb
Re: Пълномощни
10-04-2007 - 18:05:58
правилно сте разбрали..стига да фигурира като текст в договора че оставяте капаро в продавача в размер на ....... с подписа си вие удостоверявате съгласието за всички клаузи написано в него било то суми, срокове и т.н.
Може да подпишете договор с пълномощно от един от собствениците стига пълномощното да е за целта (да е упоменато да подписва договор за продажба на....)
Re: Пълномощни
26-04-2007 - 22:11:06
няма никакъв проблем да се подпише предварителен договор, когато единият продавач е предоставил пълномощно. Обърнете внимание дали пълномощното е издадено за този имот, упълномощен ли е другият съпруг, да се разпорежда с имота. Ако е направено в България, може да го проверите при нотариуса от когото е заверено, дали е истинско, и ако ви потвърди достоверността му, както и че няма вписан отказ подписвайте смело.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход