Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Строителство в селски район,срещу обезщетение?

Публикувано от magi_m 
Строителство в селски район,срещу обезщетение?
12-03-2007 - 15:07:33
Знае ли някой строителна фирма която да строи в селски район(на южното черноморие)срещу обезщетение? :ami:
Re: Строителство в селски район,срещу обезщетение?
16-03-2007 - 11:12:03
Да, зная, само че зависи какъв е парцела, т.е. дали е собственост на възложителя или е с отстъпено право на строеж от общината. Другия ми въпрос е дали позволява високо строителство, вижте си визата - там пише плътност и кинт на застрояване. Ако е с ниски показатели никоя фирма няма да се навие, защото не може да реализира печалба. А всички знаят и проблемите с липсата на строителни материали и работници по южното черноморие.
Re: Строителство в селски район,срещу обезщетение?
17-03-2007 - 10:57:41
Става въпрос за земята върху която е старата къща,мислим да събаряме и да строим.Не виждам такива данни за плътност и кинт на застрояване/пак ще разгледам/,но до нас моя роднина има хотел -5ет,ако има някакво значение де и за нашата земя.
Re: Строителство в селски район,срещу обезщетение?
21-03-2007 - 16:33:44
А вие хотел ли искате да строите или кооперация, в която ще си запазите 1 етаж? Защото ако е хотел, вие не можете да отчуждавате правото на строеж срещу обезщетение. Хотела после се продава цял, и трябват много пари за луксозното му завършване, получаване на статут, категория и т.н. Според мен никой няма да се навие да налее толкова много пари в подобно начинание. Освен това не се лъжете от етажите на близкия хотел, просто предписанията на общината са съвсем различни при индивидуално жилищно застрояване и при строеж на хотел. Моят съвет е ако искате да развивате частен бизнес - да си наемете сами строителна бригада и да инвестирате с кредит в строежа. Няма гаранция обаче, че ще продадате нещо после - като апартаменти например. Трябва да рекламирате на зелено, примерно на акт 14 или 15 да ги продадете, за да покриете кредита.
Re: Строителство в селски район,срещу обезщетение?
23-03-2007 - 11:08:51
Идеята ни ,наистина е за хотел не голям,примерно 3 ет.Но явно няма да стане както сме го замислили .Благодаря Ви за информацията,насочихте ме към други идеи smiling smiley Нещата май не са толкова лесни ,ще трябва добре да се обмислят.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход