Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Apartment sus skosiavania na posleden etaj

Публикувано от svetlina 
Apartment sus skosiavania na posleden etaj
09-03-2007 - 13:45:14
Zdraveite,

bih iskala da pomolia za mnenie i savet., nasochila sum se kum pokupka na apartament novo stroitelstvo. sled dulgo tursene si izbrah apartament direktno ot stroitel, no e na posleden etaj i ima skosiavania na spalniata, cenata e priemliva no v nikakuv sluchai ne e evtin. bihte li me posavetvali kakvo da napravia tui kato sum chuvala che apartament na purvi i poslewden etaj ne e hubavo da se kupuva. Izlojenieto mu e zapad. Sushto taka stroitelia iska 60 % pri predvaritelen dogovor, v momenta e na izkop, firmata ima i drugi postroeni obekti, koito razgledah. Pri polojenie che resha da go kupia triabva li da iskam da mi prehvurliat pravo na stroej s NA ili kakvo tochno triabva da napravia. Blagodaria na vsichki!
Re: Apartment sus skosiavania na posleden etaj
11-03-2007 - 23:46:06
От половин година живея в нов апартамент, предварителния договор за който сключих на ниво изкоп. Три месеца след това вече бях дала 75 процента от сумата.
Тук трябва да отбележа нещо важно - строителите бяха бетон, с тях ме свърза брокерка, която също си купи апартамент в този блок. Договорът ми беше за покупка на жилището (на шпакловка и замазка, с описани подробно всички включени неща - инсталации, врати, водомери, ел. табло, дограми и т. н.) и на земята под него.
Съветът ми е да не се връзвате на договори, в които сте съинвеститор и тем подобни.
Купуването на толкова ранен етап и с изплащане на толкова пари е смислено единствено ако са изпълнени следните условия: 1) цената е по-ниска, отколкото при завършен (в моя случай разликата за тази една година и 9 месеца вече построен на шпакловка и замазка беше около 300 евро) 2) апартаментите на добри места, на добри етаж и с добра квадратура се разграбват още на този етап (може би вашият склучай е такъв, щом е останал само със скосени тавани); 3) става дума за проверени строители.

По въпроса за скосените тавани: забелязах, че в същия като моя апартамент два етажа по-нагоре, но на последния етаж и съответно със скосени тавани температурата е много по-висока през зимата, като парното е пуснато на по-слабо. При мен макар че дограмата е много добра, все пак в дневната от 35 квадрата имам два големи и един малък прозорец и балконска врата и не може да не се процежда въздух. В същото помещение със скосени тавани има само три оберлихта и балконска врата и е забележимо по-топло. Освен това общата кубатура за отопление е по-малка.
Но изглежда по-схлупено, аз мога да си разположа кухнята на 3,8 м, а там се скъсява с метър и половина. Но все пак зависи - ако скосяването не е от пода, а от перпендикулярна стена на метър или метър и нещо от пода, е много по-добре. Освен това трябва да помислите дали пространствата са удобни за оползотворяване. Много е важно да има достатъчно светлина. Много е важно дограмата на обелрлихтите да е качествена и добре монтирана.

и в заключение - най-важното е строителят да е що-годе почтен (да бъдем реалисти, все пак), да си спазва сроковете (при нас закъсняха само с 3 месеца, а освен това работят добре и са страшни връзкари и извадиха всички разрешиетелни за нула време) и да работи качествено.
Ако нямате вътрешна информация за вашите, обиколете вече построените сгради, звънете на хората и ги питайте какво мислят. Хич да не ви пука, че някъде може и да ви напсуватsmiling smiley, става дума за много пари.
Успех!
Re: Apartment sus skosiavania na posleden etaj
12-03-2007 - 10:31:57
Мога ли да попитам от коя фирма си купихте апартамента?
Re: Apartment sus skosiavania na posleden etaj
12-03-2007 - 11:07:50
Живея в мезонет на последния етаж със скосявания.

Предимства:
Гледка, тераси, не ти тропат на главата, ниши в които влизат много полезни неща
Недостатъци:
Поръчкови мебели - ако искаш да уплътниш пространството, студ заради термомостове - не знам за качествен идеално топлоизолиран покрив някъде, непосредствена грижа за евентуални течове както от покрива, така от терасите ти и осигуряване на достъп за всеки ремонт на покрива или комините на говедата, обезвъздушителите на инсталациите са ти в апартамента, усилен спорт като спре асансьорът.

Това най-грубо.
Като извод - да живееш на последния етаж е почти като да живееш в къща - имаш си покрив за поддържане (е, ще ти съберат после пари, но ти си на зор), отвсякъде си с външни стени.
Аз не бих повторил с мезонет...
Re: Apartment sus skosiavania na posleden etaj
12-03-2007 - 11:15:02
Пропусна едно предимство - по-малко засенчване от съседните сгради, по-големи отстояния с тях.
Не знам защо не би повторил с последен етаж, за мен предимствата са повече от недостатъците.
Re: Apartment sus skosiavania na posleden etaj
12-03-2007 - 12:29:11
Да, пропуснах го, прав си, просто при нас наоколо са парцели с къщи и поне засега блокове строят поне през парцел във всички посоки, така че, засенчването не е проблем, засега... Затова и не ми дойде наум.

Ами не бих повторил главно заради разходите за отопление, впрочем може и така да мисля, защото аз лично практически от 7 години само една бях със съсед който живееше под мен, останалото време апартамента е празен а съседа ми по плоча се топли на камина с водна риза, когато е в БГ (средно половината месец е в чужбина), ето затова ми писна да отоплявам Вселената и мисля, че като си построя къща, нищо че е с много повече площ, като я изолирам няма да плащам много повече....
Но вече дойде газта, оня ден и на нашата улица.
А скосяванията дават особено очарование, безспорно, раздвижено е, нестандартно, но си е играчка докато го вържеш и обзаведеш...
Abu
Re: Apartment sus skosiavania na posleden etaj
12-03-2007 - 17:12:02
Да си призная, главната причина да мразя толкова подпокривните помещения е чисто физическа - явно съм порастнал в излишък. Безброй пъти съм си тряскал главата, макар да се помествам в рамката на БДС врата. Сегашната ми тоалетна е със скосяване в подпокривното и за три години не свикнах да не надничам докато пикая - такъв откат давам назад, че след туй трябва да минавам със стирката. Имайте предвид, днешните момчетии често надхвърлят 1,85-1,90 на 15 годишна възраст. Ако на вас не ви е проблем, то помислете за децата си (или приятелите им) и гостите си.
was
Re: Apartment sus skosiavania na posleden etaj
13-03-2007 - 16:51:02
хаха, abu :} ,
ако се наведеш още малко назад може и през прозореца да откараш :} И аз си изпитвам главата чат-пат, 1.9м съм smiling smiley

иначе за мансарда да питам и аз - как стои плащането на идеалните части - нали принципно има повече тераси?
Re: Apartment sus skosiavania na posleden etaj
13-03-2007 - 16:57:40
Ако си мислиш че твоята тераса се явява идеална част си в дълбока заблуда... Плащаш си за плочата като поп, че и някои строители се опитват да те прекарат и за частите под 1.40 височина да ти вземат парите.... Оттам вече те цакат и с идеалните части, щото имаш на документ повече площ и съответно твоите идеалн части са повече, т.е. ако долу апартамента има 100 кв. стаи и 10 кв. тераса а ти 80 кв. стаи и 30 кв. тераса, идеалните ви части са еднакви (поне при нас е така, то ценообразуването е при всеки както си реши) а реално ти на тия 30 кв. меткаш пържоли лятото, зимата сгринаш сняг... това е.
Re: Apartment sus skosiavania na posleden etaj
13-03-2007 - 17:19:43
Това за мансардите и патилата на Abu и Was ми хареса :}

Иначе аз съм голям противник на тези жилища, в други теми съм описвала защо, но тук да кажа - аз съм 1,6 м с усилие (на пръсти smiling smiley), но етажна височина от 2,40-2,50 (стандарен панел май беше 2,60) и без скосявания ми действа супер подтискащо, пък ако има и тях, направо имам чувството, че ще ме захлупи. Признавам, че не си удрям главата никъде и нямам нужда от стълбичка при домакинстването, както при високи тавани smiling smiley, но усещането за комфорт при обитаването го няма. Аз не бих искала да живея в мансарда на 2,40 в най-високата част, ако мога да избирам.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход