Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Електроразпределение - Столично?

Публикувано от sanita 
Електроразпределение - Столично?
04-10-2006 - 11:56:58
Здравейте! Може ли някой компетентен форумец да ми разясни каква е процедурата и сроковете по включване на нов блок в мрежата на дружеството? Стороителят ми казва, че нищо не зависело от него и трябва да чакаме благоволението на чехите. Наистина ли е така? Електроразпределение ли ще ни постави електромерите, плащаме ли си ги ние или това е задължение на сторителя? Искам да знам каква е практиката и законовата уредба по въпроса? Благодаря!
Re: Електроразпределение - Столично?
04-10-2006 - 12:40:00
Електромерите са собственост на Електроразпределение. Ето ти малко от ЗУТ:
МРЕЖИ И СЪОРЪЖЕНИЯ НА ТЕХНИЧЕСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА
Раздел I
Общи изисквания към елементите на техническата инфраструктура
Чл. 64. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) (1) Елементи на техническата инфраструктура са:
1. транспортната техническа инфраструктура и съоръженията към нея (мостове, тунели, надлези, подлези, прелези и др.);
2. преносните (довеждащите и отвеждащите) проводи (мрежи) и съоръженията към тях в неурегулирана територия;
3. преносните (довеждащите и отвеждащите) проводи (мрежи) и съоръженията към тях в урегулирана територия;
4. разпределителните проводи и разпределителните устройства и съоръженията към тях (трансформаторни постове, електрически подстанции, пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води, понижителни и разпределителни станции и др.), включително присъединителните проводи към сградните инсталации и общите средства за измерване.
(2) Елементите на техническата инфраструктура се предвиждат с устройствени схеми и планове. Неразделна част от устройствените планове са специализираните схеми, съдържащи информация за вида, размера и техническите характеристики на елементите на техническата инфраструктура.
(3) Проводите и съоръженията на техническата инфраструктура се изграждат, поддържат и ремонтират от и за сметка на държавата, общините или съответните експлоатационни дружества, освен ако в специален закон е предвидено друго.
(4) Проектирането и строителството на обектите на техническата инфраструктура се извършват по общия ред, определен в този закон.
Re: Електроразпределение - Столично?
04-10-2006 - 15:31:54
Може би трябавше да кажа, че всеки момент трябва да ни включат към трафопост и да чакаме поставянето на електромерите ли?
А това с 1000та апартамента в София, които чакат чешки електромери?!? Все едно ние си нямаме наши...Защо се получава такава порочна практика, от която страдат само потребителите?! :g:



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-10-04 15:37 от sanita.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход