Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какви са предимствата при използване на агенция за недвижими имоти?

Публикувано от vania81 
Какви са предимствата при използване на агенция за недвижими имоти?
26-09-2006 - 16:29:01
Това го питам съвсем сериозно, просто не съм наясно...
Агенциите вземат по 3%, но какво всъщност правят за теб? Подготвят ли разни документи по прехвърлянето и занимават ли се с разни проучвания на имота и т.н. които иначе трябва да правиш сам и трябва да си платиш на адвокат за тях и т.н.?
И ако да - какво точно?

Мерси smiling smiley
Re: Какви са предимствата при използване на агенция за недвижими имоти?
26-09-2006 - 17:23:40
Няма нещо по купуването или продаването на жилище за което да се налага задължително да се ползва адвокат или агент.
Обаче при свестен агент всички проверки и документи ги подготвя той или помага с подготвянето им и за обикновенния човек всичко върви по лесно и гладко. Помага ти да намериш и подходящо жилище.
Няма да коментирам комисионната им като размер.
ХА интересен въпросsmiling smiley
27-09-2006 - 08:22:00
avatar
Какво правят ли??? Ами като погледнеш броя на офертите в imoti.net около 160 000 виж колко от тях не са на АНИ. Тези оферти не попадат сами в интернет и за да стигнат до там някой брокер се е погрижил да отиде да снима имота, да го опише в рекламите, да му провери документите и да те води на оглед да го видиш.
Освен това кой ви е излъгал така жестоко, че за сделка с имот е нужен адвокат. Адвокат е нужен за разрешаването на юридически проблем, а не ви е нужен за да се разходи до нотариата и да ви извади 2 справки - това е работа на вашия брокер.
Той е длъжен да ви извади удостоверение, че имота не е ипотекиран.
Понеже питате "какво точно" правят АНИ аз ви отговорих, че тази информация в интернет да я имате на готово е в благодарение на брокерите, защото все пак в БГ все още има една огромна част от хора, които незнаят от къде се пуска компютъра (по-възрастните хора).
Другото е, че брокера е длъжен да ви направи проверките в нотариата за липсата на тежести, да ви организира изповядването на сделката пред нотариус, да ви съдейства при отпускането на кредит* (*тук вече зависи дали ви е нужен и в каква АНИ сте попаднала) и да бъде с вас докато се нанесете в новото жилище.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Какви са предимствата при използване на агенция за недвижими имоти?
27-09-2006 - 15:51:05
А какво ще кажете, за да ви изпързаля по стълбите с проверките и документацията, която е направил самостоятелно, да си сложи паричките в джоба след подписване на предварителния договор (който може да е пълен с какви ли не уловки, особено за юридически неграмотни купувачи) и дим да го няма, особено, когато се отнася за имоти на зелено или в строеж. Адвокат или юрисконсулт не е толкова нужен, а още по-малко е брокер, за да може купувачът да провери собствеността на продавача за тежести и възбрани при нотариус, но аз лично много повече бих се доверил на юридически правоспособен, <edit: и най-важното незаинтересован от сделката консултант, който да защитава правата ти>, отколкото на някакъв случаен брокер, независимо в колко известна или безизвестна агенция работи. Не искам да ме разбирате погрешно, че не одобрявам това, което много брокери вършат, но доверието с което АНИ и клиентите се ангажират трябва по някакъв начин да бъде защитено чрез законова регламентация. Докато не стане това, вероятността да попаднете на некоректни брокери или откровени мошеници е достатъчно голяма.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2006-09-27 16:01 от dr_snuggles.
Да
30-09-2006 - 14:07:21
avatar
Преди подписването на предварителен договор трябва цялата документация да е на лице. Това, което говорите е несериозно. Ако купувача е брутално наивен и е попаднал на брокер - тип лелка, бабка или креватен, който не е чувал за интернет значи клиента не подбира АНИ, а гледа да мине "по-тънко" от там идват и всичките беди. Спестете си 500Е и рискувайте 50 000Е ако ви стиска.
Мога да говоря цял ден за това, но нямам нужното време. Мога да си направя реклама - на себе си и на агенцията в която работя, но не желая.
Опичайте си акъла и бъдете взискателни иначе може да стане страшно.
"Аз си продах сама апартамента" "Аз си купих без брокер къща" "Аз разбирам от всичко" и т.н. - ок, но като си изпатите не плачете на нас, а на папата.
Нямам време да отговарям на всички - даже напоследък нямам време да чета и повечето мнения тук, но правя каквото мога.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход