Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

комплекс "Цариградски"

Публикувано от kupuva42 
комплекс "Цариградски"
25-09-2006 - 07:01:48
Здравейте мисля да си купувам апартамент в комплекс цариградски , какво е вашето мнение за самия комплекс имам предвид строителство, ка4ество , самата фирма коректна ли е , някои ходил ли е на оглед какво мислите за ка4еството
Благодаря на вси4ки от сега , трябва ми спешно инфо
Re: комплекс "Цариградски"
25-09-2006 - 08:36:40
концепцията за третата част от комплекс Цариградски
От: Христина Машкова
hrisi@investor.bg
28.04.2006 12:25

Вече имаме избистрена концепция за третата част от комплекс „Цариградски“, която най-вероятно ще започне след една година. Това заяви за Investor.bg Петър Златев, директор „Продажби“ в комплекс Цариградски.
Предвиждаме жилищната част да е 15-20 хил. кв.м РЗП и да имаме още толкова офис части и търговска площ. Вече имаме запитвания конкретно за офис площите, уточни той. Златев каза още, че са започнали строителните работи на втора част от комплекса. Тя ще се състои от 12 входа, или 12 по-малки блокчета, с над 400 апартамента с по-голям вътрешен двор.
„Вече сме продали над 20% от втора част, което е неочакван успех за нас и го отдаваме най-вече на това, че първа част вече е готова в груб строеж. Хората идват на място, разхождат се, виждат изолациите, дограмите, виждат качеството на строителството. Остават удовлетворени. Всъщност най-добрата реклама е това което сме направили до момента“, коментира директорът.
Също така продължава интересът от чужденци. И към втората част има три-четири запитвания от чужденци и две продажби, и двете на ирландци. „Предполагам, че това се дължи на факта, че това е малка страна, хората се познават и следват примера си“, коментира Златев.

Относно продажните цени той поясни, че до кота нула ще се запазят атрактивни. В момента цените започват от 450 евро на квадрат. Средните са 480-490 евро/кв.м. Има няколко най-луксозни апартамента, които са на цена 520-530/кв.м, с чист юг, най-подходяща височина и изложение.

В първата част на комплекса се продава от една година и вече всичко е продадено. Единственото, което притеснява купувачите е, че искат възможно най-бързо да се нанесат.

Според плановете първата част ще бъде готова за обитаване през август 2007 г. втората – в края на юни 2008 г., а целият комплекс – през 2009 г.

Комплекс Цариградски е проект на София Билдинг Къмпани ООД, приемникът на фирмите Роуд Импорт Експорт ООД (създадена през 1992 г., завършила и в процес на изграждане на осем сгради в София и Велико Търново с обща РЗП над 50 000 кв.м) и Tранс Експрес ООД (създадена през 1993 г. с основна дейност: вътрешна и външна търговия на едро).



Re: Мнения....
25-09-2006 - 08:38:20
Изказвания на участници във форума на www.investor.bg

Мнение на Пич: 24.05
ПЕПИ, за комплекс Цариградски мога да ти кажа че го строят едни търновски бизнесмени, фирма Роуд и други бивши шмекери от бившия фонд СЕВЕР. Сега да се чува нещо за този фонд-нищо. Разпродадоха предприятията които купиха и сега насочиха пари към строителство.
Ще го построят хората този комплекс, но да се казва че качеството е по Западни стандарти е доста пресилено.
Освен това местото не ми се вижда подходящо за жилищно строителство (пада се в кв Дружба, близо до Цариградско шосе), което предполага да е шумно от пътя. Казвам го защото съм живял в блок до царигр.шосе.



Мнение на La Costa от 23.06.2006
И аз направо се втрещих като разгледах какво строят в комплекс "Цариградски" - всички апартаменти са маломерни едностайни, двустайни и тристайни. Стаите са абсолютни кутийки 3х3 метра и действително има 70 кв. м. тристаен като при това 20% от тази площ са общи части!!!!! Дори и при най-добро желание човек да си купи жилище подобно разпределение може тотално да го откаже.
Re: комплекс "Цариградски"
25-09-2006 - 09:07:44
Първо вече казаха че е в Дружба и то не в коя да е а в Дружба 2 или даже по на майната си и от нея с чуден изглед към ТЕЦ-а от едната страна, в непосредствена близост до Цариградско Шосе от другата, градски транспорт няма и няма и да има, от трета и четвърта страна промишлени обекти. Та това е- положението е възможно най-неподходящото.
Апартаментите наистина са неадекватно разпределени и с над 20% общи части.
Лично аз бих предпочел панел в Младост пред това недоразумение.
Re: комплекс "Цариградски"
25-09-2006 - 09:21:41
Защо всички пропускат, че всъщност цените са по-ниски отколкото при панел в Младост? НЕ искам да защитавам инвеститорите (след като са крадци според някой мнения не засружават защитаsmiling smiley) обаче чисто принципно погледнато е нормално като си решил да произвеждаш продукт с ниска цена да предполагаш, че купувачине ще са готови на компромис.
Аз съм на мнение, че или трябва да се прави скъп проект , който да привлече богати клиенти, които да ги накараш да си сменят жилището, защото им предлагаш много по-добри условия на живот или евтини жилища , като се конкурираш с панелките. Междинните проекти са само в случай, че предварително имаш клиенти.
И тъй като богатите винаги са по-малко от бедните би следвало да има повече инвестиции тип "Цариградски" и по-малко от луксозния тип в най-различните му разновидности.
Според мен са попрекалили със застрояването - виждат ми се сбутани сградите, ама за толкова пари толковаsmiling smiley
Re: комплекс "Цариградски"
25-09-2006 - 09:46:06
Добре аз като гледам какви апартаменти се предлагат и в Младост 60 кв двустайни с 16 кв м вкл. общи части за по 700 евро което неми се вижда по разумно , какво е вашето мнение, а пак да не говорим за гледката между блоковете най много да видиш някои съсет,
а няма ли хора които са купили жилище там и да искат да споделят тяхното мнение
благодаря
Re: комплекс "Цариградски"
26-09-2006 - 00:53:55
Ето и моето мнение след оглед на обекта и документацията - предв.д-р, схеми на плащане. За площите на жилищата няма да говоря, защото всеки има различно виждане за функционалност, както и различна необходимост от допълнително пространство. Това, което измерих намясто отговаряше на архитектурните планове.

Плюсове:

Качествено и по мнението на специалист, добре изпълнено строителство. Панорамни прозорци (за някои апартаменти) с хубава дограма на шуко, както и масивна вътрешна дограма за вратите (тази, която видях бе поставена само на някои апартаменти,така че има вероятност да не е стандартното изпълнение - мдф). Външна 5 см. топлозолация на Баумит, минерална мазилка.

Наистина удобна схема на плащане в рамките на 2 години, като около 85% от цялата цена е в периода на първата година.

Интересен бе и фактът, че на отворен прозорец в ранния следобед, в най-южната част на комплекса, която е и най-приближена до магистралата ми бе трудно да чуя шума от преминаващите автомобили. Виж на терасата нещата са по-различни, но не и за апартаментите, които са с изглед на запад, да не говорим за изток или север.

Минуси:

Гипсокартон. Не, че има нещо лошо в употребата му, но както забелязах, повечето вътрешни преградни стени са изпълнени с гипсокартон, изолирани с вата, разбира се.

Строежът ще продължи за доста дълъг период от време. Независимо, че пусковият срок на 1ва и 2ра секция е в средата на 2007 и края на 2008, остават плановете за строеж на 3-тата секция, който вероятно ще продължи до края на 2009.

Очакваният пусков срок (по план) на метростанцията в близост до комплекса е 2011 г. Не съм запознат с градския транспорт в близост, но нещо ми подсказва, че не е много удобен.

Предполагаемият интензитет на движение на хора в комплекса. Живял съм в блок с 600 души и въпреки това пак не мога да си представя какво ще е преживяването с 2000-3000 души разположени толкова нагъсто.

Местоположение. Както и да го погледнем, комуникативно е - за 5 мин. сте на орлов мост, с кола, но си е в Дружба и това е.
Re: комплекс "Цариградски"
20-10-2006 - 15:30:58
Аз имам следния въпрос...Относно гипсокартона,...при мен стените са със гипсокартон и въздушна междина. Това малко ме притеснява, понеже аз съм взел едностаен апартамент и се налага да правя барплот и т.н. за да отделя кухня. Въпроса ми е как става закрепянето на кухненски шкафове и рафтове за гипсокартона, след като има въздушна междина до стената. Все пак става дума за нещо тежко а гипсокартона не е достатъчно здрав да издържи според мен ..или греша?
Re: комплекс "Цариградски"
11-11-2006 - 14:24:09
spinning smiley sticking its tongue out che ko iskam da kupuvam, tuka li che doidem za savet, be, are be, sto si ne platite za reklama be smoking smiley
Re: комплекс "Цариградски"
12-11-2006 - 03:02:47
AZ SUZDADOH TEMATA I NAISTINA SE INTERESUVAM , AKO POGLEDNES
Изпратено от: kupuva42 (---.hsd1.fl.comcast.net)
Дата: September 25, 2006 07:01AM

STE VIDIS 4E PISHE COMCAST TOVA E INTERNET COMPANIQ V AMERIKA TAI 4E NE GOVORI BEZ DA ZNAESH , I NAISTINA NQKOI HORA IMAT NUJDA OT SAVET
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход