Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кой купи "Бизнес Парк София" ?

Публикувано от was 
was
Кой купи "Бизнес Парк София" ?
05-09-2006 - 18:30:16
Имате ли информация за това кой е фонда, който закупи Бизнес Парк София, както и инфо по сделката? Това се очертава май като най-голямата сделка с недвижим имот досега smiling smiley
Re: Кой купи "Бизнес Парк София" ?
05-09-2006 - 21:23:02
Не съм чувал за такава сделка,дай линк или инфо,че ми стана интересно.
Re: Кой купи "Бизнес Парк София" ?
26-09-2006 - 23:11:38
was
Re: Кой купи "Бизнес Парк София" ?
27-09-2006 - 10:34:21
Цитат:

Американска компания придоби Бизнес Парк София
26.09.2006 18:50



Американският инвестиционен консултант Gramercy съобщи, че заедно със свързани лица е пред финализиране на сделка за придобиване на Бизнес Парк София ЕООД и Бизнес Парк София 2 ЕООД - дружествата, притежаващи основните активи на многофункционалния високотехнологичен бизнес парк в район Младост в София.
Финансови параметри по сделката, която е предмет на одобрение от страна на Комисията за защита на конкуренция, не бяха предоставени.

В момента сградите на парка са с обща отдаваема под наем площ от около 62 хил. кв. м, от които 40 хил. кв. м са офис площи, 17 хил. кв. м складови площи и 5 хил. кв. м търговски.

В момента тече проект по довършване на парка, който би трябвало да приключи в края на 2007 г. или в началото на 2008 г.

При окончателното приключване на строителството сградите ще са с обща площ за отдаване под наем от 116 800 кв. м, от които 87 300 кв. м офис площи, 21 800 кв. м складове и 7 700 кв. м търговски площи.

Паркът регистрира оборот от 33.3 млн. лева за 2005 г.

Собственик на Бизнес Парк София е германската фамилия Линднер.

Чрез придобиването на двете дружества Gramercy планира да разшири инвестиционните си инициативи в региона.

Местен партньор и инвестиционен консултант на Gramercy е Алфа Финанс Холдинг АД. Дъщерното дружество на холдинга Алфа Дивелопмънтс ЕАД ще управлява дейността на "Бизнес Парк София" след сделката.

Алфа Дивелопмънтс планира нов голям проект в непосредствена близост до Бизнес Парк София - БПС Алфа Център. Проектът е планиран като следващ етап на Бизнес Парк София и ще е с обща застроена площ от над 100 хил. кв. м.

По думите на Юри Катанов, финансов директор на Алфа Дивелопмънтс, площта може да бъде и по-голяма, като тя ще включва офиси, търговски площи и жилища.

Земята за проекта, която е над 30 дка., е вече придобита. Самото изпълнение ще отнеме около три години, добави Катанов.

Въпреки че е планиран като отделен проект, новият комплекс се намира в съседство с Бизнес Парк София и се планира да оперира в синергия с него.

Подобна е идеята на групата проекти Бизнес Парк София, Резиденшъл парк София, Търговски Парк София и БПС Алфа Център, които ще създадат крайградски център, съчетаващ работна среда, жилищна територия и места за свободното време.

От Gramercy коментират, че са спечелили сделката в условията на силна конкуренция с 55 други институционални инвеститора.

„Нашето внимание остава фокусирано върху изграждането и завършването на София Парк, което освен новите сгради в Бизнес Парк София, включва на първо място Резиденшъл Парк София, в който ще инвестираме още около 90 млн. евро в близките няколко години”, коментира Росен Плевнелиев, генерален управител на Бизнес Парк София.

Gramercy е и основан през 1998 г. От своето основаване досега компанията е осъществила транзакции за общо 40 млрд. долара инвестиции на развиващи се пазари. Към 30 юни 2006 г. Gramercy управлява активи с балансова стойност от 3.5 млрд. долара при 1.4 млрд. капитал.

Алфа Дивелопмънтс е дружество за инвестиции и управление на проекти в областта на недвижимите имоти, което е 100% собственост на Алфа Финанс Холдинг. Инвестициите на дружеството са насочени главно към търговски, административни и жилищни площи. Алфа Дивелопмънтс притежава портфейл от проекти с очаквана застроена площ от над 500 000 кв. м.


Да им е честито clap:


На кой му пуkа всъщностsmiling smiley?
30-09-2006 - 14:08:37
avatar
Пука ли му на някой кой е купил Бизнес парка? Пука ли му на някой кой е купил Мола или ЦУМ???
На мен лично хич не ми дремеsmiling smiley)))

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-09-30 14:46 от Продавач.
was
Re: Кой купи "Бизнес Парк София" ?
02-10-2006 - 10:44:35
ами на мен лично ми дремеше преди време защото компанията, в която работя представи оферта, но отпадна още на първи кръг, та ми стана интересно кой в крайна сметка го е купил...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход