Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Парцел край морето за бъдеща къща или инвестиция
10-02-2017 - 16:38:19
Здравейте. Ще започна с това, че към момента нямам необходимите средства за цялото начинание. По-скоро мога да си позволя закупуване на парцел - до около 20 - 30 хил. лв. Идеята е в един момент да си построим малка семейна къща (80-100 кв.м.) - това ние мечта или да препродам парцела ако имотите поскъпнат, предвид това, че все по-малко свободни такива остават.
Струва ми се, че след време, дори и да имам по-голяма сума, с нея няма да мога да намеря дори подходящ свободен парцел.
Намирам разни парцели от по 400-500 кв.м. в краищата на морски градчета или села на горната граница на бюджета.
Има доста примамливи предложения за под 10 000 лв в неразработени все още дестинации на северното черноморие, дори с гледка, но се водят категория "нива". Тук също не знам как стои въпроса. Разумно ли е закупуване на "нива", макар и съвсем близо до чертите на населеното място, с идеята един ден тя вече да е в регулация и с много по-висока стойност?

Благодаря Ви за насоките, съветите, оплюванията и каквото получа smiling smiley
Поздрави!
Re: Парцел край морето за бъдеща къща или инвестиция
11-02-2017 - 12:47:31
докато я вкараш в регулация бая зор ще видиш и доста пара ще похарчиш
Re: Парцел край морето за бъдеща къща или инвестиция
04-04-2017 - 18:42:41
Южното черноморие е с по-голям потенциал. Дори и да са по-скъпи имотите там, след време разликата ще нараства. Нивата не е добро решение. П-добре стара къщурка, която да се събори и да се построи нова.
Re: Парцел край морето за бъдеща къща или инвестиция
10-05-2017 - 12:48:00
жвнтжздосузомовучцж
Re: Парцел край морето за бъдеща къща или инвестиция
28-06-2019 - 17:15:45
Регулацията струва немалко пари, за разправаята да не говорим. Ще се чака с години да поскъпне. Не е ясно дори да се чака с години ще се продаде ли на атрактивна за вас цена, особено ако е със заем. Вероятно имате пари в брой, 30 за парцела и към поне 70 за къщата. Кредити за къщи у нас се дават, но не за тип "американски" и се иска съучастие разбира се. Генерално идеята е много тъпа, пари няма да се изкарат в обозримште десетилетия. Или трябва да се ползва, или не се закачайте.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход