Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Апартамент или къща?

Публикувано от ida 
Re: Апартамент или къща?
21-08-2006 - 14:29:43
Ида, ако имаш тези 700000Е купи си къща на океана в Ю. Каролина за 200000$ . Направи инвестиции за 500000$ не Е. И американците ще те потърсят да те питат дали искаш ЗК. :}
ida
Re: Апартамент или къща?
22-08-2006 - 10:58:29
Хубаво, ама не ми се нрави тази Америка, бе, пък и нямам eur 700,000 :-).
Засега съм в BG и тъй като тук е страната на преобърнатите ценности, затова се съветвам с хората от този форум като как да постъпя, за да не сбъркам генерално и да не си скубя косите след време.
Re: Апартамент или къща?
22-08-2006 - 13:06:58
Няма еднозначен отговор на въпроса. В момента апартамент в центъра е по-сигурната инвестиция. От друга страна къщата може да се окаже по-доходоносна инвестиция в бъдеще, но така или иначе си остава с по-висок риск. (това важи само при сравнение с апартамент в идеалния център).
Друг е въпросът кое е по-удобно за живеене, моите лични предпочитания твърдо клонят към къща.
ida
Re: Апартамент или къща?
23-08-2006 - 10:27:33
Orsogrande,
благодаря за мнението ти.
Означава ли това, че апартамент, който не е в центъра изобщо не може да се сравнява с къща, тоест тя е със сигурност по-добрата инвестиция?
Предпочитанията ти са към къща, но реално живял ли си в къща (в България) и ако да сподели по-конкретно опита си.
Re: Апартамент или къща?
23-08-2006 - 10:48:42
Според мен, всичко зависи от стандарта ти за живот.
Къщата е най-прекрасното нещо за живеене ако доходите ти са постояни и големи. Другото е лош транспорт, малко и скъпи магазини, липса на добро училище за децата май има и още недостатъци.
Re: Апартамент или къща?
23-08-2006 - 15:06:30
Аз в момента също съм на този хал. Само че усилено търся къща. За жалост цените са "супер" sad smiley. Но каквото и да решиш, купувай бързо, защото към края на септември се очаква нов скок на цените, а след декември не се знае...
Re: Апартамент или къща?
23-08-2006 - 17:49:29
Имам къща(400м2+800м2 двор) и апартамент(100м2+??м2гараж). В момента се опитвам да ПРОДАМ/или отдам под наем/ къщата и да дам под наем апартамента - в момента не живея в България. Всичко зависи от това, къде са разположени. Къщата ми е в Филиповци/далеч от малцинствата/ а апартамента е в центъра. Живял съм цял живот в апартамент.Живота в къщата е хубав само през лятото -градина, цветя, дървета и т.н.т. Ако имаш деца не те е страх от нарко-пласиори, отвличане, развратеняци и др.
Транспорта никога не е проблем, за да си позволиш къща колата ще е най-малкия ти/ви/ проблем.

През зимата си е много работа, отопление(в БГ), риене на сняг и много, много студ.

Моя съвет е да си вземеш апартамент и не мисли за възвръщаемост, важното е да ти харесва къде живееш и да не ти излиза "солено". Пък за 'Вила' винаги можеш да размислиш по-късно.


winking smiley



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2006-08-23 18:12 от gulemetov.
ida
Re: Апартамент или къща?
24-08-2006 - 14:28:04
gulemetov, ти си много прав, за всичко, ама трудно се постига това да ти харесва къде живееш и да не е солено :-(.
Re: Апартамент или къща?
24-08-2006 - 21:59:17
Ida, "недостатъците" на живота в къща са по-скоро дразнители, които те поддържат в отлична форма до дълбока старост smiling smiley Докато животът в апартамент може да те превърне в ленив мърморещ чичко/лелка, вперил очички в телевизора, многото работа, която имаш да вършиш покрай къщата ще те запази, както физически, така и ще ти даде психиката на човек, който се справя с проблемите. Честото "викане на неволята" покрай поредната трудност, пред която се изправиш в къщи, ще ти помогне да си по-добър професионалист, да ти върви в спорта, в кариерата, по-добре ще възпиташ децата си и т.н. Баща ми например е 59 годишен, хирург/не полага физически труд/. На тази възраст е все още в отлична форма и все още ме затруднява да го победя на къси дистанции бътерфлай.Човешкият организъм и психиката са като кипяща вода, ако не ги подгряваш постоянно, изстиват. Мисля си, че колкото повече на брой задачи си поставиш на ден, толкова по-добре ще свършиш всяка една от тях.
Убеден съм, че животът в къща сплотява семейството. Майка ми все още се надява да се установя трайно в България в семейната къща и бъдещите ми деца да слизат при нея по пижамки за закуска, идилия :]
Просто се опитах да погледна и от друга страна на въпроса winking smiley
Re: Апартамент или къща?
25-08-2006 - 10:06:58
Това за физическия труд и задачите е абсолютно вярно. Около нас е пълно с такива примери.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход