Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Подгумер-още един опит за продажба с незаконни документи

Публикувано от Sparky 
Подгумер-още един опит за продажба с незаконни документи
25-07-2006 - 11:06:38
Мили хора, които сте тръгнали да си купувате имот в ПОДГУМЕР, искам да ви предупредя за един определен имот там, който аз самата щях да закупя.

Става дума за парцел земя 1010кв. м. в регулация. Имота се намира в Татар Махала, граничи с два асфалтови пътя. Терасиран е, на него има останки от къща и стопанска постройка. Има петно за строеж. Т.е. до тук ви описвам едно прекрасно местенце.

НО
Продавачите са трима старци, които са "наследници" на имота. Имат нотариален акт от април 2006 година.

Тъй като реших сама да проверя цялата документация на имота, се оказа че нещата съвсем не са толкова прости.

Съществува стар нотариален акт от 1972 година в който има още един собственик. Същият не фигурира в новия нотариален акт, но в община Нови Искър се води в регистрите. Интересно е как точно е издаден нов нотариален акт, по процедура, която се прилага само и единствено когато стари документи за собственост не съществуват.
Това означава, че старият нотариален акт от '72г. е в сила. Този нотариален акт стои ж нечий шкаф и някой живее с мисълта (при това законово обоснована), че е собственик на част от имота. Ако този някой реши да търси правата си и да заведе дело може да обявят настоящия нотариален акт от 2006 г. за нищожен.

Явно много нотариуси са отказали да издадат този документ за собственост, защото от задвижването на процедурата до издаване на акта са минали около година и половина. Е, открили са нотариус, при който да "минат" тези документи.

Освен ако не желаете да живеете с мисълта че във всеки един момент може да се появи човек с пълни щридически права и да предяви претенции за част от този имот, бихте могли да го закупите. Аз не го направих.
Един съвет - не щадете пари за проверка на имотите, които купувате, но ги проверявайте сами или с юрист, който сте избрали сами!


:g: :g:
Re: Подгумер-още един опит за продажба с незаконни документи
25-07-2006 - 14:32:22
avatar
Не е лошо да напишеш и името на нотариуса- така ще знаем от кого до се пазим!
Re: Подгумер-още един опит за продажба с незаконни документи
25-07-2006 - 16:34:43
Разбира се!

Нотариус Румен Димитров . Кантората му се намира до турското посолство на бул В. Левски
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход