Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Брокерите споделят: рекламата

Публикувано от dedepene 
bah
Re: Брокерите споделят: рекламата
17-10-2010 - 07:44:09
avatar
Quote
ASSETION
Quote
goro
видео представяне на имотите си в интернет, (не се сещам точно за сайта на колегата) и според тях бъдещето е там, но не ги виждам да са забогатели.

За интернета... Само за пример - Чрез интернет развих един от бизнесите си и то така го развих че за една година изпреварих фирми който са от мноооого години в този бранш. И разчитат предимно на реклама в списания, вестници и изложения.

Горо, Гърция е малко по-назад в потреблението на Нет-а спрямо България.
Затова ти отделяш само 50% от твоя рекламен дял в Интернет.
Просто ти се адаптираш към реалната (моментната) ситуация - и това е правилно.
При Вас в Гърция има хотели без сайт (или такъв от една страничка) - това ме учуди.
Асетиона е прав, че само в Нет-а е бъдещето и времето ще го потвърди.
Има и още по-тежки случаи: Половината от агенциите за имоти в Русия нямат сайт, там пазара се развива на 90% във вестници и на разни аборигенски табла за обяви. То голяма част от Русия няма нет, като покритие.
Там обаче много бързо осъзнават силата на компа и напоследък дърпат с бесни темпове.
Немското 60-годишно списание Квеле обяви фалит, като причината за това е, че ги нямаше в Нет-а.
Има едно желязно правило: Една фирма няма ли я в Нет-а, тя не съществува.

Асетион-а от 7 години не си е купувал вестници, а аз от 5 години.
Забравих какво е да се звериш в ситните букви и да си изцапаш дланите с мастило.



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2010-10-17 08:22 от bah.
Re: Брокерите споделят: рекламата
17-10-2010 - 15:32:05
Quote
goro
dedepene


Преди година твърдеше, че комисионната на агенциите е много висока.
Веднага след душа ще ти направя една груба разбивка относно рекламата. Само ще те помоля да ми кажеш след това дали още смяташ, че комисионната е висока и с нищо незаслужена.

Както винаги много добро включване, Goro smiling smiley

Боя се обаче, че не си ме разбрал. Аз твърдях, че при падащо търсене на услугите следва да се понижи цената, за да се задържат обемите....принципно. Също твърдях, че за да се запазят пък ценовите нива на услугата трябва да се генерира повече стойност за клиента, което е равнозначно на повишаване производителноста на агента/посредника. Това, в комбинация с деградиралото доверие към целия пазар, си мисля е интересно да се наблюдава дали ще се случи и как.

Доколкото рекламата на един имот, както всички сме единодушни, е ключов елемент от услугата ми беше любопитно как виждате нещата. Интересно ми е какво вие посредниците смятате, че е cost effective маркетинг. Мисля да се получава добра дискусия до тук winking smiley
bah
Re: Брокерите споделят: рекламата
17-10-2010 - 22:26:17
avatar
Quote
dedepene
Аз твърдях, че при падащо търсене на услугите следва да се понижи цената, за да се задържат обемите....принципно. Също твърдях, че за да се запазят пък ценовите нива на услугата трябва да се генерира повече стойност за клиента, което е равнозначно на повишаване производителноста на агента/посредника.

При агенциите, май няма как да намаляват от "комисиона", понеже на хвърлени едно и също количество пари за реклама преди кризата и сега, то днес коефициента на полезно действие (брой сключени сделки) е намалял доста и на практика "печалбата" им е сведена до минимум. Намали ли се комисиона - фалита е пред прага.
Re: Брокерите споделят: рекламата
18-10-2010 - 09:16:38
Определено мисля, че рекламата в нета, както и добрия собствен сайт са ключови за успеха. не помня от кога не съм търсил за услуга някой от вестника. После сравнявам сайтовете на фирмите. Имам простата логика, че хубавия сайт подсказва сериозно отношение към работата. това са критериите по които избирам фирмата която да ми свърши услуга.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход