Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

От кога гарсониерите ги водят двустайни апартаменти?

Публикувано от Lilith 
камелия
Re: плъзгащи врати
10-06-2006 - 10:22:19
Винаги трябва да си готов на някакъв компромис-я с етажа,я с изложението,но да мислиш че плъзгащата врата ще реши всичко-тц!Поради липса на място сложих такава на хол-трапезария-бокса.И да е затворена-не уплатнява добре. :crazy:
ven
Re: От кога гарсониерите ги водят двустайни апартаменти?
10-06-2006 - 10:46:09
Ами не съм казал че решава всичко smiling smiley Но е нещо като решение.

Щом държиш на отделна кухня защо не си вземеш епк или панел? Там поне помещенията са толкова стандартни- няма да има изненади. Все още има много непреустроени жилища където кухните са кухни и коридорите и балконите - коридори и балкони. И няма да ти продават общи части и мазета- те са безплатни. А при по старите с външни балкони- и те безплатни
Аз минах през твоите чуденки неколкократно, преди 2г. Взех си непреустроено панелче, не беше точно разпределението за което мечтаех но от днешна гледна точка съм много доволна от избора - не конкретно заради проблема с кухнята в хола, това не ми е болка лично на мен, а заради идиотските междублокови разстояния на новите квартали.
В Левски, между къщите, строят нова кооперация, която е по-вътрешна от главната улица. Сега изграждат втория етаж и аз останах поразена eye popping smiley - стените са панелни блокчета, които са "доставени" от друга сграда - приличат на изгорели или мухлясали- не знам кое е по-точно. Дали бъдещите купувачи ще знаят за жилището си "втора употреба" confused smiley
Лично за себе си бих предпочела ЕПК след 1980г. clap:
www.imotibroker.com
Re: От кога гарсониерите ги водят двустайни апартаменти?
12-06-2006 - 15:13:13
Лилит,

Аз бих те посъветвала да не разчиташ изцяло на брокерите, още повече че виждам, че си малко като мен smiling smiley и не ти се правят сериозни компормиси само и само да си купила нещо. Та все пак си отсявай и сама обяви, обачждай се по телефона, разпитвай и обикалай - мнооого хамалогия е, ама според мен, няма друг начин.
Не казвам нищо лошо за брокерите, но знаеш приказката за вълка.....

Колкото до "новите" понятия при жилищата - просто ги знай и си прави сметката.
камелия
Re: От кога гарсониерите ги водят двустайни апартаменти?
12-06-2006 - 23:25:25
Ако звъниш наред,вероятността да те заведат на един имот пет фирми последователно,е огромна!При това никой няма да си даде труда да се съобрази с това,което искаш.Ще знаят,че си потенциален клиент на всички,т.е. ничий. smiling smiley
Дам, така е, въобще не си дават усилието да те запознаят с това, с което предлагат, нито да се съобразят с това, което търсиш. По този начин се завихря един сериозен "имотен туризъм", което брокерите наричат "брокерски труд". Ако се положат малко усилия да се направят обективни снимки на имота, разкарването ще намалее значително и загубеното време ще бъде сведено до минимум. На много малко хора им е приятно да правят безмислени разходки из София.
ann
Re: От кога гарсониерите ги водят двустайни апартаменти?
13-06-2006 - 12:51:00
По тази причина си трябва сериозен рисърч - кой строил блока, коя година (щото някои от големите фирми имат "лоша и хубава" история), кой бил надзорник, дали е косвено свързана фирма....
Лилит,
не бих те съветвала да се доверяваш на агенция за оценка на състоянието на имота ти, освен ако агента не е поне строителен инжинер + това си заведи още един и ел. техник, поне. За независим адвокат е излишно да ти подсказвам. Аз минах през тези малки стъпчици.
Имах късмет че избрах читав блок по нюх, но не пропуснах проверките.
Re: От кога гарсониерите ги водят двустайни апартаменти?
29-06-2006 - 17:49:58
Привет на всички!

а,

Точно поради купувачи, които могат да накарат и кожено палто да оплешавее от скъсани нерви, се чувствах подготвена преди да се сблъскам с реалноста на пазара към настоящият момент. Теракотата е лек мач- мен ме обвиниха, че в тоалетната не може да се постави казанче, нищо, че от 10 години апатртамента е обитаем! Щото на клиентът не му бяха отпуснали кредит, и се чудеше как да си вземе капарото. Добре, че брокерката ми освен че си разбираше от работата, беше и личност, от която укротителите на диви зверове можеха да се учат на такт, търпение и практики за успокояване.

Joan,

Благодаря за комплимента! Наистина ми се ще поне малко да приличам на теб, създаваш впечатление на човек, който знае какво иска и как да го постигне.
Що се отнася до брокерите- така или иначе не мога да мина без тях. Камелия и някой са прави за... хм... липста на разбиране, когато не си "нечий" клиент. А и пресен пример отпреди 2 дни ме накара да се замисля дали ми се плащат двойни и тройни комисионни.
Мой приятел търсеше апартамент под наем. Нае един, показан ни от брокерка, която не знаеше името на наемодателите, дръпна ни настрани за да ни поиска пари за огледа, (сега чакам да ми кажат дали хазаите са запознати с тази практика), нямаше дори визитка на фирмата за която работи, за бланки за капаро да не говорим, и за тази "работа" взе по 50% от двете страни.
За тройните - На мен ми казаха, че освен на "моята" агенция трябва да платя и на агенцията на купувача- заради клиентът, който не искал да плаща такава, и на агенцията посредник между двете- за връзката. Това ми бе заявено от агентът посредник. Ако щеш.
Та за това се надявам да срешна брокер, които "да обере луфтовете" и да ми спести нервите. А аз ще се старая да съм в час с пазарът. Уж за да упражнявам контрол.

На ann и на всички останали- Благодаря за полезните съвети! Обещавам най-безогледно да се възползвам от тях!
Лека вечер!






Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-06-29 18:39 от Lilith.
Re: От кога гарсониерите ги водят двустайни апартаменти?
30-06-2006 - 10:37:21
Lilith,

Аз благодаря smiling smiley

Нямах предвид да купуваш без брокери - мисля, че е почти невъзможно. Имах предвид по-скоро да не се предоверяваш и да си проверяваш сама нещата, както за самото жилище, така и документите. Ако нещо ти хареса, да разпиташ и съседи, и даже тук, във форума. Да си вземеш доверен адвокат също е добра идея. Казвам "доверен", не какъвто и да е. Дори и да дублираш проверки и информация, няма вреда, мисля аз.

За комисионните просто не мога да коментирам - всяакви ужасии съм чувала. Но мисля, че все пак можеш да бъдеш твърда (поне донякъде) и да не се оставиш да те изнудват със собствените ти пари. Ако отсрещната страна е сериозна (и продавач, и брокер) и има желание и възможности да свърши работа, ще те разбере и ще се съобрази с твоите изисквания. Ако не го направи, просто не си струва да се знаимаваш с тях.

Желая ти успех!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход