Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ДАЙТЕ СЪВЕТ КОЛЕГИ!!!

Публикувано от trol4e 
ДАЙТЕ СЪВЕТ КОЛЕГИ!!!
02-06-2006 - 14:42:48
От м.11.2005г. наши клиенти са фирма Т---------ШЪН,която търси офис под наем с по-специални параметри,което стеснява възможният избор.Всичко се прозвънява,сортира се,предоставя им се,те одобряват ,организират се огледи-т.е.телефонни разходи+транспорт,брокерски труд и всичко за което знаете.До момента от проведени 26 огледа на одобрени от тях обекти не са наели нищо,а както знаеме именно комисиона е това,което възстановява направените разходи и труд.Как процедирате вие,ще сме благодарни да споделите опита си при подобни клиенти и как защитаваме труда си от подобно поведение? confused smiley
Re: ДАЙТЕ СЪВЕТ КОЛЕГИ!!!
11-08-2006 - 13:57:13
avatar
Питай miavita тя ще ти обясни подробноsmiling smiley))))

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: ДАЙТЕ СЪВЕТ КОЛЕГИ!!!
11-08-2006 - 15:37:10
не съм брокер но по повод на въпроса ти ще ти кажа как чичо ми си купи къща във Франция, където живее вече 15 год, бях свидетел.
Обърна се към агенция. Дойде брокер вечерта в апартамента му и седнахме заедно да поговорим. Той попълни въпросник от 5 страници. От следващия ден на меила му се засипаха снимки с подробни описания, като стриктно бяха спазени посочените от него изисквания - регион, ориентиране, брой стаи, етажност, дворче и т.н. Тогава си тръгнах, впоследствие ми каза, че се е спрял на няколко, дошъл е пак брокерът с албум със снимки правени от всевъзможни ъгли и е стеснил още кръга и решил за три, които за да обиколи е взел няколко дни отпуск -на около 50 км са от париж местата, които са посещавали. Избрал е и са оформили сделката за тези дни.
Брокерът е взел комисион плюс твърда цена на услугата проучване - общо около 20.000 франка при стоиност на сделката към 1 милион, тоест към 2 процента.
6.25 франка са сега 1 евро, но хората им е удобно да си смятат във франкове...

На въпроса ти - може би е добре да си оформите договор със срок в които да им търсите и съответното заплащане, тогава ще знаят и те и вие, ще разходите се плащат...

Чудя се у нас как е възможно да няма снимки по обявите, да не е ходил брокера да види имота, а да го продава, дори като има интерес, ходи с клиента за 1-ви път и т.н.
има много безхаберни хора, както и има супер неориентирани клиенти - не знае какво иска или знае, но не може да разбере, че не може да си го позволи и търси дали някъде пък нещо няма да се намери.... Е, явно трябва да си плати за това на съвестния брокер, както и брокера-мърляч не заслужава нищо, само гоби времето на клиентите.
Иска време, гилдията ще се самопощисти, както стана с чейндж бюрата, споко.
Re: ДАЙТЕ СЪВЕТ КОЛЕГИ!!!
11-08-2006 - 15:48:43
Прост съвет без никакви обяснения, изпробван в практиката smiling smiley
Огледите се заплащат!
Анонимен потребител
Re: ДАЙТЕ СЪВЕТ КОЛЕГИ!!!
13-08-2006 - 20:55:44
Хората трябвало да си сключат договор преди да почнат да търсят. Иначе пак казвам повечето брокери работите на халос. Като нямат договор защо търсят.

А това с "Огледите се заплащат!" е пълна глупост. Ако някой ти каже да търсиш сключи се договор с него и така си вземи парите, ама на някой дето ти се обажда за това дето рекламираш ти самата да му искаш пари си е лудост. Я се осъзнайте вече почнаха да се появяват обяви без комисиона за купувача - вие такса оглед.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход