Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ново или старо строителство с бюджет от 100 хил. евро?

Публикувано от tsvetelinda 
Re: Ново или старо строителство с бюджет от 100 хил. евро?
01-05-2009 - 11:12:04
tsvetelinda,
Честно казано нямам идея какво може човек да си купи с 100 000 EUR и да има добри доходи от наем, но предполагам, че магазин или апартамент ще носят доход между 500 и 1000лв на месец.
С тези пари, който не може да се оправи да търси грешката в себе си. На мен са ми предостатъчни. Е ако някога се появи дете тогава нещата стават по-сложни, но нали трябва и да се работи нещо - и от там ще пада някой лев.

И защо ми е да взимам апартамент под наем в София за 500лв, като в някой по-малък град мога да си взема по-голям за 100лв? Или в някое село за 20 000 EUR цяла къща?

Въобще не мога да ви разбера "софиянци" - човек трябва да мрази много себе си, за да не направи всичко възможно да се изнесе от този скапан град колкото се може по-рано.
Re: Ново или старо строителство с бюджет от 100 хил. евро?
01-05-2009 - 11:37:48
Опала..



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-01 11:38 от developero.
Re: Ново или старо строителство с бюджет от 100 хил. евро?
01-05-2009 - 12:26:48
И аз това казвам:
"човек трябва да мрази много себе си, за да не направи всичко възможно да се изнесе от този скапан град колкото се може по-рано."
Колкото по-бързи се изнесете, толкова по-красива ще е София!!!!!!!!!!
Re: Ново или старо строителство с бюджет от 100 хил. евро?
01-05-2009 - 12:55:28
tsvetelinda Написал:
-------------------------------------------------------
> В задачата се пита:
> Ако имате бюджет от 100 хил. евро какво бихте си
> купили -
> 1) Апартамент в новопостроена сграда -
> говорим за що годе качествен строител със всичките
> му нови материали, инсталации, изолации, дограми и
> т.н., с новички, лъскави входове и пр., но където
> си цакаш за общите части като поп, не знаеш какво
> ще ти построят пред прозореца и дали ще ти
> асфалтират улицата пред входа
> или...
>

При новото строителство проблема е основно един:Реалната жилищна площ, ако сте семейство с малки деца и не можещ да си позволиш покупка на жилище с реална жилищна площ около 90-100 кв./м, не прави компромиси с квадратурата. Един ден когато децата поотраснат,(а това ще стане- да са живи и здрави), малкото жилище ще е проблем!!!!

Също така зависи къде се намира новото жилище. Има нови квартали с ново строителство в които няма детски градини и училища - тука пак проблема са децата-водене до, и взимане от детската градина или училище в друг квартал не е много удобно. Абе направо си е тормоз и за родителите и за децата.


2) Апартамент в стара (тухлена примерно) сграда -
>
> тук входа е неугледен , асансьорите са стари, няма
> изолация, тръби, настилки, инсталации, баня и
> прочее са за ремонт, но пък плащаш за реалната
> площ на апартамента, зидовете са бая дебели, имаш
> нормални тераси и отделна кухня, имаш
> инфраструктура, абе изобщо апартамента си е
> издържал проверката на времето и с частичен или
> по-голям ремонт ще стане добър за живеене (не
> говорим за някаква руина, разбира се, а за 20 и
> повече годишен апартамент)
>
> Какво смятате по въпроса? Кое си заслужава повече
> парите и мисленето?

Да, тука нещата от гледна точка на подръжката на блока има голямо значение. Моят съвет е:Не бързай, ходи и гледай всичко, и блока и квартала и инфраструктурата (транспорт, магазини, училища ,детски градини и др.). В момента имаш голям избор и могат да се намерят добре подържани и ремонтирани апартаменти. С изолация, сменени дограми и щрангове (новото строителство обикновенно е на шпакловка и замазка, и също ще ти трябват допълнително средства за привеждане на апартамента годен за живеене!) . Но не се ограничавай само в тухлените кооперации. Има много качествени ЕПК и Панелни блокове на добри места, просто човек не трябва да бърза, а и щом като ги имаш парите в брой смятам, че така по-лесно ще намериш твоето жилище.

П.П-Има и трети вариант-набелижи си няколко апартамента в различни сгради -ново строителство, старо строителство, тухла, епк или панел с квадратурата която те устройва и тегли чертата +/- което е с повечето плюсове вземи него.-Успех.

Re: Ново или старо строителство с бюджет от 100 хил. евро?
01-05-2009 - 13:39:28
Парцалчо,
така ли не разбра бе готин че НЯМА да ви се оправи града и НЯМА да стане стара София от 30-те години на 20 век. Ми що от Лондон или Ню Йорк не се изнесат всички да стане като едно време. Заради такива тесногръди хорица сме на тва дередже. Оня ден дърт смръдлив софиянец от Оборище си хвърли вафлата, наполовина изядена през терасата.
Не знам ние с какво пречим ама софиянци определено нямат нищо, с което да се гордеят. Напротив - всички простотии са made in sofia. И като се изнесем кой остава ? Дори правителството е 90% от страната.
Re: Ново или старо строителство с бюджет от 100 хил. евро?
02-05-2009 - 00:35:20
Хора,
далече съм от идеята че София е хубаво място за живеене - напротив - всеки ден става все по-ужасен града. Само че тука се изкарват най-много пари, тука има най-голям избор за работа, училища , не дай си боже и болници. Ако не е така, защо цяла България се пренесе и продължава да се пренася в София??? Пловдив, Варна, Бургас и др. големи градове също са опция, но първо трябва да имаш осигурена добра работа, а после да мислиш дали да се пренесеш да живееш, поне според мен.

В селцата не ми е ясно какво ще работя - може да си купя един "творчески дом"и да се отдам на писане на бестселъри - няма да имам шеф, не се изискват инвсетиции в собствен бизнес, ще имам време за детето, ще стана известна, ще изкарвам кинти, ееехххххх :}

А ако ще се ходя да живея на др. място, то по-добре въобще да не е в България. Да ви кажа цените в Испания например са почти като тук, но парите дето ги изкарват със сигурност не са същите. А там по принцип не обичат да си дават много зор... *beer*
Какво да си говорим....
Важното е как и къде си изкарваш парите, а оттам нататък си решаваш къде и как да живееш -на село , в града, в панелка, на палатка.


Gogo84, като в някой малък град ще плащаш 100 лв за голям апартамент, защо тогава още живееш в "този скапан град" за 500лв в гарсониера?

Благодаря на KUPUVAC за отговора!!! *ok*
Re: Ново или старо строителство с бюджет от 100 хил. евро?
02-05-2009 - 01:31:21
tsvetelinda Написал:
-------------------------------------------------------
> Gogo84, като в някой малък град ще плащаш 100 лв
> за голям апартамент, защо тогава още живееш в
> "този скапан град" за 500лв в гарсониера?

Веднага ти отговарям:
1) Работата ми е в София и както каза единствено в София дават големи пари
2) Нямам 100 000 EUR кеш - нали и за това беше целият спор. Ако ги имах нямаше и ден повече да остана в София.

Честно казано още съм млад и не мисля за деца т.е. гледам само себе си. И престоя си в София го смятам за нещо като бригада - един вид отишъл съм там да се гърбя и да работя, за да изкарам достатъчно пари, та като се прибера в родното си място да ми е добре.

И още нещо относно лошият коментар на partzalev - точно пък аз с нищо не вредя на столицата. Дори си мисля, че ако всички бяха като мен, щеше да е много по-добре. Взел съм си квартира на 5 минути път от работата ми и не правя задръствания по улиците с колата си всяка сутрин в 9ч. и всяка вечер в 18ч.
Re: Ново или старо строителство с бюджет от 100 хил. евро?
02-05-2009 - 18:59:02
Е да ама такива сме се родили...другоселци smiling smiley Ама ако имахме работа по родните места да видим какво щяха да ядат софиянци. Не съм злобен човек, на мнение съм че светът е глобално село и всеки има право да си търси прехраната. Никой не е дошъл да диша смога на София от добро. Но да се насажда такава омраза между София и България - извинявайте ама....тъпо е! И като се замислиш едните без другите не могат. Нито София без бачкаторите, бизнесмените и тн, нито въпросните без възможностите които дава София.

Търпимост приятели, търпимост!
Re: Ново или старо строителство с бюджет от 100 хил. евро?
08-05-2009 - 17:10:57
tsvetelinda
Само имай едно наум, че дори и да имаш детска градина досами блока, няма гаранция, че изобщо ще има място за твоето дете там... справка брат ми и сестра ми - 10-ти резерви в яслите до блоковете им. И никакъв шанс да им приемат децата където и да е в държавна детска градина из София.

Колкото до училищата... понеже имам абитуриент тази година, та вече имам опит в това отношение - училищата в София са по-западнали от тези в провинцията. Дори и уж елитните гимназии. Заплатите на даскалите са смешни за стандарта на живот тук, хлапетата са разглезени и ги правят луди гъби.
В провинцията 500 лв са пари, там хората на бюджетна заплата (като учителите) имат малко по-нормално самочувствие, съответно повече шанс да се оправят с дебилчетата в клас.

btw ако си успяла да изкараш и заделиш 100 000 евро кеш, значи можеш да се сетиш какъв бизнес да подхванеш дистанционно, без да се налага да ходиш на работа от 9 до 6 като някоя продавачка. В този случай съветите за къща до 20 км от София не са лоша идея... поогледай се няколко месеца и пак си задай въпроса.

Ако парите са от кредит - огледай старата тухла. Но провери внимателно съседите, че нямаш идея в какви филми се вкара така една близка роднина... на долния етаж под тях живеят някакви прошлаци, дето са им спрели тока и са сложили генератор на терасата (смърди и шуми ужасно), а над тях някаква баба ги наводнява регулярно, та всичко смърди на мухъл вече.

А, забравих... във всяко забутано селце, в което оглеждахме имоти около София има детски градини, доста прилични, с достатъчно места в тях. Всъщност като изключим градовете над 100 000 души, никъде другаде няма проблем с местата в градините.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-08 17:18 от wakeop.
Re: Ново или старо строителство с бюджет от 100 хил. евро?
10-05-2009 - 11:34:08
Стига с тези 20 км от София. Щом ще работиш в столицата ежедневно, разстоянията започват да стават проблем. Тенденцията е към оскъпяване на транспорта. Петрола прехвърли оная точка, и започна да изчезва. Алтернативи няма подходящи, поради чисто физични проблеми. Глупостите за водорода, тока и прочие ги оставяме настрана. Те не могат да заместят по никакъв начин сегашната нужда от енергия, задоволявана от петрола.
В по-дългоссрочен план е по-добре да живееш там, където работиш, а не на десетки километри. Може да ти се наложи да ходиш пеш, а 20 км пеш са предизвикателство, особено в лоши метеорологични условия.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход