Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Панелни ковчези заплашват милиони българи

Публикувано от ivo_1 
Панелни ковчези заплашват милиони българи
05-04-2009 - 19:57:28
Гледахте ли репортажа по нова тв за разпадащите се панелни блокове из цялата страна.Проблема май е много по-голям отколкото сме си го представяли.Аз не бях чувал че панелките са били предвидени за 5-10 годишно обитаване, или били са само временни жилища.Най-много ме потресе тази женица с малкото детенце, което и казвало мамо всеки ден в блока става заметресение, паднала мазилка която по чудо не е наранила детето, взела и 80 000лева кредит !!!!!!!!.Най-вероятно е била буквално измамена от някои разбирач.Това си е направо престъпление, тези сгради трябва да се забранят да се препродават, докато конструктивно не се заздравят.Видяхти ли го онзи човечец какво каза...............ами ние с комшиите мислим да замажем тука.......гледайки към дупките иииииии да се отървават.Репортерката правилно каза че с продажбата на друго семейство няма да решим глобалния проблем.Нещата излизат на яве.Потресен съм.
Re: Панелни ковчези заплашват милиони българи
05-04-2009 - 20:18:05
Още по-потресаващи репортажи могат да се направят за нови тухлени блокове, но за тях няма кой да плати.

КОГАТО КАРТАТА И ТЕРЕНЪТ НЕ СЪВПАДАТ, ВЯРВАЙТЕ НА ТЕРЕНА.
Стара военна аксиома
Re: Панелни ковчези заплашват милиони българи
05-04-2009 - 20:23:00
Спокойно!
Поредния поръчков материал.Нали и журналистите са хора.И те имат нужда от финансиране в време на криза."Нова" трябваше да си кръстят това предаване "Частен случай"!Има два три проблемни панела в Бг и само техните снимки се въртят по предавания и форуми.
Ся ко?Да хукнем и да купуваме нова тухла ли!? :g:
Анонимен потребител
М-м-м-да
05-04-2009 - 21:19:04
Явно продажбите на ново строителство са закъсали.

Общо взепо положението е следното:
1) Ако ви кажат, че панелите за нищо не стават значи продажбите на ново строителство не вървят
2) Ако ви кажат, че панелите са "СУПЕР" значи АНИ много са го закъсали откъм сделки.

Като гледам с този репортаж тандемът строители/инвеститори бележи срещу АНИ.

Re: Панелни ковчези заплашват милиони българи
05-04-2009 - 21:35:59
Защо решихте че пак има конспирации, платени репортажи, манипулации и т.н.Българина когато му кажат да внимава, счита че е клопка и няма опасност - е това не го разбирам.Разбирам всички собственици на панелки които ще изразят съмняния относно истинността на репортажа, тъй като не искат да приемат факта че може да останат без недвижимо имущество и живеят от днес за утре.Разберете че ако това строителство не беше заплаха, то все пак щеше да продължи и нямаше през 1990г. да бъде спирано.Не приемайте че съм някакъв твърд застъпник пък на новите сгради.Има много качествено ново строителство, но има и доста примери с олющена мазилка, криви стени и долнопробна ПВЦ дограма.Все пак обаче няма огромни дупки, цепнатини, пропадане, падане на стени, тераси, тавани, няма скърцане и клатене на сградата придружено с ужасяващи звуци.
Все пак няма да е зле по темата да се изкажат и хората от подфорума за строежи и ремонти, които професионално се занимават с строителство и са запознати със степента на дефектност на панелните сгради.
Re: Панелни ковчези заплашват милиони българи
05-04-2009 - 22:09:56
plateno *drink2*
Re: Панелни ковчези заплашват милиони българи
05-04-2009 - 22:14:49
hmm...tia paneli..mai ot 500 000 panelni bloka,2 sa precakani..tova e dosta losha statistika...panelite za nisto ne stavat..jalko...a tia kato na Alabin za kuklichka...i moia susto..tuhla ot 2000-ta..tragedia ,ta plache:{ :g:
Re: Панелни ковчези заплашват милиони българи
05-04-2009 - 22:40:46
Така да се говори общо за панелното строителство ми се струва несериозно! В България това строителство е изпълнявано по 24 различни технологии на изработка на панелите.Просто казано панелите не са еднакви навсякъде!
Re: Панелни ковчези заплашват милиони българи
06-04-2009 - 09:54:21
avatar
Технологично една панелка трябва да издържи 40 годишен срок на експлоатация - за толкова цикъла е заложен живота на металните сглобки между панелите.
Германците си ги изследват , излизат с препорък и съответно санират.
Разликата между тяхното и нашето саниране е в това, че нашето е козметично по фасадата с допълнителна външна термоизолация, а тяхното укрепва и конструкцията на блока, което е доста по-скъпо.
В крайна сметка, ако строителството им е качествено и фугите добре запълнени, живота им е доста по-голям от планираното. *smiley_ahh*
Re: Панелни ковчези заплашват милиони българи
06-04-2009 - 10:13:12
5-10 години експл. период на панелни сгради? Който го е казал това нещо е много ама много НЕ наясно с нещата!
Други са там проблемите ама досега не съм видял едно сериозно журналистическо изследване по въпроса.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход