Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Данък смет и какво общо има той с данък сгради ?

Публикувано от Znae6t 
Re: Данък смет и какво общо има той с данък сгради ?
12-03-2009 - 14:02:51
avatar
Социалистическия принцип на уравниловка е единствения отговор.На администрацията и е по лесно да събира пари по нейните правила на адрес и оценка а не на количества.А какво ще кажете за това че малките улици не се чистят нито от сняг нито се метат.Ама си събират таксите в пълен размер.
Re: Данък смет и какво общо има той с данък сгради ?
12-03-2009 - 14:12:33
Znae6t Написал:
-------------------------------------------------------
> обратното е баце !
> пак ти казвам , баровците са в Драгалевци , Бояна
> и т.н. , а не из боклукчииските кофи в центъра

Това, че живеят баровците там не значи, че апартаментите са по-скъпи.
Може и да греша но според мен цената на кв.м. в центъра е по-висока от тази в Драгалевци.
Re: Данък смет и какво общо има той с данък сгради ?
12-03-2009 - 14:26:38
точно тук грешиш . Пазарните в центъра са по-ниски от пазарните цени в т.н. баровски квартали в полите на Витоша и това е така по много ясни причини ,на които не виждам смисъл да се спирам . те са очевадни. но данъчните са точно обратните на пазарните !
Но оз ти казвам ,че не съм отворил темата ,за да си говоря с теб за цени , а за връзката м/у нещата .
Така ,че ако имаш нещо да кажеш интересно - кажи
Re: Данък смет и какво общо има той с данък сгради ?
12-03-2009 - 14:28:16
а какво ще кажеш ти ,че на вилата в Драгалевци на ул. 3-та изобщо няма боклукчийски кофи , но пък събират такса за събирането и извозването
луди !
Re: Данък смет и какво общо има той с данък сгради ?
12-03-2009 - 14:46:25
Znae6t - ами това са законите. Те не винаги са справедливи.
Знаеш ли, че има закон - ако притежаваш МПС трябва да му плащаш гражданска отговорност, дори да не го използваш 1-2 години. В противен случай трябва да бъде спряно от движение.
Друг пример - ако имаш фирма, отиваш и си купуваш джип, ван, комби и държавата ти връща ДДС-то. Ако нямаш фирма си купуваш фиеста и си плащаш всичко.
Тези закони по-справедлив ли ти се струва от такса смет?
Re: Данък смет и какво общо има той с данък сгради ?
12-03-2009 - 14:49:01
avatar
Плаща се данък смет и за УПИ без вила, т.е. очевидно не генерира никакъв боклук, което е най-голямата глупост.

Но има и нещо друго - тук има някакви правила, манталитет, чалга, обстановка, данъци, цени. На който не му харесва, светът е широк. Нито някой е задължен да купува имоти и да им плаща данъците.

Най-полезното би било, ако някога се сформира група отчаяни камикадзета с по 1-2 автомата и по една чанта гранати, да ликвидират 50% от дебелаците в народното събрание и по-големите общини, така че следващите да си имат едно наум.
Re: Данък смет и какво общо има той с данък сгради ?
12-03-2009 - 14:59:20
Не става дума за неплащане на данъци . Не разбирате ли за кво пиша аз изобщо ?!Темата е за идиотската система на пресмятането на такса смет, такса която товари всички нас . Един и същи апартамент на едно и също място , в единия от които живеят 10 човека , а в другия един да плащат една и съща такса смет . Това ако някой каже ,че е нормално, значи той е ненормален просто !


Защо не направим като в Германия например където всичко е просто и ясно и по немски точно . Таксата смет ти е линейно свързана с водата ,която се харчи в имота . Много ли е сложно това

Re: Данък смет и какво общо има той с данък сгради ?
12-03-2009 - 15:06:51
Znae6t - ами така са го измислили и така го плащаме. Някои ги ощетява, други не.
Ти какво искаш? Един чиновник с едно кантарче да стои до кофите за боклук и да ти претегля и калкулира колко точно боклук си изхвърлил и колко трябва да платиш ли?
Re: Данък смет и какво общо има той с данък сгради ?
12-03-2009 - 15:23:35
avatar
Аз имах предвид не да не се плащат данъци, а ако са несправедливи, да не се купуват имоти, на който не му харесват данъците. Сигурно има държави, където данъците са още по-глупаво измислени.

А това "защо не направим", май не е актуално, преди онези с автоматите да си свършат работата. Не знам дали познаваш хора, които заемат по-високи административни длъжности, обаче техния манталитет ("опаа я да видим сега каква ДАЛАВЕРА можем да направим"winking smiley си мисля, че няма как по друг начин да се изкорени.

Това ще е така още поне няколко поколения или ако доброволно не се откажем от суверенитет и някой друг раздава правилно правосъдие. Не е ли смешно, например, тук един мил очилатко да дава пресконфенерции колко бил невинен, докато ортаците му в Германия (с много по-малка вина) да са вече осъдени?

Аз лично не мисля, че връзването с водата пък е добро. Значи ако се къпя всеки ден, ще плащам 10 пъти повече такса смет, сравнено с някой селтак, който го прави 2 пъти в месеца?
Re: Данък смет и какво общо има той с данък сгради ?
12-03-2009 - 15:27:16
освен къпането с вода правиш и други неща друже
хахаха

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход