Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Шансове на отделните райони

Публикувано от general 
Шансове на отделните райони
06-03-2009 - 19:20:16
Предлагам да погледнем позитивно, като се абстрахираме от темата за криза и цени - да видим какъв потенциал, но реален, имат отделните райони в България.
Интересно е да си представим една картина, в която всеки район има своя стратегия за развитие в дългосрочен план, като залага на най-доброто, което притежава, като природни дадености, население и т.н.

Като начало предлагам чуждо мнение за нас, което звучи много добре:

"Балчик" - първият голф курорт на Черно море" е заглавието на обширна статия в днешния брой на специализираното холандско издание Golf Weekly. Списанието описва приятната атмосфера на крайбрежната алея на Белия град и яхтеното пристанище, сравнявайки го със Сен Тропе. Авторът Пол Стийнс акцентира върху близките три голф игрища, предлагащи "най-високо качество на обслужване". В статията се разказва за многото хотели, вили и кокетни ресторанти в Балчик, които предлагат ниски цени и отлично обслужване. Golf Weekly призовава голфърите по света да обърнат внимание на най-новата голф дестинация, наречена Балчик.

Градът Балчик и община Балчик, според мен, освен като нова голф-дестинация, туристически и курортен град, би могъл да се развива в още две посоки: екологично земеделие и животновъдство и образование - включително висше образование. В много западни страни университетските градове са точно такива малки градчета.
Балчик има много възможности за това.
А също и да бъде фестивален център в много различни посоки / в което има някакво начало и известна традиция/.
А също да бъде център за музейно дело и средище за някакви прояви във връзка с историята.
Разбира се, на първо място е много важно да бъде перфектно чист град, от което сега е доста далеч.

Благодаря предварително на участниците в тази тема. Да помечтаем заедно.
Всяко нещо, което се изгражда, започва с мечта.





Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-03-06 19:21 от general.
Re: Шансове на отделните райони
06-03-2009 - 19:45:12
Статията сигурно е много хубава.Аз лично не виждам перспектива на този комплекс.Това мисля че е типичен пример за нещо на грешно място.Не мога да си обясня как човек може да купува нещо, което става за използване 3 месеца в година....
Казвам го от позицията на човек който ходи често там, не само лятото.
Re: Шансове на отделните райони
06-03-2009 - 20:19:34
До сега само Каварна си извовюва прозвището =РОК СТОЛИЦА=
което си е супер . Балчик си е Балчик емблематичен малък град с отлични възможности за всякакъв вид туризъм .Вече е пусната "дамбата" кото свързва Балчик с Албена , а пътят върви само долу краи морето
Както винаги съм казвал североизточна БГ , северно черноморие са местата където тепърва ще се обръща внимание
Освен че раиона наречен Добруджа се слави с наи много и наи добри добиви от земеделски култури , се оказва че е много подходящ за ветрогенератори , както и за фотоволтаични - измерената слънчева радиация в раиона е наи добра и това е предпоставка за засилен инвеститорски интерес
Много мога да говоря и да хваля , но ще ми интересно да чуя и други мнения за други раиони на Бг
Анонимен потребител
Re: Шансове на отделните райони
07-03-2009 - 06:33:43
Това с голф игрищата ми е много странно.

Моето мнение е - там дето има планина - правят ски център, там дето има минерални извори - СПА, там дето има море - ясно какво. Там дето няма нищо, а само една гола ливада - голф игрище.

Колко хора в Бг играят голф и колко чужденци ще се юрнат ей така на групички по 3-4-ма да отскочат до Бг за един следобед да поиграят малко?

Що се отнася за статиите в списания - ами то и списанието трябва от нещо да живее.
Re: Шансове на отделните райони
07-03-2009 - 10:30:48
Тинки, недеи така бе човек, имам стикове за голф в гаража -втора употреба/крадени/. Сега спестявм за екип, и догодина ще спестя и някои лев за такси за ползване. А по-догодина съм намислил да ми е за уискито и пурите дето ще си поръчам там. Така,че след три-четири години ще отида да поджидкам голф в Балчик. Съветвам всеки да се отнесе сериозно като мен щото тез голф игрища нас чакат. :]
Re: Шансове на отделните райони
07-03-2009 - 11:46:52
За голфа в Балчик не берете грижа. Красимир Гергов и сие няма да го оставят на вас. Те са съдружници там, с Андрвей Райчев.
Re: Шансове на отделните райони
16-03-2009 - 13:34:39
:] Случайно попаднах в тази тема... ама вие сте големи шегаджии. :]

За желаещите да участват в голф турнири- квотата е 25000евро.... :] Така де- едното топче/ или както там се казва/ струва около 2 евро.
Оообаче, нещо позамря строежа, а Дивал?

Тинки- не само на голф може да се иде там, морето е под игрището...
А днес, морето де, бе особено сиво, но като тепсия и с идеална видимост.... чак н. Калиакра се виждаше с просто око. Дам... обичам морето. *pardon*

Дивал, да сме коректни- има един отрязък от 200м., който се явява препъни камъка в окончателното изграждане на морската алея Балчик- Албена, покрай самото море... Но, се дерзае в тази насока, а и Кр. Станев купил от общината нещо безценно за нищо пара.... :] и той има интерес да спешава нещата./ Тук разбирай Албена и клонингите му/.


Обичам и Белия град, но си има доста неуредици.
Апропо, генерал, идеята за университет не е новаторска. Имаше преди години опити в тази насока- историка Иван Димитров, работеше върху нея, лека му пръст. Но, на българина нали все космоса му пречел- не успя човека, спънаха го от всякъде.
Никой не може да отрече/ тук се надявам и Оунъра да ме подкрепи/, че що се отнася до история.... за северното черноморие- това е градът. Повече от 2500г. история, ама как се опазва е друга тема.:g:
Двореца на кралица Мария, най- голямата/ или втора/ по големина ботаническа градина в Европа. .. .... Преди две години откриха / е, вярно при изкопаване основите за нов строеж/ най-стария храм на богинята - майка Кибела...

Идея нямам къде ходят хората, посещаващи белия град, но наистина има много да се види. Само желание си трябва ... smiling smiley

............................................
[www.save-darina.org]
Мъдрият се учи да може, умният - да знае. Само на глупака всичко му е ясно.
Re: Шансове на отделните райони
08-04-2009 - 08:33:39
Луксозен 7-звезден бутиков хотелски комплекс “Трейшън клифс голф марина и спа ризорт“, чиято пазарна стойност надвишава 550 млн. евро, се строи между Балчик и Каварна. Комплексът е първият по рода си за България и югоизточна Европа. Реализирането на грандозния проект се менажира от сингапурската компанията GHM, която е собственик на луксозните хотелски вериги Chedi и AmanResorts. Концепцията, заложена в изграждането на курорта, следва идеята за жилищно пространство, интегрирано в облагородената наоколо природна среда - сградите заемат едва 13% от курорта, обясниха инвеститорите. Веригата Chedi води своето начало от гуруто на бутиковото хотелиерство Ейдриан Зека. Следваните стандарти са за 7-звезден бутиков хотелски комплекс, в който се усеща стилът на съвременна Азия и акценти, вдъхновени от тракийското културно наследство. Архитектурата, курортната планировка и интериорът се проектират от известния Жан-Мишел Гати, Denniston International Architects, Куала Лумпур, Малайзия. Просторът тук се измерва с 400 кв. м жилищна площ, 400 кв. м тераси с басейни и декоративни езерца за всяка вила и прилежаща към нея градина от над 2 декара. Изящно изпълнения интериор, дело на Жан Мишел Гати се отличава с 3.7 метров таван, огромни панорамни плъзгащи се прозорци, обширни дрешници, зала за игри на маса, тропически душове, външно джакузи, двулицеви камини, подови настилки от естествени материали, кухненски уреди Miele, 42-инчов LCD монитор, вградена еспресо машина и други. Изяществото на интериора е възпроизведено и в градините с изглед към безкрая на морето и спокойствието на голф игрището. Ландшафтът е обогатен с външен инфинити басейн с подгряване, декоративни водни площи и богата растителност. Гари Плейър от Gary Player Design - Калифорния, САЩ, световен лидер в дизайна на голф игрища, твърди, че голф игрището в Трейшън клифс ще бъде едно от трите най-добри в света. Игрището е от възможно най-високия клас - Сигничър, с 18 голф дупки директно по протежение на терена, издигащ се над 5-километровата брегова ивица. Комплексът ще разполага и с първокласен яхтен клуб и бутикова марина с над 90 пристанищни места.
Re: Шансове на отделните райони
08-04-2009 - 13:09:09
А какво мислите за кв. Крайморие в Бургас и за проекта на Батков-"Форос"?
Re: Шансове на отделните райони
08-04-2009 - 14:08:47
Ако се осъществи наистина и в срок,ако не се лъжа беше обявено за 5 год. няма лошо,ще стане хубаво,наблизо има резерват за птици и е любопитно какво ще се случи с него.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход