Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Спешно да се приеме закон за личният фалит!

Публикувано от hrabar 
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
20-02-2009 - 16:02:50
Huba-Buba и ти си прав. Но все си мисля, че ако се стигне до съд наследниците ще плащат или ще им вземат наследството, ако не искат.
Но в нашата държава нищо чудно и да не е така smiling smiley
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
20-02-2009 - 17:14:37
въпроса е има ли наследство winking smiley
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
22-02-2009 - 18:39:52
avatar
Наистина има нужда от такъв закон.Тук в УК има такъв,познавам и хора,минали през такава процедура.Не за ипотеки,за други кредити.След делото на единия му опростиха част от сумата,като му остана да плаща разумна сума по остатака от кредита.На другия му опростиха всичко,имаше малки доходи и просто нямаше как да се вземе.За 6 години им е мн лош кредитния рейтинг и толкова,за 3 не могат да имат частен бизнес.Много важно-не ги спират да напускат страната,май в Бг не е така.
Има и още един тънък момент- по сегашното Бг законодателство ще ги гонят до дупка, и парите,които те плащат на банките ще напускат страната,западните банки имат да покриват големи загуби и каквото могат ще дърпат натам.Т.е. ще продалжи да се обезкървява българската икономика с години, а и без това се очертава голям дефицит на пари в нея.
Доколкото съм чувал,западните банки са оформили всичко като кредити към българските със същите имена-ами тогава да си носят последствията от неразумното кредитиране.Ако една банка фалира-друга ще я погълне.
май из емигрантските сайтове имаше инфо за частните фалити на български-ще погледна и ако намеря ще постна.
П.П.Единственото,което ме притеснява при фалит на банки е паническо теглене на депозити и лавина-ефект.
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
22-02-2009 - 20:30:44
avatar
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
23-02-2009 - 10:20:03
gamper - е защо си ЗА? Защо трябва на неразумни хора да им се опрощават дълговете?
Немога да ти разбера логиката, ама изобщо...
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
23-02-2009 - 10:30:47
Не става въпрос за разум, а за възможности. Когато няма какво да се вземе от длъжника, тогава е по-добре да се уреди въпросът, вместо да се търкалят разни документи с години и да се трупат административни вземания, които никога няма се случат. И за банката е по-добре. Но в закона трябва да има някакъв междинен фонд, от който банките да покриват част от загубите си... или някакви застраховки на ипотеките... или нещо подобно. Няма начин да се приеме закон, който да ощетява банките - няма да остане нормална банка...

Все пак в България трябва много внимателно да се пипа, защото българинът ВЕДНАГА ще намери начин да прецака законно банката и ще се прави на беден цял живот, само и само да му мине номерът... Мизерниците са много по нашите места.
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
23-02-2009 - 11:00:24
koganev - точно за това говоря. Ако има такъв закон все ще се намярят хора, които да го изпарзалят. А този междинен фонд, за който говориш само би натоварил изрядните хора по един или по друг начин да трупат пари в него.
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
23-02-2009 - 11:54:31
avatar
Сиромах човек жив дявол.

Усещам как половината длъници в БГ ще минат в нелегалност smiling smiley
Имаше един параграф за давноста - 5 годинки и си свободен smiling smiley
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
24-02-2009 - 21:24:55
palamud,
написал си, че и с депозит си в ръцете на банката? Или аз нещо не съм разбрал *book* ?

Quote

пичове Банките са новите робовладелци
Дали с кредит или с депозит, все си им в ръчичките - трудно се балансира по средата. Това го знаят много добре и се възползват от факта БЕЗЦЕРЕМОННО.
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
27-02-2009 - 18:21:41
Колега храбър и всички останали,

не съм съгласен да има нещо такова като личен фалит. Длъжникът-физическо лице си има глава на раменете, пък и законът го защитава в определена степен чрез т.нар. несеквестируемо имущество. Несеквестируемото имущество включва жилище с определена квадратура на член от семейството (освен ако не е било ипотекирано), както и част от дохода на лицето.

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход