Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Спешно да се приеме закон за личният фалит!

Публикувано от hrabar 
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
17-02-2009 - 17:36:40
1 виж как е законодателството за банките в развитите страни. по-точно в часта му връзата максимален размер на месечните вности от всичките му кредити и месечния доход на домакинството.
2 порови се в стари постове и виж при какви условия се предоставят договорите за кредити - дават 20 страници, които трябва да прочетеш за 10 минути в самата банка преди подписването му.
3 тук не коментираме морални категории а елементарни икономичести постановки.
спорем мен така както е направено законодателството за банките тук в БГ то си е изцяло в интерес на банките а не на клиентите им, както и електроразпределителите, както и НЗОК - въобще много неща тук са или монополни или олигуполни.
но това не отменя елементарните неща като риска на преприемача.
сигурен съм, че ако е имало до сега този закон банките щяха да са по-предпазливи
от там балона нямаше да се раздуе до такива размери
от там печалбите на банките щяха да са по малки
но и нямаше да има самоубиец пред пиб и много икономически неграмотни хора нямаше да останат без жилища

нооо, нали искаме печалби ако може печалбите да са големи и веднага.
адам смит е казал :
“И нормата на печалба винаги е най-голяма в страните, които вървят най-бързо към краха”
за това нека не виним ликвидната криза в световен мащаб за нашите си недомислици
защото дори да нямаше криза в УСА европа и т.н. тук пак щеше да има призимяване
е, криза има и нашето призимяване няма да го наричаме след време с термина - криза а с термина катастрофа.

преди 12 години кръмнаха банките и имахме хиперинфлация
сега ще гръмнат имотите първо имаме дефлация а след изборите май ще е здрава инфлация
защото инфлацията е единствения начин банките да платят част от отговорноста си при така създалите се условия.

Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
17-02-2009 - 17:58:38
Виж сега, опонент не можеш да ме направиш. Не обичам да опонирам и рядко го правя. Имам си свойто мнение, и понякога го давам. Обаче, все ми се струва, че искаш и вълкът- сит, и агнето - цяло. В икономиката винаги има две страни. Ако не си съгласен с баланса, това при определени обстоятелства, може да бъде поправено. Но това се прави от хората. И по-точно от болшинството хора.
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
18-02-2009 - 15:32:55
Храбър, направи ми впечатление, че май тук не те разбраха ама изобщо за какво става въпрос.
Хората са си въобразили, че ако не си плащаш кредита губиш имота и с това се приключва взаимоотношението ти с банката. Т.е. те си мислят, че не е нужен закон, защото той съществува.
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
18-02-2009 - 16:41:55
Мисля, че болшинството са напълно наясно. Ако има някой неразбрал...нали знаеш да е еди кво си да му го набиеш, ама то акъл!
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
18-02-2009 - 17:50:08
Имам предвид опонентите - не вярвам да са такива гадняри. И освен това да са толкова прости, че да не виждат, че това ще доведе до кървави сблъсъци.
Някой беше споменал за стотина самуобийства. ДА не се заблуждава,че българинът е овца - овца е , когато става въпрос за обществени начинания. Вземат ли му жилището и се окаже, че дължи още не на протест, а с танкове ще тръгне. През 1997г. оцеляхме, ама тогава ни минах с номера за комунистите. Сега този номер не връви - банките са предимно от приятелски страниsmiling smiley
ТА всички да се молят цените на имотите да не паднат под определно ниво, че тогава става страшно....
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
18-02-2009 - 18:19:08
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> ДА
> не се заблуждава,че българинът е овца - овца е ,
> когато става въпрос за обществени начинания.
> Вземат ли му жилището и се окаже, че дължи още не
> на протест, а с танкове ще тръгне.


Откъде тази увереност, че българинът ще реагира по този начин? Преди 50 г., когато комунистите национализираха имотите, в т.ч. и жилищни, да не би
тогава танковете да не ги е имало?
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
18-02-2009 - 18:21:23
А да не би тогава без кръв да е минало?
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
18-02-2009 - 18:25:48
Разбира се, кръвта в лагерите.

По официални данни 200 000 човека са си заминали на ония свят, обаче не "заради танковете", а заради отмъстителността на класовия враг. Оттук, мога да ти кажа личното си мнение, че повече разчитам на отмъстителността у българина, отколкото на способността му да се защитава посредством танковете.
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
18-02-2009 - 23:19:39
Ами за да не се стига до танковете, и революционни ситуации, и прочие дивотии, просто трябва да се приеме подобен закон! Не може да се разчита на това, всеки да е съобразителен, перспективно мислеш и ала бала, обикновенният човечец, трябва да бъде защитен в рамките на личното му имагинерно мислене, и късоумие. Робството отдавна, го няма...да не го връщаме!
В момента сондирам мнение в определена праламентарна група...да видим какво ще стане!
Re: Спешно да се приеме закон за личният фалит!
19-02-2009 - 09:18:44
Храбър, ама то и да си перспективно мислещ пак може да ти дойде отнякъде. Покрай сухото гори и мокрото. Тя кризата затова е криза, защото биват завлечени всички.
Давам следния хипотетичен пример. Годината е 2008 хипотетичния ни човек Иванов работи на добра заплата , решава да си купи апартамент. Вижда , че цените на зелено са по-изгодни, банките кредитират на А14, като оценката на оценителя е 80000 евро, предприемачът продава на 60000 евро ако се плати 100%. Иванов дава всичките си спестявания от 10000 евро и взима кредит 50000 евро. Иванов е действал разумно - пазарил се е , сключил е добра сделка . Идва финансовата криза, фирмата в която работи Иванов съкращава филиала си в България и Иванов остава на улицата. Нашия човек си намира друга работа, но в тези условия вече при досат по-ниска заплата. НЕ може да обслужва кредита. Банките спират да кредитират сделки на зелено, предптриемачът не е изкарал А16, защото има финансови затруднения. Апартамента на Иванов се предлага на търг - на търга идва единствено Петров и дава 20000 евро в брой, други участници няма , защото банките не дават кредити за апартаменти в строеж. Банката ги взима и казва на Иванов, че му остава да връща още 30000 евро.
Става интересно ако никой не се яви на търга. Тогава нула ли е цената на обезпечението? Иванов губи и апартамента в строеж и остава да дължи 50000 евро Я да отговорят философите дето са на мнение, че Иванов е трябвало да мисли.
Като ще сондираш мнение в парламентарна група им кажи следното от мен " Преходът свърши.Крайно време е да разбере, че сте тук за да защитавате интересите на обществото, да създавате необходимия баланс - богатия да не бъде ограбен от бедния, бедния да не бъде заробен от богатия, а не за да излизате с декларации за ДС, ДПС, Фашизма, Капитализма и прочее глупости"smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход