Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Застраховане на сделка с НИ

Публикувано от Чимиджимичамиджоми 
Re: Застраховане на сделка с НИ
16-02-2009 - 13:00:21
Не, при МОЛ-овете проблема е, че договорите могат да се прекратят само при двустранно сългасие. Не можеш ей така да напуснеш, ако не ти изнася наема, защото по договора дължиш цялата сума за периода за който е сключен договора, а доколкото знам става въпрос за 5-10 годишни договори...сумите са сериозни!
Re: Застраховане на сделка с НИ
16-02-2009 - 13:08:37
Чими, а защо искаш да предприемеш толкова рисково действие като покупка на имот на зелено? Струва ли си? Точно в тия времена!?
*huh*
Re: Застраховане на сделка с НИ
16-02-2009 - 13:14:01
Да,НО има намеса и банка,която се явява гарант на договора.
Всеки може да обяви фирмата си в несъстоятелност.
Точно за банковите гаранции по договора говоря,там е ключа от бардака.
Re: Застраховане на сделка с НИ
16-02-2009 - 13:31:00
основен принцип в застраховането е че спекулативния риск не се застрахова(земете учебник за УНСС и прочетете) така че застраховка от този тип не може да съществува по презумпция. а това е спекулативна сделка защото купуваш нещо ефтино с тенденция да поскъпне но поемаш сериозен риск да не се случи.класическия пример е да си купиш долари и да се застраховаш от падане на курса. е толкоз тъп застраховател нема.освен това друг основен принцип е да се застраховат случайни събития а фалита на един строител не ми прилича на случайно събитие защото тои може да си го предизвика сам както е в повечето случаи



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-16 13:37 от nradev11.
Re: Застраховане на сделка с НИ
16-02-2009 - 13:35:44
djijko, проверено е! Банките не носят каквато и да е отговорност по изпълнението на сделката. Те ти дават някакви пари и си ги искат обратно с лихвите!

Такъв тип застрахователен продукт е доста разпостранен в белите държави. Интересно е, че тук никой не е чувал за него. От двата форума в които пуснах темата (тук и инвестора), няма нито един отговор, че в България това се прави със сигурност.
Такъв тип застраховка би могъл да пораздвижи абсолютно умрелия пазар на имоти в строеж. Аз лично НЕ бих купил никога такъв имот, ако трябва да поема целия риск, независимо от това колко изгодна изглежда сделката.

Тинки Уинки, благодаря. Мисля че твоето предложение заслужава да се провери по-обстойно.
Re: Застраховане на сделка с НИ
16-02-2009 - 14:22:32
Нали помните какво се случи с най-големия в света застраховател AIG и защо държавата /САЩ/ го изкупи!!! Заради рискови застраховки. Слава богу, нашите застрахователи се придържат строго към консервативните принципи в застраховането.

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход