Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Да има ли агенции за недвижими имоти?

Публикувано от tonni_666 
Re: Да има ли агенции за недвижими имоти?
11-02-2009 - 10:30:46
Ние не плачем че не ни искат, нашата агенция си има достатъчно клиенти които ни търсят, защото си варшим работата добре и от сърце. Просто жалкото е Българина да пише по форумите че от тази или онази професия няма нужда. Ами дайте тогава никой да не работи да се върнем в първобитно-общинският строй. Аз лично много от себе си давам за тази професия, сутрин излизам в 8 на работа и вечер се прибирам в 21 часа включително и събота и като имам клиент за него работя все едно работя за себе си. Е сега пазара на недвижими имоти се прецака, ама от това губят всички не само брокерите, собствениците и строителите не могат да си продадат имотите и нямат пари, не купуват стоки и не ползват други услуги при които и другите бизнеси страдат, клиентите не могат да си купят жилища понеже банките не дават кредити, страшно много хора които са в стротелството остават без работа и препитание. Държавата губи от това че не получава данъци от имотите и по малконото средства от продажби на стоки и услуги, в общината влизат по малко пари защото няма сделки и не им влиза местен данък. Съответно общините не подържат кварталите към тях и т.н. и т.н. Така че загубата за нас е и загуба и за вас.
Анонимен потребител
Re: Да има ли агенции за недвижими имоти?
11-02-2009 - 10:47:05
Добре де, защо се хващате да рекламирате имоти дето ви е ясно, че няма как на тази цена да се продадат?
Айде ако човека иска 10% над цените на които стават продажби - как да е. Българинът си е научен, че трябва повече да оферира, че с "пазарлък" да стигне до това, което иска. Последното за мен си е пълна простотия ама какво да го правиш - народопсихология. Та въпроса ми е ако някой иска 20-30 и нагоре % повече от реално постигнатото при подобни сделки, защо АНИ се захващат изобщо с него?
Re: Да има ли агенции за недвижими имоти?
11-02-2009 - 10:52:19
gogo84 защо толкова злобеш срещу брокерите. Явно много ни завиждаш. Нашата професия е страхотна и ние не сме изостанали в развитието си като теб. Иди и завърши икономика висше пък тогова ми говори за пазарите и икономическите въпроси. Не може да се обясни на прости хора смисъла на пазарната икономика. Сигурна съм че и финансово и материално си зле. Независимо дали ще работя като брокер или не винаги ще си имам печеливш бизнес, защото мога да мисля глобално , а не ограничено и злобно. За мен е вярна форулата колкото повече хора печелят около мен и са по добре толкова и аз ще съм по-добре. Имала съм клиенти адвокати нотариуси и банкери на които съм направила сделки, все си мисля че за да ни потърсят такива хора имам нужда от нас.
Re: Да има ли агенции за недвижими имоти?
11-02-2009 - 11:01:30
Тинки Уинки нашата агенция не рекламира имоти които са с нереални цени, записали сме си ги в папките и когато собственика се убеди че сме били прави и свали цената тогава ги пускаме на реклама. Аз лично съм отказвала на много собственици да им продавам жилищата поради тази причина, като съм обядснявала защо. Преди 2 месеца отказах на един които искаше да продаде 3 стаен панел в Света Троица за 150000Е казах му че такава цена е нереална , а той то било супер лукс, разсърди се и каза че ще си го продаде сам на тази цена. Е пожелах му успех, обясних му че ако тогава може да вземе 78000Е, след 2 месеца ще вземе 60000Е , е вече е видял че съм права ама това за съжаление не му помага нито на него, нито на мен.
Анонимен потребител
Re: Да има ли агенции за недвижими имоти?
11-02-2009 - 11:06:13
Quote

Така че загубата за нас е и загуба и за вас

Ти без да искаш отваряш една много голяма.
Когато продавачи, строители, инвестотори, банки, АНИ и т.н. "гушкаха" големите печалби те не се интересуваха как се чувстваше купувача. Сега когато те изпаднаха в криза изведнъж започнаха да приказват, че една ли не трябва да вземем да ги "спонсорираме", че иначе и за нас ще е лошо.
Това мислене много често се прокламира в последно време - примерно туристически бранш "изрева" - българи посещавайте нашите курорти, че иначе ще фалираме. Същите тези хора от туристическия бранш много бързо забравиха как товариха българина двойно повече отколкото германеца с включен чартър.

Това с плашенето - "и за вас ще стане лошо", се използва вече 20 години - дайте да помогнем на губещите предприятия че иначе ... И колкото повече помагаме, те толкова повече затъват.
Re: Да има ли агенции за недвижими имоти?
11-02-2009 - 11:21:38
ЕЕЕЕЕЕЕЕ миличък Тинки Уинки пак започнахме да гледаме в чуждият джоб е дай пък никой да не печели. Аз казвам също че са ощетени и купувачите, колкото и да са ниски цените не виждам да се прескачат да купуват, цял живот живеят под наем. И сега нищо че са ниски цените не могат пак да си купят жилище защото КЕШ е трудно и нямат, а кредити почти не се отпускат или дават много малък процент от цената банките. confused smiley
Re: Да има ли агенции за недвижими имоти?
11-02-2009 - 11:23:40
tonni_666 - за съжаление май ти си ограниченият човек. Значи след като изказвам мнение, което не е като твоето съм тъп, прост, беден, лям хляб и сол и за нищо не ставам така ли?

А злобеенето ми е, защото тази така наречена брокерска професия според мен е изкуствено създадена, за да може хора като теб да лапат. И от тези комисионни, които лапате освен да се увеличава стойността на даден имот нищо положително не виждам.

Не отричам, че може би помагате на продавачите, но да се взимат 3 до 6 процента комисионна си е чисто доене на хората. И не виждам с какво това доене и това изкуствено завишаване на цените помага на останалата част от обществото.

Същото е и със строителите - прост народ много. Напълни гушите на строители и брокери, които след това мачкат обикновения човек навсякъде където могат.

Както казах - радвам, се че нещата се обръщат и ще има някаква (било то и малка) справедливост smiling smiley
Re: Да има ли агенции за недвижими имоти?
11-02-2009 - 11:41:00
gogo84 е ще се скъсаш от злоба, не искам да те убеждавам в нищо аз си имам достатъчно клиенти и съм направила вече цели 3 сделки от началото на годината. Като на 1 от клиентите му правя вече за 5-ти път сделка, исках да му направя отстъпка в комисионната, но той не поиска била съм си ги залужила и това наистина е така защото му уредих кредит 70% за панелка в Дружба за 20 ден. Без мен нямаше да може да си купи, защото имам връзчици в банката. Чао вече няма да ти отговарям. *book*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-11 11:42 от tonni_666.
Re: Да има ли агенции за недвижими имоти?
11-02-2009 - 13:37:52
Гошко -Ти приятелю ,колко имота си купил през живота си..??Ти явно не си съвсем с всичкия си...Строители и брокери мачкат обикновенният човек..следва ..."Диктатура на пролетариата "......"Прролетарий от всички страни съединявайте се.." против брокери и строители...да живее революцията..Да премахнем строителите и брокери....Е ТАКА Е ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА... :}
Re: Да има ли агенции за недвижими имоти?
11-02-2009 - 14:05:22
tonni_666 - ако си помогнала за кредит или по някакъв друг начин на купувача разбира се заслужаваш си комисионната. В това спор няма.
Аз споря за случаите когато брокерът само идва, показва ти апартамента и това е всико.

turbozol - ми не съм купувал за сега. Не съм казал да премахнем строителите и брокери, а просто те да се научат да доят по-малко хората. За съжаление има много луди хора, които се връзват и купуват на невъзможните цени на строители и брокери. Ако ги нямаше тези луди хора нещата щяха да стоят по много по-различен начин. За щастие кризата която дойде ще влее малко акъл в главите на хората.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход