Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Такса оглед

Публикувано от VVV 
Re: Такса оглед
10-09-2008 - 09:34:29
miledi,
всъщност, сред вас, брокерите, забелязвам една типична черта, характерна за всички нас, българите. А имено - "това на мен не може да ми се случи", отричане на всякави негативни действия и събития. Ако все пак има признание, то за тях са виновни винаги други, или в краен случай световната конспирация.
Във вашия бранш има голямо число некоректни и ако искате да си изчистите имиджа може чрез съсловните организации да си почистите градинката. Но уви! В този смисъл всички сте в кюпа.
Ти лично какво направи за да се противопоставиш на порочните практики в бранша ви?
Относно огледите - преди много време ми се наложи да ходя на огледи. Понеже бях зает, ходи приятелката ми. Когато накрая след не знам колко си огледа брокера на Адрес каза, че ето този оглед ще бъде точно това, което търсите, реших да отида и аз. С моя автомобил трябваше да ходя да вземам брокера, да ходим да вземаме ключове и накрая като стигнахме до мястото, предварително заявих, че няма смисъл да гледаме, ако имота е от странта на булеварда. Разбира се, брокера категорично отхвърли тази вероятност и като се качихме се оказа, че няма никакъв друг изглед освен към булеварда. Трябва ли да му строша кратуната на тоя "брокер" или да му дам 2,5 лева с ддс за огледа?
===
Между другото, за съжаление, като чета този форум, си задавамвъпроса дали въобще има нормални брокери? Или за да няма обидени, има ли брокери с нормално отношение към клиенти?
В голяма част от бизнеса, се влагат пари или много пари за да се получи определена възвращаемост. При Вас поради естеството на пазара преди време без вложения (било то време или пари) постигахте добра печалба. Но се опасявам, че нещата вече се променят и се искат повече усилия и разходи за да се спечели клиент. Затова изявленията за необходимостта от "такса оглед" изглеждам доста нелепо. Но това си е ваш проблем.
Re: Такса оглед
10-09-2008 - 11:13:29
Re: Такса оглед
Изпратено от: miledi (---.btc-net.bg)
Дата: September 9, 2008 03:48PM



Драги ми nikolase-първо темата е "такса оглед",а не такса продажба.Относно без посредник-преди 2 седмици имах сделка с такъв продавач жилището му седеше на пазара от половин година-/уж без посредник/,изключително трудно жилище за продан



Как точно решихте,че този човек ви е клиент?Може би той е дошъл при вас и си е сключил договор да му продадете имота?Едва ли!По-скоро сте му "фраснали"обявата,или сте му се обадили и т.н....Този човек е продавал сам.точка.
Ако имахте договор с него,вашите разходи за огледи щяха да се покриват от комис.,която той ви дължи за продажба.
Но понеже сред вас е МАСОВА практика да крадете обяви,по които нямате гарантиран доход,за да не се "набутвате"с излишни разходи,решавате да вземете пари и за огледа!
Моят апел към вас,за да не ставате смешни,е да си подписвате договори с вашите клиенти и да спрете да се занимавате с хора,които искат да продават САМИ!
Re: Такса оглед
10-09-2008 - 11:58:56
със тая такса оглед излиза че клиента плаща 2 пъти за една услуга. 1 път такса оглед 2ри път комисионна
Re: Такса оглед
10-09-2008 - 13:27:51
Драги ми Купувач,според мен пък още по характерна черта за нас българите е да се жалваме пред блока,на работа ,в къщи и разни форуми,но не и да си потърсим правата.Не мислите ли,че след случилото ви се премеждие е трябвало да се свържете с управителя на дадената АНИ. eye popping smiley В кой е вината?Защо сте остовили нещата така? Разбира се има много брокери от АНИ,които разполагат с автомобили,но до сега не съм чувала,а и аз самата не съм се оплаквала колко клиенти съм качвала в своя автомобил и как и аз като теб съм си загубила времето.
Относно какво съм направила за да се противопоставя -> когато сме попадали на некоректност от дадени АНИ,ние също като АНИ си търсим правата,писали сме до дадената институция и дори мога да ви кажа ,че сме получавали очаквания ефект. :!: А относно "такса оглед"- проблеми нямаме,защото както писах,но явно си го пропуснал -всички си плащат,а и когато се наеме жилище от дадена АНИ,парите от огледите се приспадат от комисионната.И всички сме щастливи winking smiley

Драги ми djijko,относно продавач който не иска да работи с дадена АНИ ние не му публикуваме офертата,а ако го направим то е с изричното му съгласие.И когато имаме контакти с такива продавачи и предложим съвместна дейност за даден оглед и той се съгласи-ние му водим потенциален клиент.А относно парите за оглед вие явно не сте имали взаимо и правоотношение с АНИ-та за продажба-булшинството от АНИ-тата не взимат,но е редно и за там,защото предполагам,че доста от вас са туристи.Един полезен съвет:Когато тръгнете да закупувате имот-първо тръгнете с ясната мисъл,какво точно искате,питайте за плюсовете и минусите за даденото жилище,кое е по-добре според вашите изисквания и от тук нататък си правете сами равносметката,конкретезирайте се пред АНИ за да вървим ръка за ръка,а не да си губим взаимно времето.АНИ-тата няма да ви предлагат това което не искате,а според вашия изграден критерий. Лесно е и аз да разкажа за случки с туристи:тръгнали с пари за 1ст.,а искат да си купят 2ст. и казват-О-о-о има,ние знаем,че има за тези пари confused smiley продава си 2ст./уж след ремонт/ и иска да си купи със същите недостигащи пари 3ст.И той казва:"Аз пък ще го продам и ще си купя 3ст. и пари дори ще ми останат. Или чули,че банките кредитират на 100% жилище и тръгнали на оглед без предварително одобрен кредит отговарящ на неговия дохот clap: .Мога да напиша още много,но нека да има какво да се разказва :} А какво ли ще разкажат и мн. други АНИ-та confused smiley
Re: Такса оглед
10-09-2008 - 14:29:07
Основно продавам!Явно е,че имате повече "клиенти",които търсят-дали не е защото сте публикували обяви,че "продавате" имоти,които реално не продавате точно вие?
Какво значи "изрично съгласие"?Видяли сте обявата във вестник или в нета/без посредник/обадили сте се на човека/както поне още 30агенции/и започвате разпити,уж че имате клиент-хоп и готово!Решили сте,че продавате,да,ама не!
Ако продавача е дошъл в офиса ви,подписали сте договор и само вие продавате-тогава да.Но не ми обяснявай,кой е турист и кой не е-живея в най-туристическия град!Стегнете се,стига сте притеснявали хората,и спрете да искате по едногодишна среда заплата за работа,от която много хора могат да се лишат!
Re: Такса оглед
10-09-2008 - 14:56:50
ДЖИДЖКО- Виж темата ,колеги не работете със собственици ,които си предлагат имотите САМОСТОЯТЕЛНО..дай коментар. winking smiley
Re: Такса оглед
10-09-2008 - 15:18:53
Нали не съм "колега"...не считам за нужно да се изказвам.
Re: Такса оглед
10-09-2008 - 15:21:27
Важното е да го прочетеш.. confused smiley
Re: Такса оглед
10-09-2008 - 15:24:18
Добре,но защо си писал-САМОСТОЯТЕЛНО..дай коментар. ? confused smiley
Re: Такса оглед
10-09-2008 - 15:42:02
Самостоятелно,значи да си го рекламира /предлага сам ..КОЕ Е НЕЯСНО..?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход