Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Жилище със скосявания - за и против

Публикувано от Sam 
Sam
Жилище със скосявания - за и против
30-07-2008 - 10:22:17
Харесах едно жилище на хубаво място, с хубвава гледка, но е цялото със скосявания, последен етаж - само един покрив го дели от външните атмосферни влияния. Чудя се дали няма да е студено през зимата и топло през лятото? Дали няма да избива влага от покрива. Макар, че покрива ще има гаранция, не ми се иска да се занимавам с това да се обаждам често на фирмата строител, за да идват и ремонтират покрива.
Иначе романтиката си я има. С мебелите по поръчка ще се справя някак си.
Какво ще кажете?
Re: Жилище със скосявания - за и против
30-07-2008 - 12:14:40
Кога е построено?Ако е от последните месеци,дано се намираш в тези части на БГ,в които скоро валя обилно!Това е най-добрата индикация за проблеми с покрива-дъжда.
Оглеждаш внимателно таваните и стените,ако няма петна от влага или прясна шпакловка на места само с гипс/стои по-бял на фона на стената/,значи няма теч!Ура!
Най-добре е да намериш някой ,който се занимава с покриви и да го заведеш да огледа.
Иначе казано се нуждаеш от професионална консултация!Повярвай,колкото и пари да ти поискат,ще си струва!Не се доверявай на 100% на строителя,ако ти казва,че покрива е ОК,убеди се сам!Провери и комините!
Аз лично много харесвам такива жилища,предишното ми беше такова.Но,срещнахме доста трудности при продажбата му,само защото имаше скосове!Някакси българите не обичат последни етажи,особено ако са със скосявания.Така че,ако смяташ да живееш доста години в него,го купи,ако не,помисли добре!
Като цяло няма голяма разлика в температурата,ако покрива е направен добре,и не мисля,че ще страдаш от претопляне или преохлаждане.Дори ако имаш стени на север е най-добре да си на последния етаж!
Та като цяло съм ЗА!Успех!
Re: Жилище със скосявания - за и против
30-07-2008 - 12:50:08
И аз съм в такова жилище и засега - 1 год нямям проблеми.Само липсата на козирки на терасата ме раздвои какви точно сенници да сложа , но и това мина, има доста голям избор.
Само един въпрос за терасата.По принцип мансардите са с по големи тераси, та въпроса ми е дали при теб ти ги смятат на по-ниска цена от другото или една обща осреднена цена.Тук в Пловдив се появиха напоследък оферти за мансарди на зелено на цена с голяма (над 15 кв.м.) тераса от 200 ев.м2 и останалото по 620 ев.м2?
Re: Жилище със скосявания - за и против
30-07-2008 - 14:06:48
чета постовете и си мисля , че няма еднозначно мнение
може би правилния подход е ако се гледа жилището сега -да се мисли за зимата
иначе като цяло съм за -при мен това скосяване е съвсем леко и ми се пада 2 ри жилищен- изобщо не е лошо smiling smiley
Re: Жилище със скосявания - за и против
30-07-2008 - 16:07:42
Мисля, че последният етаж /освен известните на всички недостатъци/ има и много предимства: по-безопасно, по-добра панорама, по-малко прах по терасата и по стъклата, нямаш съседи, които да те наводняват и да хопат с токчетата си докато ходят по теракота..... Скосяванията /особено ако не достигат до земята/ създават известен уют в жилището. Така, че ако цената и локацията са добри, последният етаж е добра идея.
Sam
Re: Жилище със скосявания - за и против
30-07-2008 - 17:30:43
Цената е обща за жилището и не е разделена на кв. м.
ок. 86 000 евро за ок. 70 кв. със скосяванията и още няколко месеца да бъде напълно готово, в София. Малко скъпичко ми се вижда за апартамент със скосявания отдолу, ама знам ли?
Re: Жилище със скосявания - за и против
30-07-2008 - 20:30:40
мен лично тия скосявания ме дразнят - ако не го взимаш за ергенски вечери и курони и не е за постоянно живеене :} :} :}

_

Недвижими имоти Добрич
ВиК услуги Варна
_
Re: Жилище със скосявания - за и против
31-07-2008 - 11:15:12
86000 за 70кв.м.за апартамент,който още не е готов и на мен малко множко ми се вижда.
Дано го издават "до ключ"!А тези 70кв.м. е ЧЖП,или с общи части?И наистина има ли голяма тераса включена в квадратурата?
Re: Жилище със скосявания - за и против
31-07-2008 - 13:41:30
A от каква височина над пода тръгват скосовете? Това също е много важно - най-малкото за правилното определяне на жилищната площ
Re: Жилище със скосявания - за и против
31-07-2008 - 20:19:37
selence- какъв е този саит за имоти какво е това чудо -гледам в Добрич бачкаш - как съм те пропуснал
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход