Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

въпрос за поддръжка на сграда

Публикувано от pier 
въпрос за поддръжка на сграда
14-06-2008 - 17:56:59
Здравейте. Имате ли представа какво представлява договор за абонаментна поддръжка на нова сграда- има СОТ, домофонна система с видео наблюдение ,система с магнитни карти за входната врата?В договора който евентуално ще сключа има следната точка:КУПУВАЧЪТ се задължава да сключи с определено от ПРОДАВАЧА юридическо или физическо лице, при еднакви общи условия с останалите собственици на обекти в сградата .Благодаря предварително.
Re: въпрос за поддръжка на сграда
14-06-2008 - 22:52:23
И аз съм в подобна ситуация, но не са ме карали да подписвам предварително такъв договор. Но на общо събрание на около 180 собственици в комплекса решихме да има такава обща подръжка и след шест месеца пак се събрахме и потвърдихме това и разходите са 3 евро на кв.м чиста жилищна площ годишно, т.е. за жилище 85 кв.м таксата е 42 лв.на на месец.Но проблема е че не всички искат да плащат и ще им се събират натрупаните задължения по съдебен път.
Закона сочи този начин чрез общо събрание, но не забравяй, че подписаното в договор е закон за подписалите, ако не противоречи на добрите нрави и т.н.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-06-14 22:59 от cholakov.
Re: въпрос за поддръжка на сграда
15-06-2008 - 10:24:05
Таксите за поддръжка на много места в Америка ако не се платят то асоциацията на собствениците продава жилището на длъжника за да си възстанови разходите.






.[www.beinsadouno.org]
Re: въпрос за поддръжка на сграда
15-06-2008 - 11:14:31
Ясно е ,че трябва да се плаща за поддръжка на сграда,но тука става въпрос за видеонаблюдение ,СОТ и т.н. което може да се окаже доста скъпо.Още повече ,че в дотговора ,който ми предлагат за покупката на имота не се споменават никакви финансови параметри за тази подръжка. Инвеститора може да ми поиска такса 500 лв. на месец и аз трябва да се съглася на тази цена.
Re: въпрос за поддръжка на сграда
17-06-2008 - 09:48:50
Ами попитай колко ще ти струва, така е най-лесно
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход