Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Вече с 5 месеца закъсняват, къде да се оплача?

Публикувано от nedovolen_ 
Re: Вече с 5 месеца закъсняват, къде да се оплача?
07-05-2008 - 22:56:06
или виж неустойките за разваляне на договор от двете страни. Понякога са много малки и при предявяване на иск ти връщат парите плюс около 3-4 % и ходи си търси после имот или беси адвоката
Re: Вече с 5 месеца закъсняват, къде да се оплача?
08-05-2008 - 00:04:40

Недоволен,
от първостепенно значение е къде се чувствуваш недоволен - в БГ или в Германия
Доколкото виждам, недоволството ти е провокирано в БГ.
Можеш да забравиш всичко свързано с договора, с адвоката, с брокера, с романтичните мечти с половинката за собствен дом, със спекулантските си намерения (ако е имало такива) , след което да поемеш дълбоко чист въздух и да изпиеш една ледена вода. Ободрява и връща чувството за реалност. Ако тръгнеш да си търсиш правото по съдебен път, преди това се разходи по десетките недовършени обекти в София , замръзнали от 10-на години на едно положение. Или мислиш че тези купувачи са по-глупави от теб? След това се моли Богу горещо строителя ти да не играе на борсата.
Ако не играе на борсата, парите ти са вложени в терен, или два терена, или много терени. Плащаш 50 или 90% от цената да ти се построи апартамент, а предприемача влага 20% от нея в строежа, а с останалите пари купува нов терен. С парите на новите клиенти от новия терен довършва твоя апартамент. Това е един вид пирамида-всеки следващ участник финансира включилите се преди това. Всичко е ОК докато има участници. Последните обаче остават на дупка. Ако предприемача ти играе на борсата, дупката вече я имаш. Да се надяваме че не е така.
Re: Вече с 5 месеца закъсняват, къде да се оплача?
08-05-2008 - 10:01:50
виж им другите обекти ако ги довършва ще довърши и твоя ако не си изгорял и забрави да ти върне парите имота си е вечно твой, но можеш ти да го продадеш!!! :} :} :} :}
Re: Вече с 5 месеца закъсняват, къде да се оплача?
08-05-2008 - 15:15:10
Не се ебавайте с ,човека.Много мои познати им закъсня строителството каде 6 месеца ,каде година но не съм чул още за случай някой да е осъдил строител. 95%от строителите закъсняват.Като се има в предвид че почти всички строители си довършват обектите майката му е чакане.Тепърва предстоят проблемите с акт 15 гледай ако има нередности да възразиш да си ги отстрянат после да не се набиваш.
Всички чакат затова си стой в стадото все пак никой не те е карал да се доверяваш на строителя.Не си първия ,няма и да си последния.
Re: Вече с 5 месеца закъсняват, къде да се оплача?
08-05-2008 - 17:50:09
Хм, явно няма да стане с "оплакванията/жалбите" до институции. Направих си труда да търся още в интернет, не намерих. От приятели и познати също. Явно ще е чакане.

Иначе със сигурност ще го довършат - работи се на обекта, но от малко хора, които дори и да дават всичко от себе си едва ли ще свършат до Септември (близо 1 година закъснения).

жалко че ....... абе България!

Все пак мерси за мненията, да се надяваме, че нещата ще се пооправят moody smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход