Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Първа Инвестиционна Банка

Публикувано от mstoichev 
Първа Инвестиционна Банка
24-04-2008 - 12:35:33
Здравейте,

От няколко места вече чувам слухове, че в ПИБ имат сериозни проблеми в момента. Нямат пари, предлагат супер условия по депозити, а кредитите изобщо са ги спрели. За съжаление всичко е слухове, има ли някой да потвърди, да внесе малко повече яснота по въпроса?
Re: Първа Инвестиционна Банка
24-04-2008 - 23:45:24
Днес раздавали златни яйца smiling smiley

Кокошката ги раздавала ..... winking smiley
Re: Първа Инвестиционна Банка
24-04-2008 - 23:52:46
Слухове бил чувал ... mstoichev и какво точно те притеснява ?
притесняваш се за депозитчето си да не изгори ли ?
Re: Първа Инвестиционна Банка
27-04-2008 - 19:08:33
Стойчев съжалява,че това са слухове?Стойчев,искаш да е истина,за да не съжаляваш?нещо не мога да те разбера.
та за да не съжаляваш,ще ти кажа,че не са слухове,а е самата истина.
и ако скоро не намерят външно кредитиране,ще има цирк.
а щом правят промоции на депозити и дават рекордни лихви,значи още не са намерили нищо.
според мен няма и да намерят.
аз ако съм кредит институция,няма да им дам и един лев.щото тва ще е помощ.и то временна-само ще се забави процеса.и в следствие и аз ще изгора с парите си.
не случайно има кредит рейтинг бюра,които изчисляват състоянието на дадена корпорация или държава и в случая е негативен.
при негативен рейтинг-никой пари не дава,щото риска от загубването на тези пари е огромен и не си струва лихвата.
и съответно-ПИБ развава златни яйца и 7,3% лихва по краткосрочни депозити.
тва е явление преди банкрут.забавяне на процеса.нищо повече.те не могат да издържат и на тези депозитни лихви.
тва ги чака и повечето банки в бг в близките години-от сега нататък ще става все по зле и по зле.
ПИБ лъжат в отчетите си,че правят огромни печалби,но акциите им продължават да падат?защо ли?
ами защото,докато бг инвеститора скача да купува на "евтино",други западни се избаваят от акциите си и за всяка една акция ,купена от бг оптимистите,биват продавани две от заблудени от миналото западни инвеститори,които сега се чудят как да се оттърват от тях.ако ги пуснат наведнъж-ще сринат цената и за тва чакат постепенно-при всяко леко обръщане на тренда нагоре-пускат акции,докато тренда пак почне да пада и после спират,за да не подплашат оптимистите.и после пак....
и за тва в инвестор.бг се чудят как така само падала акцията и търсят дъно.
такова няма да намерят.не съм ги светкал там за тва.оставил съм ги да търсят дъно.....

нали за тва са учили........


Re: Първа Инвестиционна Банка
27-04-2008 - 19:50:09


Перди десетина дена бай ви Спиро се изцепи(и то без да разбира от банково дело) че не би вложил и 5 стотинки в банка (ПИБ), чиито изпълнителен директор си е сложил пластмаса в устните , а може би и другаде....

Какъв е извода?

Не е необходимо човек да е икономист, за да усети кога нещата излизат тотално от контрол. Просто малко по критично оглеждане на фактите . Балона не е само в строителството, той е навсякъде.
Когато за последно минах покрай асансьорния завод в София, гледката беше като в Хорошима след бомбата. И това след 4-5 годишен бум на строителството в София и по курортите! Ако всичкия този разтеж беше реален , този завод щеше да е номер едно в София, ако ще и 100 % модернизиран.
Навсякъде откъдето може да се изкарат пари са се набили като кърлежи в овчи задник абослютни профани и смучат като за последно , с единствената идея да се погълне повече от другите.

, А иначе , Честит ви празник!
Re: Първа Инвестиционна Банка
27-04-2008 - 19:52:21
Само искам да ти кажа че в момента рефинансирам всичките си кредити в ПИБ,които възлизат на 270 хил. лв и отивам в булбанк на лихви с по 3-4% по ниски!!!
Re: Първа Инвестиционна Банка
27-04-2008 - 20:28:52
На българина никога нищо не му е угодно smiling smiley Преди лихвите на банките били ниски.Сега като дават висока,банката щяла да фалира.Ами ще фалира ли Пощеснка или новата Юробанк И ЕФ ДЖИ,тъй като пък те дават 7% на годишна база!Ще фалира ли Райфайзен, ако изчислите средно годишно депозита им с растяща лихва става 7.2% годишно!Ще фалира ли Переос които дават 7.15% лихва на годишна база.Справка сайтовете на банките.
Желанието за фалити е продиктувано от мечтите на някои индивиди,които нямат нищо и нямат какво да губят.Поне като "нямам аз да нямат и другите"-класика.
Ако искате да спестяавате чрез депозити в лева е хубаво да разпределите парите се между гореизброените банки.
За евро това са СИБАНК с 8% годишен евродепозит!!! или Инвестбанк със 7.5% пак за Евро.Или може би и тези банки са пред фалит-умниците да отговорят.
Re: Първа Инвестиционна Банка
27-04-2008 - 21:02:13
Да спестявам чрез депозити confused smiley да не съм луд-предлагана доходност 7.5% инфлация близо 20% eye popping smiley Би ли ме светнал умнико къде точно ми е далаверата да спестявам чрез депозити.А относно гореизброените банки аз бих нарекъл поне2/3 от тях "Примитивни финасови институций",но наименованието БАНКИ е твърде голям комплимент за тях. smoking smiley
Re: Първа Инвестиционна Банка
27-04-2008 - 21:16:13
Има хора които искат да имат депозити в банки.От горния пост искам да кажа че високите лихви се нещо обичайно и това не е основание да се мисли че някоя банка ще фалирВа.Не бих те светнал в никаква далавера.
KOH
Re: Първа Инвестиционна Банка
27-04-2008 - 22:05:09
Слухове разни, но...
Преди около месец беше падежа ми на срочен депозит в ПИБ. В деня на падежа отидох в банката да си прибера парите...Имаше малко суматоха, разговори по телефона, предложения да оставя част от сумата при много изгодна лихва. В крайна сметка закрих депозита и още на часа получих главница+лихви без проблем.
Хората от ПИБ си бяха точни и изпълниха всичко по договора...

Проблем се получи при закриване на срочен депозит в друга банка... Райфайзен банк...
Отново в деня на падежа отивам с договор в ръка...и се оказва , че има малко проблемче...
В т.5 от Договора е посочено, че в деня на падежа, клиента отива в банката и заявява намеренията си ( закриване на депозит).
Оказа се обаче, че според правила на банката, 2 дни преди падежа, трябвало да ги информирам, че желая да тегля сума над 3000Е ( сякаш те не знаят, че договора е с падеж на тази дата).
След оповестяване на намеренията ми да се обърна към КЗП и да търся правата си по съдебен път, разумът надделя... Намеси се по-висшестояща особа, която ме увери, че до 5часа ще осигури дължимата по договора сума.
Е, устоя си на думата..., но банката "направила много голям компромис".
Не разбрах само дали трябва да съм благодарен , че все пак ми върнаха парите confused smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход