Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Mili KUKU obiasni mi!

Публикувано от emiliano 
Mili KUKU obiasni mi!
22-04-2008 - 08:55:11
ще съм любопитен всичики подържащи куку в прогнозите му за 300 евро на квадрат да ми обяснят как ще се случи това, имайки впредвид следното: Европейската централна банка изрази своята тревога заради галопиращата инфлация и силното евро в момент, когато несигурността за развитието на икономическия растеж е “необичайно силна“.
“Преобладават рисковете за стабилността на цените в средносрочен аспект“, предупреди вицепрезидентът на ЕЦБ Лукас Пападемос пред комисията по икономическите въпроси на Европейския парламент в Страсбург. Той счита, че увеличаването на цените “може да продължи за твърде продължителен период“ и да доведе до инфлационен тласък от страна на заплатите. рисковете за стабилността на цените в средносрочен аспект, значи сериозен растеж нагоре и аз смятам че тези които са купили досега са намерили убежище от силната инфлация и още по силната която ще дойде!!!!! :} :} а наемите в София поеха яко нагоре, искам да видя пак сметките на тези че е по изгодно под наем- имате увеличение на наема 30% само за 1 година а за 25 колко ли ще бъде?? лично аз си мисля че гарсониера в София под наем 2033 ще бъде към 1600 евро месечен наем!!! :} :}
Re: Mili KUKU obiasni mi!
22-04-2008 - 09:41:50
emiliano ,

Когато ЕЦБ говори за инфлация това означава по-високи лихви. Оттам заемите се оскъпяват и цените на недвижимостите се задържат.
Проблема в БГ е високата концентрация в София - защото хората имат по 1 апартамент в провинцията, а за да ги "заробиш" трябва да ги накарая да купят по-скъп. И да плащат луди пари за бензин в град без добра инфраструктура.
Добре, обаче като се преместят всички към София, има недостиг на хр.продукти и те се внасят - оттам цените стават европейски. А заплатите?

Какъв ще бъде ефекта от следните събития:
1. RyanAir отвори база в Пловдив - офисите се местят натам
2. махнат таксите на Дунав мост - хората живеят в Русе и работят в Букурещ
3. София има добра връзка м/у метрото и БДЖ - хората живеят в околните градчета.

В тези случай ще има деконцентрация от София навън. Другите фактори като раждаемост и смъртност настрана. Оттам цените?

Със здраве
Re: Mili KUKU obiasni mi!
22-04-2008 - 11:28:54
Peter съгласен съм донякъде с теб, но докато се случи това има още доста време, а сега някой бележки -
цените на хранителни софия са в пъти по евтини от малки и откъснати градчета с лошо и асинхронно снабдяване, да не го говорим за асортимент - пример София сравнена с Самоков, дупница или велинград сравнението на цени е винаги в полза на София.
Ролята на lowcost авиокомпании е много надценявана при беден пазар и най вече за БГ трябва да иммаш предвид свръхрегулацията - за всяко разрешение от пловдивския офис трябва да тичаш до София където са министерствата - пример компанията дънди метълс, соди девня и други и аз говоря само за административното тичане по министерства не за корупционни практики.
тези от русе какво могат да работят в букурещ освен строителни работници и евентуално продавачи, нима могат да бъдат учители, адвокати или лекари???колко от тях знаят повече от 100 думи на румънски???да 15% могат да намерят препитание и като стругари и заварчици но тях таксите на дунав мост не са ги спрели и сега просто живеят в румъния и си идват уикенда а не минават 2 пъти дневно!!!
София има добра връзка м/у метрото и БДЖ - хората живеят в околните градчета последното е доста футуристично да виждам как в Лондон се е случило напрактика и как разстояние от 200 км го нямат за нищо да ходят на работа но и го минават за 1 час - кога влака софия-пловдив ще пътува за час може би 2100 година според мен, а иначе нито в будапеща нито в прага толкова народ се е измъкнал извън очертанията на големия град, по скоро София ще следва този модел ще се разраства но там където има метро или въздушен трамвай, каквито са новите идей на столична община.
ЦЕНИТЕ СИ ОСТАВИЛ ЗА ФИНАЛА АМИ ЩЕ СЕ НАПАСНАТ КЪМ ПАЗАРА ЗАЩОТО ОНЗИ ДЕН ГЛЕДАМ В БОРОВО СТАР ПАНЕЛЕН БЛОК НА 40 ГОДИНИ ПРОДАВАТ АПАРТАМЕНТ ЗА ОФИС НА 1 ВИ ЕТАЖ ЗА 1700 ЕВРО КВАДРАТ КАТО ГО ПИТАШ КАК ОПРЕДЕЛИ ТАЗИ ЦЕНА МИ СЕ ПОСОЧИ ОТСРЕЩА СГРАДАТА НА МАНДЖУКОВ И ВЕСТНИК СТАНДАРТ ЦЯЛАТА С ОКАЧЕНА АЛУМИНИЕВА ФАСАДА И СТЪКЛО И МИ КАЗВА ТАМ ПРОДАВАТ ЗА 1900 АЗ НАМАЛИХ 200 :} :} :} :} МОДЕРНА СГРАДА С 40 ГОДИШЕН ПАНЕЛ ЕДНИ И СЪЩИ ЦЕНИ ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ТЕЗИ С ПАНЕЛА ЩЕ ИЗЯДАТ ДЪРВОТО :} :} :}
Re: Mili KUKU obiasni mi!
22-04-2008 - 11:29:56
що бе нали е намалил с 200 :}
Re: Mili KUKU obiasni mi!
22-04-2008 - 11:41:44
ТОЙ ТОЗИ ДЯДКА ХИТРЕЦ ДЕТО ГО ПРОДАВА Е ОТ ТЕЗИ КОИТО КАТО НЕ ПОЛУЧАТ ИСКАНАТА ЦЕНА СИ ГО ПРИБИРАТ И СИ ИМ СТОИ, ТАКА ЧЕ СПОРЕД МЕН СЪДБАТА НА ТОЗИ АПАРТАМЕНТ ЩЕ Е ТАКАВА НА ПРАЗЕН АПАРТАМЕНТ!!!
КУКУ И АСЕН ЩЕ КАЖАТ ЧЕ ТОВА Е АНТИПАЗАРНО ГУБЯТ СЕ ПАРИ, В БЪЛГАРИЯ ЯВНО МНОГО ХОРА ТОВА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ДАЖЕ И РЕКЛАМИТЕ НА БАНКИТЕ СА ЧЕ ПАРИТЕ СПИНКАТ И СИ ПОЧИВАТ, БЪЛГАРИЯ Е ВАКАНЦИОННА ДЕСТИНАЦИЯ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СИ ПОЧИВАМЕ А НЕ КАТО В САЩ И КАНАДА ДА СЕ СПУКВАМЕ ОТ РАБОТА, ЧЕ И ПАРИТЕ НИ И ТЕ ДА РАБОТЯТ, ТУК ТЕ СЕ ЗАТВАРЯТ В БУРКАН И ПОЧИВАТ spinning smiley sticking its tongue out spinning smiley sticking its tongue out spinning smiley sticking its tongue out spinning smiley sticking its tongue out
Re: Mili KUKU obiasni mi!
23-04-2008 - 23:22:35
абе не пишете с главни букви бе, хора smiling smiley

а някой ако може да ми обясни къде в софия има апартамент на не-комуникативно място, без спирка, училище, детска градина и заведение близо до него, че си търся
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход