Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Къщи в затворени комплекси

Публикувано от Dreamer 
Къщи в затворени комплекси
05-04-2008 - 10:02:03
Напоследък гледам се появиха предложения за къщи в затворени комплекси. Имат зелени градинки отпред, но не можете да си ги оградите. И всичките са някък си еднакви. Има и на прилични цени, но не знам как ще се спарвят със сигурността?
Някой има ли опит с такива къщи?
Пример за къщи в строеж:
[www.deltaimoti.com]
Re: Къщи в затворени комплекси
05-04-2008 - 10:14:30
Това го дискутирахме май наскоро.
За мен няма ли двор с дувар - не е къща.
Не е характерно за нацията ни да се изложим на показ.
Споделям лично мнение!
Re: Къщи в затворени комплекси
06-04-2008 - 11:49:10
Съгласен съм

само погледнете какво става в баровските квартали. Там са вдигнали такива огради, че лошо да ти стане. Какво ще е по-различното при теб
Re: Къщи в затворени комплекси
06-04-2008 - 14:12:06
Добре, а има ли някой с преки впечатления от такъв тип къщи?
Това за мен е повече от добра алтернатива на апартамент в суперцентъра, стига очакванията на купувача да бъдат оправдани поне на 50% smiling smiley. Ясно е, че няма как да се постигне съвършената симбиоза със съседите, но знае ли човек...
Аз от известно време се интересувам от подобни оферти - еднофамилни и редови къщи в периферията на града. За съжаление, за момента във Варна предлагане на такива реално няма. Виждам, че в София и Търново има такива проекти в действие :ami: Освен това, оферти за вече завършени къщи не съм срещнал. Толкова ли се търсят, че единствено се предлагат 'на зелено' и се изкупуват като топъл хляб...:ami:
Re: Къщи в затворени комплекси
17-04-2008 - 23:10:51
Новата мода мода наречена "комплекс от затворен тип" е първия светъл лъч в българското жилищно строителство.
Типичния Ганьо излузвайки цървулите, налази големите градове и принуди строителни бранш да строи бързо и некачествено, нависоко в малки парцели. Нормална жилищна среда ли е да си обграден с комшии отвсекъде? Да няма къде да паркираш, а камо ли приятели да ти дойдат на гости. И то кво гости - бутате се в неква кухня или хол... или балкон и гледате комшийката отсреща се готви да си лега. Ганьо... Он си му е добре - дай му да се бута: "И сам да съм у рейсо - па че се ръгам!" Още от малък, като ходил да пасе добитъка изучил правилата на естествения подбор.
Опа отплеснах се.

И в Строителството има мода и изискванията на клиентите се менят. И естествено ние ПАК изоставаме от тенденциите. Стигаме до прости истини и откриваме топлата вода само след продължителни болки в задните части.

Изхождайки от идеята, че ЗЕМЯТА е невъзобновяем ресурс който някой ден ще се изчерпи смятам че в блока Х построен върху парцел от 1000кв.м на един апартамент се полагат правата над 15м2. В комплекс от затворен тип, да го наричаме "събърб" ще имате поне 200м2 за ваше си ползване. И защо ви е ограда и дувар? Направете си жив плет от дървовидна ружа или птиче гроде пък пуснете децата вътре да щуреят. Най-хубавото е че когато ви протече покрива ще си го оправяте изцяло за ваша сметка, без да молите баба Пена от втория етаж да отдели 2пенсии за да участва в "наддаването". Самите къщи се проектират така че да отговарят на съвременния лайфстайл. Строителите пестят по 3000лв на бройка за да не ги направят с индивидуално излъчване при проектирането и още 2000лв за да оптимизират материалите. Да се засрамят! Нищо. Все пак успяват да издокарат цена като на панелка в Младост и това им прави чест. Нещо което трябваше да се случи отдавна... И нека се разрастват градовете нашироко вече а не нависоко!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход